Publikováno Prosinec 3, 200816 r Tak jsem premyslel jak ovladat nezavisle topeni na dalku. Cena origo dalkace je tusim snad nejakych 7.000 Kc, proste silenost, GSM ovladani pres SMS snad 13.000 Kc Takze mam v teto chvili temer hotovy ovladani pres SMS. Ma to dva okruhy spinane pres rele - jeden na zapinani/vypinani nezavisleho topeni - druhy na neco dalsiho , co by se dalo mozna vyuzit Dalsi dve rele jsou - vstup z alarmu - pridavny vstup na neco dalsiho ----------------------------------------------------- Funguje to nasledovne: Poslu SMS ve tvaru: 1234 TOP 30 kod:1234, prikaz:TOP, cas: 30 minut Modul posle SMS zpet: Topeni Aktivovano na 30 minut Teplota: 11.2C napeti AKU: 12.1V po 30 minutach se topeni vypne s modul posle: Topeni Deaktivovano - cas vyprsel Teplota: 20.2C napeti AKU: 11.8V -- okamzite vypnuti topeni SMS: 1234 STO modul odpovi: Topeni Deaktivovano - pozadavek Teplota: 11.2C napeti AKU: 12.1V pokud napeti baterie klesne pod stanovenou mez: dostanu SMS: Topeni Deaktivovano - Nizke Napeti Teplota: 16.2C napeti AKU: 10.6V -------------------------------------------------------- dale to umi pager pro alarm: jednoduse pripojim vystup alarmu na sirenu na rele modulu pak jakmile se spusti sirena na dele nez mam stanoveny cas - napr.4 sekundy dostanu SMS Alarm Octavia !!!!!!! vstup 1 pak to jeste zavola na moje cislo a mohu poslouchat co se deje v aute, jelikoz to ma mikrofon jeste akorat uvazuji, ze by to mohlo poslat i napr.GPS souradnice )) Uz ted je to plne nastavitelny: Ovladani az 6 cisel, kazde cislo ma sve heslo. Notifikace alarmu az 6 mobilu, pro kazdy se da nastavit jestli posle SMS, zavola, nebo oboje. mereni teploty v interieru, hlidani nabiti baterky, aby se treba jeste dalo nastartovat Spotreba s aktivnim GSM je pouze 42 mA (pri posilani SMS samozrejme na par vterin vic~150 mA), napr. muj Jablotron alarm zere kolem 200mA a jedna prakticka SMS pro uzivatele GO, a pod. karet. SMS: 1234 kre odpovi SMS: Vas kredit je 550.50Kc. Doba platnosti kreditu je 22.5.2008 Mozna jeste dodelam nejako SMS jako: 1234 PLYN odpoved: Plyn pusten, prijdte si pro spiciho zlodeje Cena tohoto zarizeni je zatim neco kolem 2000kc, coz je v porovnani s 10,000 kc ~13,000 Kc orginalniho dalkace k topeni opravdu zlomek. Pokud bude par zajemcu, tak jsem schopen i dodat.
Prosinec 3, 200816 r Mnooo, to je zaujimave za tu cenu. S tym GPS by som Ti poradil inspirovat sa funkcnostou TGPS. Akonahle by sa auto pohlo a nebolo by sledovanie deaktivovane (nemusi sa spustit alarm), tak by to v nejakych intervaloch (30 sec? / 1 min?) posielalo SMS so suradnicami.
Prosinec 3, 200816 r Slušný, ještě to udělej když je budeš poslouchat aby šlo na ně něco i zařvat Myslím že by se dobře posrali, kdyby na ně auto začlo řvát
Prosinec 3, 200816 r Ak to ma spravene s klasickym telefonom, tak treba iba spravne umiestnit repracik, alebo to zapjit na repro od autoradia. To by bolo ucinne.
Prosinec 3, 200816 r Autor hmmm to by slo celkem jednoduse. Zapojit to na zesilovac 4x100W a poustet do vsech beden. si by se dost lekli. Hlasitost tak 100% a budou nadosmrti hlusi : S temi souradnicemi je to dobry napad TO udelam
Prosinec 3, 200816 r Odkial budes brat udaje? Mas moznost napojit nejaky externy modul, alebo ako inak? Origo navi nepocitam.
Prosinec 3, 200816 r Byl by zájem.Co anténa interní ,externí,velikost modulu foto atd. Díky. Upraveno Prosinec 3, 200816 r od ROMIK
Prosinec 3, 200816 r Autor prototyp je deska cca 10x10cm. GSM antena staci malinkej prut, ale kazdopadne pro GPS je lepsi takova ta nalepovaci na sklo (GPS+GSM antena) Finalni verze bude o hodne mensi, pocitam tak tretinova. Antena by byla nalepovacka na sklo. Zacnu pripravovat finalni desku
Prosinec 3, 200816 r Až to bude ve finále tak mám zájem, podle toho co píšeš to vypadá velice dobře. Vzal bych i více kusů.
Prosinec 3, 200816 r Az to budes mit hotove mam zajem . Staci se ozvat a domluvime se co a jak.. Zatim cus
Únor 9, 200916 r Autor vypada to dobre uz testuji finalni prototyp cca mesic a zatim zadny problem. Behem tohoto tydne jdu domlouvat vyrobu desek. Akorat jeste uvazuji o pridani hodin realneho casu + pro ty co by meli nezavisle topeni, tak pripojeni LCD + 4 tlacitek s moznosti programovani topeni.
Únor 9, 200916 r nechces to propojit s D-DOTem a pres to na dalku vypisovat na maxik treba aktualni poloha odeslana, zamknout dvere a vypnout motor?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.