Přejít na obsah

O2 - 2.0 TDI - svítí EPS, motor neběží


xkali

Doporučené příspěvky

Prosím o radu, dnes jedu v klidu domu 70-80 na tempomat - najednou se rozsvítí kontrolka ESP a během pár vteřin motor chcípl - naštestí jsem zastavil mimo silnici - startér točí, motor nenaskočí, kontrolka ESP trvale svítí, klimatronik total OFF a nejde zapnout. Auto má 600km od posledního servisu, kde lezl olej do nafty - opraveno - výměna nějakých O kroužků v motoru na vracečce nafty, nový olej VW specifikace, origo filtry, auto komplet prohlídnuté.

Na co se zaměřit ?

- Dokud jsem měl O1 - 81kW tak jsem nevědel kde je autoservis, po výměně na O2 - 2.0 TDI - 16V - BKD r.v. 2005 (125 tis. km) tam už mám skoro velkoobchodní ceny. 😞 Shit jeden německej !

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak tu psal nekdo Myslim ze Karlos jestli 2.0 TDI se zacne srat hned prodat. Neni tomu potom konec. Proc ti sviti ESP nevim, ale jak jsi psal. DOkud jsi mel 1.9 TDI 81 kw neznal jsi servis. Ja to mohu jenom potvrdit. S 81 kw dieselem zadne problemy. Proto jsem si radeji koupil 1.8 TSI benzin protoze tem PD diesel neduveruji.. Dzim ti palce at ti to dobre dopadne a dej vedet jak jsi dopadl. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak téma mohu uzavřít - v autí je chyba někde v kabel. svazku co vede do hlavy motoru - stačí zahejbat a vše je OK, hejbneš znovu a vše je KO. Ještě tam je už druhá hlava (v 90t měněná v záruce). Takže práce pro elektrikáře. No nic auto už má sbalenej baťůžek a táhne do světa. Příští pokračování buď 1.9TDI nebo 1.6MPI.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokračování - auto se chová brutálně podivně - už jde nastartovat a jede - to je ta dobrá stránka věci. To horší je, že palubka svítí jak vánoční stromeček ESP, servo, apod. nefungují - a třešnička na dortu, auto nejde chcípnout - vytáhnu klíček a motor stále běží, elektrika stále běží. - takže chcípnout přes kvalt a odpojit baterku. Zítra poslední štace - Autoservis Škoda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak to je maso :aggressive: .... at žije škoda.... :palec2: tak tebe bych kámo ,za zákazníka mít nechtěl ... už jak bych viděl tvoje čislo na mobilu rovnou bych se šel zastřelit .. auto vem a hod se skály... to bude pořád něco ... ;)

Zdravím, už jste mě za zákazníka měl - ale ne s O2 - byla to ještě O1 na montáž tempomatu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak já navážu. Mechanik mi od včera hledá závadu na nefunkční klapce vzduchu, kterou jsem kvůli tomu koupil novou a v poledne mi volal, že už to asi našel, že tam je někde přerušenej kabel napájení klapky a neví kde. Řek, že to tak za 2 hodiny najde a už to jsou hodiny 4.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to jsem měl i já.Přerušený kabel.nechápu,proč hledá přerušení.Natažení nového mi trvalo i s přípravou kabelu,demontáži všeho potřebného abych se dostal k Ecu,potom filtrboxu,baterie asi 45 minut a to jsem to motal poctivě do původního svazku.

jinak špatný mechanik,pokud říkal,že je KO klapka.O tom,že se přerušuje vedení je známo.Mi to říkal taky kluk v servisu,tak než jsem koupil new klapku,tak jsem to předem přeměřil a byl to drát.

Editováno: , autor: cosby
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...