Přejít na obsah

lukas_k

Uživatel
  • Počet příspěvků

    80
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

1 432 zobrazení profilu

Oznámení lukas_k

  1. Ahoj všichni. Kamínek od náklaďáku v protisměru mi jebnul do skla a udělal pěknou prasklinu, je to v zorném boli řidiče takže předpokládám že oprava scelením je tu vyloučena. Teď tedy zřejmě nové sklo na pojistku (skla bych měl mít připojištěná). Jsem v Praze takže opraváren autoskel a Škoda servisů je tu na výběr dost. Už jsem byl na nějaké opravě na starším voze v Autoskla JR a ti byli v pohodě, tak bych to zkusil zas tam...podle toho jaká bude nabídka skla. U Škodovky na to předpokládám nebudou mít čas a jestli je tam oprava kvalitnější netuším..? Otázka zní jaká se na Karoq dávají čelní skla (značka/typ), předpokládám že přesně ten typ co se dává při výrobě auta se už při opravě nedává? Mám vyhřívání drátky, ale četl jsem že do Karoqu 2021+ už se dává s fólií (?), kdyby mi vyměnili tak bych se nebránil Pokud někdo zkušenosti s výměnou čelního skla či nějaké další postřehy tak dejte vědět, díky. Díky, L.
  2. Mnojo na Apple to jede, zkoušel jsem to někdy předevčírem na iPadu, aplikaci nainstaloval, přihlásil se, synchronizovalo se to. Jen teda se mi zdálo že nějaké jízdy tam chybí. Bohužel telefon mám Android.
  3. Mě to taky nefunguje - od té doby co dělali aktualizaci serveru. Už se sice můžu přihlásit, ale pak to hned začne synchronizovat data, a to se vždy zasekne u 10% s chybou "máte špatné připojení k internetu" (lol), poté mě to odhlásí a řekne že nemůžu používat některé funkce protože nejsem přihlášený. Zkoušeno na dvou Android telefonech, vše aktualizované a ve druhém byla instalace od nuly. Už jsem to tak trochu vzdal - jen jednou za čas to otevřu jestli to náhodou nezačlo fungovat..
  4. Obávám se že po dvou letech bez problémů jsem se ocitl také v klubu prasklých světel.. Do Škodovky se s tím chystám. Mám za to že předtím to světlo tak napasované u plechu nebylo, díval jsem se na to když jsem měl auto nové a četl jsem tuto diskusi..
  5. Ahoj, zjistil jsem že na fóru není obecné téma ke Škoda Connect LITE, resp. nenašel jsem. Jsem s LITE spokojený, protože můj Karoq nemá internet, můžu zapínat hotspot+apku, ale na to jsem často zapomněl nebo prostě neměl čas, LITE mi funguje spolehlivě, pokaždé když je auto nastartované tak se apka připojí přes BT k autu, zaznamenává a nepotřebuji k tomu nijak manipulovat s mobilem. (Vím že existuje LTE CarStick pro připojení na internet/Connect, ale často používám AndroidAuto přes USB data port, takže tam nemůžu mít CarStick) Používáte někdo LITE s Karoqem (nebo jinými Škodovkami/VW group), nebo tu VW verzi aplikace, jste spokojeni? Zajímalo by mě jestli tam opravdu nejde nikde vyčíst spotřeba, zatímco takové pitominy jako plnící tlak, škrtící klapka a teplota nasáváného vzduchu tam jsou..
  6. Jen dodám jak jsem nakonec Dashcam dořešil já: (možná je to lehce offtopic ale třeba se to někomu hodí) - Kameru Viofo A129 Pro Duo jsem si nejdřív nalepil a připojil jen tu přední - kabel vedl tak nějak dočasně jen zastrčený za lištou aby to moc netrčelo, pod šuplíkem spolujezdce až k zapalovači, nebylo to ideální ale zas nějak extra to netrčelo -- zapojene do zapalovace znamena, že jsem ji po každé jízdě musel z USB vypojit a pro nahrávání zase zapojit, vydržela natáčet i několik dní (když jsem zapomněl rozpojit USB) ale autobaterii jsem nikdy nevytřískal - jak zapojit kameru rovnou do pojistkové skříně přes sadu na to jsem došel, objednal sadu, jenže k zapojení zadní kamery už jsem žádné nápovědy nenašel - kudy vést kabel a jak to provést -- napájecí sada (správně zapojená do pojistkové skříně přes pojistkové odbočky) umí automaticky po vypnutí zapalování buď kameru vypnout nebo přepnout na energeticky úspornější parkovací režim (vybírá se v menu kamery), navíc je tam pojistka která při nízkém napětí kameru vypne předtím než se vybije autobaterie - využil jsem tedy nakonec služby pána který montuje parkovací senzory, kamery atd. ve své dílně v Praze 5, za jedno odpoledne a cca 2500 mi skrytě zapojil přední i zadní kameru tak že nikde nekoukají dráty a kamera je napájena přes napájecí sadu (kameru a sadu jsem dodal já, on pojistkové odbočky), velmi korektní pán, dobře odvedená práce, ale čekačka je tam třeba měsíc dva, má tam i přesný kalendář kdy co montuje
  7. Tak posílám foto. Bohužel auto bylo zrovna po jízdě po dešti, takže jak prase.. Nechám to takto. Vidět to je jen když o tom člověk ví a ví co má hledat, senzory fungují.
  8. Tak jsem byl na rychlé návštěvě v servisu (Škoda), jen aby zhodnotili jak moc je to zlý. Klempíř říkal že tam malý kus chybí a je to zohnutý takže je to na výměnu. Spolu jsme ty očka vytáhli nahoru a zacvakli, a nakonec to vypadá celkem normálně - je tam vidět pár milimetrů že je to promáčklý a levý senzor je tak o milimetr dva hluboko (ostatní jsou přesně v úrovni jako nárazník kolem). Výměnu říkal tak 7 tisic plus práce. Já si to ještě promyslím a zkontroluju kolik mám spoluúčast v havarijce, ale asi to nechám jak to je pokud budou senzory fungovat. Fotku možná přidám později, zapomněl jsem si to vyfotit.
  9. Zdravím přátele Karoqu, Nevím jak se to stalo, údajně takto žena Karoqa našla na parkovišti. Chtěl bych se zeptat jestli někdo neví zda je to vážnější nebo by to šlo jen nějak zacvaknout? Díval jsem se tu na fóru do Ostatní/Dílenské příručky, ale tam ani jinde na internetu jsem neviděl mechanismus jak tyto části nárazníku drží pohromadě. Je možné že neumím tak dobře hledat, tak mě hned nekamenujte a případně mi dejte velkou nápovědu. Díky moc, Lukáš
  10. hehe, ohledně zaznamenávání jízd - já používám už ze storu staženou(zrušenou) aplikaci Škoda OneApp a jízdy stále zaznamenává perfektně, dokonce jsem si jí dal už na nový telefon a pořád funguje. Skoda OneApp v1.6.6 je ke stažení např. na apkMonk nebo apkPure, cesty jde pak vyexportovat (ne trasu, jen nektere udaje). Jen se obávám že už to nepůjde spárovat, možná spárovat s nějakou tou novější apkou, a teoreticky by se to mohlo připojit k té staré OneApp, na novém mobilu jsem nic nepároval jen nainstaloval OneApp a automaticky se to s autem propojí. Pokud chci aby se zaznamenávala mapa tak to musím alespoň otevřít, když se pak mobil zhasne (používám na navigaci AA po kabelu) tak to nahrává dál i s mapou, pokud tu obrazovku nespustím tak jen bez mapy.
  11. ^ a tohle se složený taky snadno/vůbec vejde do karoqa? tem má kufr přece jen menší než Octa combi..
  12. Myslím že jsem to zaslechl taky. Ale musí být ticho a stojící auto aby to člověk slyšel. Moc to nevnímám, těch zvuků je tam víc, třeba při zapnutí vyhřívání zadního okna vždy zřetelně slyším odpor nebo co to je (sorry na elektřinu nejsem expert).
  13. Ahoj, možná už to tady bylo ale nenašel jsem, když přepnu na DAB rádio, co se přesně musí nastavit v menu aby se mi ukazoval infotext tak jako v FM vysílání? Buď jsem zatím na tu správnou kombinaci nepřišel, nebo to prostě nejde. Poslouchám hlavně stanici Evropa 2 - jestli to je třeba nějaký jejich problém? Ještě dodám že mám ten starší systém infotainmentu - MIB2, auto je z konce r.2019, rádio je tuším Amundsen, zkrátka to s navigací a dvěma otočnými tlačítky. Díky moc
  14. Asi to tak bude mě se to taky pořád nuluje, to je teda celkem slabý, jen 100h. Já bych si přál aby tam byla spotřeba nejlíp na celou životnost auta :) Na Opelu jsem měl dvě počítadla a přes 12.000km to běžně napočítalo, včetně průměrné rychlosti, pak většinou přisla nějaká porucha a reset počítadla v servisu :))
  15. lukas_k

    Kola v kufru

    Já jsem je měl zabalený od Škodovky do fólií a abych nemusel vyklízet kufr tak jsem je hodil na zadni sedačky, taky se vešly.
×
×
  • Vytvořit nový...