Přejít na obsah

Octavia 2 2.0Tdi - cukanie motora pri brzdení


gula221

Doporučené příspěvky

Kúpil som Octaviu 2, 2.0Tdi, r.v. 6/2006. Ma najazdené 88000km a pri dobrzdení na križovatke na neutrale ako keby zachvel jemne motor / počas držania brzdy/. Ak pustím brzdu tak to necítim. Čo to moze byť? Zotrvačník

Neviem, či to bude zotrvačnik, lebo mal som Octaviu 1 - 1.9Tdi 66kw, a tam som musel meniť celú spojku aj zo zotrvačníkom lebo keď auto stalo na mieste a mal som neutral a vtedy keď som pridal plyn a keď začali klesať otáčky tak strašne začal chvieť motor aj cukalo do spojkového pedalu a pri rozbiehaní mi niekedy aj zatrhovalo. Aj pri vchádzaní do križovatky ale so zaradenou RYCHLOSŤOU mi to cukalo.

Na Octavii 2, 2.0Tdi mi otáčky na voľnobehu idu pekne aj keď pridám plyn tak je všetko plynule, necuká do spojkového pedalu.

Dnes som zistil, že to viac cítim keď je auto studené. A pri tom dobrzďovaní vtedy keď mi trasie a pustím brzdu tak to prestane.

Možno to tiež bude zotrvačník ale prejavuje sa to úplne ale úplne inak ako na Octavii 1.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

setrvačník to může být, ale je otázkou, do jaké míry má smysl se s tím zabývat. Pokud to není enormní, tak bych to prostě neřešil. Závady tohodle typu se jednak blbě diagnostikujou a druhak nákladně odstraňujou. Auto je mimo záruku, tak je na tvým zvážení, jestli stojí zato do něj cpát peníze. Já myslím, že uvolnění dvouhmotnostního setrváku je tak častá věc, že se nám o tom ani nezdá. Jsem přesvědčen, že s tím stovky a možná tisíce lidí jezdí, aniž by jim přišlo divný, že se s tím něco děje. Takže asi "let it be" !

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes som si bol prevziať auto v servise. Keď auto skúšali tak bol motor teplý a vtedy to nepostrehli. Tak som auto nechal do rána nech ho vyskušajú keď je studené. Vtedy sa to prejavilo. Ale nevedia čo s tým, lebo na diagnostike ukazuje, že je všetko v poriadku.Urobilo im to asi 3 krát a potom už nie. Lenže ja som zistíl, že keď vchádzam do križovatky na neutrale a jemne mám nohu na brzde a vtedy pritlačím brzdu a keď už skoro stojím tak vtedy to začne triasť. Otačky vtedy trošku klesnu. Myslím si že otáčky by sa nemali pohnúť. Lenže v servise povedali, že to je v poriadku s tými otáčkami. Čo vy nato?

Keď stojím s autom a stlačim brzdový pedal tak mi to nerobi. Ale ja si myslím, že to tie otáčky budú mať vplyv na to trasenie. Lebo tú dobu čo to sledujem tak ak mi to urobí tak aj klesnú otačky. Ak otačky neklesnú tak to nazatrasie.

Editováno: , autor: gula221
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže. Bol som v servise a tam mi povedali , že na 80% je to zotrvačník. Ale, že mám na tom chodiť a uvidí sa. Mne to nedalo a šiel som do druhého servisu a tam nevedeli už ani toľko. Mám na tom chodiť veď sa to ukáže. Potom som im povedal aby skontrolovali koľko ma auto otáčok. Nahadzali to počítača údaje o mojom aute a vyhodilo im, že mám mať minimálne 860-900 otáčok pričom moje auto má 810-840. Takže problém bude niekde tu. Lebo s autom netrasie keď ručička mi ukazuje 900 a začne triasť keď ukazuje 850 otáčok na budíkoch. Lenže mi nevedeli povedať prečo mám nízke otáčky a tak sa to nevyriešilo.

Ja som si myslel, že by to mohli konzultovať s výrobcom ale oni nič.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

Zdravím...začala se mi náhle třepat při brzdění moje OII combi- MR05 :(

Mám ji necelý měsíc a v pohodě a najednou se při brzdění celé auto roztřepe...dělá to zejména při vyšší rychlosti 80-100 km/h...když jsem to kupoval,tak to bylo na TK a bylo to v pořádku...nekope to do volantu a ani do brzdového pedálu.

Chtěl jsem se dnes podívat jestli nejsou zvlněné kotouče, ale venku prší,takže nic...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...