Únor 13, 201213 r Měřil jsem to a přední kola jsou oproti zadním o 1 cm vysunutější, takže asi bych dával podložky 10 mm na každou stranu, aby to bylo nastejno. ... Kola mám 17x7,5 ET47 No, nevím jak moc je tohle rozumnej přístup...
Únor 13, 201213 r No tak tohle může říct každej, proto se ptám, kdo s tím má zkušenosti. Jak se to chová jaký to je a ne jestli někdo řekne že je to na hovno.... to sem nic tady nemusel psát.... A taky by mě zajímalo, jestli jsou některé tyhle rozšiřovací kroužky vůbec homologovány pro provoz na komunikacích? Upraveno Únor 13, 201213 r od lojzahlina
Únor 13, 201213 r No je to asi takto. Je to další nevyvážená a zatěžující věc na kole. Rozšiřuješ vzdálenost od středu nápravy tak to bude mít něco málo vliv na geometrii tím pádem i na pneu a samozřejmě i na další součástky na nápravě, které budou více namáhány (stabilizátory,zavěšení atd..). Osobně bych od toho upustil nebo bych zvolil disky s nižším ET.
Únor 13, 201213 r no tak jiný disky s nižším et kupovat opravdu nebudu, abych měl 2x et 47 a 2x třeba et 37...to už radši nechám tak jak to je.Jenom jsem chtěl vědět, jestli někdo rozšiřoval, protože jsem četl o věším rozšíření ( 1,5 cm a víc) proto mě zajímalo, jestli třeba nebude mít menší vliv tady ten 1 cm.
Únor 13, 201213 r Podla mna mensie ET nic nevyriesi, lebo to ma presne rovnaky (namahajuci) ucinok ako podlozka...
Únor 13, 201213 r právě nevím, jestli je větší námaha na zadní nebo přední nápravě...proto bych dával max 10mm podložku na zadní kolo tzn. 20mm na zadní nápravu celkem. A nevím, o tom nic moc a zajímalo by mě kdo s tím má jaký zkušenosti s těma podložkama.
Únor 14, 201213 r tak vacsinou kazdy hovori o pozitavach, sem-tam niekto napise o odchadzajucich loziskach...Pozri si o par stranok dozadu moj scan clanku o podlozkach...
Únor 14, 201213 r Nevím no, skoro každej od toho odrazuje. Uvidím jak budu mít přezuto na letní ono zas na druhou stranu se to dá sundat vždycky.
Únor 14, 201213 r No tak tohle může říct každej, proto se ptám, kdo s tím má zkušenosti. Jak se to chová jaký to je a ne jestli někdo řekne že je to na hovno.... No, skupinu lidí s know-how i praktickými zkušenostmi, něco vedlo k tomu to udělat takhle. Pochybuju, že nějaký garažník bude mít co k tomu říct, kromě toho, že kolo pak nevypadá tak zapadlé v blatníku... Navíc je to prostě bastl. Pohyb komponent povozku je docela složitá geometrie a taková podložka to všechno rozhodí, jen aby to vypadalo...
Únor 15, 201213 r No to je možný, ale tak mi řekni, proč tyhle podložky vyrábí třeba firma H&R? To je přece uznávaná firma a vyrábí je přesně pro určitý typ auta. Tak jsem z toho docela jelen teda
Únor 15, 201213 r proste nasli dopyt, tak to vyrabaju...Pokial to chces mat, tak kup urcite tie HR alebo Eibach, nie nejake od sustruznika z garaze...
Únor 15, 201213 r No právě tady těm firmám bych věřil, že to nebude šmejd aspoň...Ale první hodím na jaře všechny kola, uvidím jak auto sedí a jak to bude vypadat a rozhodoval bych se až potom.
Únor 16, 201213 r Tak on i šikovný soustružník dokáže vyrobit identické a stejně kvalitní podložky,jako HR HR má jenom tu velikou výhodu,že disponuje homologací a nebudeš se muset při každé kontrole klepat o techničák. Podložka 10 mm je obdoba alternativních ráfků,které zcela běžně disponují ET o 10 mm i více a nemá to tak destruktivní vliv na komponenty zavěšení kol,jak někteří předjímají.V rovině teoretické mají samozřejmě pravdu v tom,že silové poměry se změní,ale asi ne tak dramaticky,aby to mělo za následek takové přetěžování podvozku a zavěšení kol,aby to mělo zásadní význam na životnost dotčených částí. Není to jenom odhad ,ale pouhá zkušenost.
Únor 16, 201213 r Tak on i šikovný soustružník dokáže vyrobit identické a stejně kvalitní podložky,jako HR HR má jenom tu velikou výhodu,že disponuje homologací a nebudeš se muset při každé kontrole klepat o techničák. Podložka 10 mm je obdoba alternativních ráfků,které zcela běžně disponují ET o 10 mm i více a nemá to tak destruktivní vliv na komponenty zavěšení kol,jak někteří předjímají.V rovině teoretické mají samozřejmě pravdu v tom,že silové poměry se změní,ale asi ne tak dramaticky,aby to mělo za následek takové přetěžování podvozku a zavěšení kol,aby to mělo zásadní význam na životnost dotčených částí. Není to jenom odhad ,ale pouhá zkušenost. A ty máš podložky, nebo jsi měl?
Únor 17, 201213 r Podložky ne,ale cca 150 tis. km najeto na 17" a 18" ráfcích,šíře 8" a 8,5", ET 32 pneu šíře 225 v letním i zimním provozu. Nedávno jsem měnil přední ložisko a čep řízení,tedy běžné věci,které odchází s proběhem km i na 15".žádné dramatické opotřebení se nekoná. Navíc podstatnou dobu auto sníženo o 35 mm,tvrdší podvozek HR a instalovány silentbloky PowerFlex. Rozhodnout si to musíš sám,mně taky každý tvrdil,že budu každou chvilku něco měnit no a skutečnost je úplně jiná.
Únor 17, 201213 r Podložky ne,ale cca 150 tis. km najeto na 17" a 18" ráfcích,šíře 8" a 8,5", ET 32 pneu šíře 225 v letním i zimním provozu. Nedávno jsem měnil přední ložisko a čep řízení,tedy běžné věci,které odchází s proběhem km i na 15".žádné dramatické opotřebení se nekoná. Navíc podstatnou dobu auto sníženo o 35 mm,tvrdší podvozek HR a instalovány silentbloky PowerFlex. Rozhodnout si to musíš sám,mně taky každý tvrdil,že budu každou chvilku něco měnit no a skutečnost je úplně jiná. No myslím si, že tady ten HR nebo Eibach by to měl mít kvalitní, tak uvidíme na jaře. Každopádně díky za info Upraveno Únor 17, 201213 r od lojzahlina
Únor 18, 201213 r No uvidím až přezuju na letní jak to bude vypadat a o kolik to bude zastrčenější ty zadní kola a podle toho se rozhodnu co s tím udělám a jaký podložky bych koupil. Třeba to budou nakonec jen 5mm Když jsem to měřil na zimácích, tak tam byl rozdíl 10mm. Ono by to mělo být stejný.
Březen 12, 201213 r Ahoj mam dotaz ja jsem z toho et uplnej magor mam oct 2 4x4 a pořidil jsem kola z Yetaku 17" et 45? mohu je tam narvat nebude to nikde skrtat? diky
Srpen 4, 201213 r Ahoj já tu nejsem tak často ale chci se zeptat jestli je možné aby OZ Superturismo GT 17x7,5 mohl mít 9,8kg liťák ? a kolik by měl potom z gumou zhruba ? díky Upraveno Srpen 4, 201213 r od Michal Míša Kovář
Srpen 11, 201213 r 17" Neptune neexistuji! To co je na obrazku vyse je Cygnus, cislu dilu 1Z0 601 025AL HA7 ale odpovida provedeni stríbrna/antracit.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.