Přejít na obsah

Kompletní kola nebo přezouvat.


Turista

Doporučené příspěvky

A preco by sa nedalo? Pneu sa predsa najviac deru pri prechadzani zakrut. Moju manzelku stale ukludnujem, ze idem podla predpisov vsak mam na tacho 97kmh(realnich 90, zmerane :D ). Ona obycajne kontruje, ze prave idem 90 stupnovou zakrutou :D. A na piskanie gum tiez hovorim, ze to robia len tie conti, takze je to urcite pneumatikami a nie mojou jazdou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak mi teďka přivezly 4 zimní kola a budu se připravovat na obměnu.

Vzhledem k tomu že si přehodím kola sám /u dcery na dvorku/

chci se zeptat: co vše si mám připravit dopředu na chvíli až sundám původní kola

a objeví se díry :o - co tam bude třeba ošetřit, navazelinovat nebo podobně

abych měl vše co budu potřebovat po ruce. Dcera nemá vercajk a tedy abych pak

něco nehledal :wallbash:, je to již mnoho let zpět co jsem se díval naposledy do útrob auta.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mnoo hever a klic na kola mas v kufru. Nejakej spalek, nebo velkou palici na zalozeni kola krizem proti tomu co zvedas. Konkor na srouby (bacha nevalet je v blate at se nezaserou zavity). Ja pouzivam gumovou palicku a pekne brzdice otlucu, aby z toho vypadla ev. spina. Jestli mas tedy kompletni kola, nafoukany a vyvazeny, tak uz nic jinyho nepotrebujes. :palec2: Za 30 minut mas hotovo.

Okoukni v jakym stavu jsou desticky. Mely by byt obrouseny obe stejne. Zkontroluj jestli nejsou kotouce zkrouceny, nebo nemaji hluboke rýhy. Pokud bude v jednom miste rezave otisknuta desticka, tak to nic neni. Dal se podivej jestli nemas popraskany prachovky na poloosach. V kole i v diferaku. Dal jestli neni utrzena "cepicka" tlumice ci neni nijak jinak poskozen. koukni na rameno, jestli nema viditelny poskozeni. Taky lze overit diferak a remenice motoru. Jak to bude zvedly, muzes kouknout na stav vyfuku, silenbloku co ho drzi a obecne spodku auta. Jestli neni potlucena vana a neunika nekde olej.

U zadnich kol, pokud mas bubny toho bude min. Tlumice, naprava, tahla rucni brzdy, vyfuk. To je asi vse. Pokud neco najdes, tka to stejne nejde opravit na miste a je to bud na servis, nebo min delsi cas a spoustu naradi. Drzim :palec2: at nic nenajdes.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem to přezul a proběhlo to vše v pohodě.

Přesto že jsem to prohlídnul okem tak jsem si to i nafotil a doma to ještě probírám

a zjistil jsem jenom že asi schází matka na spodku - ani nevím na čem to je -

takže uvidím co dál. Jinak bez zjevných závad.

No a ještě jsem zjisti že jsem se svou Fabkou v diskuzi asi na jiném typu

takže se omlouvám :huh: a přemísťuji se.

post-25586-1226332000_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, tak jsem dnes dalším, kdo přezul na zimu. :kol-33: Měnil jsem letní Conti PremiumContact 2 195/55 R15 za 185/60 R14 Michelin a možná trochu lituju toho, že jsem nekoupil 15, ale zas těch peněz :kuk: . Měl bych jeden dotaz. :help: Ty letní 15 byly na hliníkách a tak jsem hledal v palubním nářadí takovou tu svorku na vytažení zátek šroubů. Nenašel jsem je však a tak se chci zeptat, zda jste je někdo měl při koupi v nářadí, nebo je nutné si je dokoupit( V mém případě jsem si s tím elegantně poradil s ohnutým a zabroušeným drátkem)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen pro prdel. Ja tam měl origo 15 Antary a v palubním nářadí mám zvedák( zaplať pánbůh), klíč, adaptér na klíč, a ten drátek na sundání poklic. A dneska mi to nedalo a vlez jsem do toho kufru a všechno vyndal a tu svorku na hlíny tam prostě nemám. Auto je 14 dní, tak se k nim asi podíváme :aggressive: Ale když jsem se díval do toho plastového prolisu, tak mi přijde, že toho tak je nějak málo kol107

Když už jsme u toho, tak sháním 4 plastový kryty (čtrnáctky)na zimní kola, ale 14 stovek za origo se mi vůbec dávat nechce :( , když tak dejte info. Dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...