Jar_da Vloženo 20. leden 2009 Sdílet Vloženo 20. leden 2009 on se hlavně dnes už dává (po faceliftu) Haldex 4.generace, který je o něčem jiném, resp. zadek se nepřipojuje až po prokluzu předku, např. při prudkém zrychlení nebo ostré zatáčce jede 4x4 ihned a i prudčí rozjezd na suchu je hned 4x4, jednoznačně tento systém je pro jízdní vlastnosti lepší než 4x2, ale to neznamená, že je 4x2 špatné - nikoliv, jen 4x4 je trošku dál, o spotřebě se nemá cenu hádat, prostě něco za něco, a váha 85kg v neprospěch 4x4 je směšný zmiňovat, podívejte se do svých aut co tam máte třeba zbytečných krámů, který taky něco váží 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidSK Vloženo 20. leden 2009 Sdílet Vloženo 20. leden 2009 presne tak !!! Ja dodám len jedno k tomuto tému. O týžden nasadám do Scouta TDI r.2008, je to moja 4. 4x4 od Škodovky (1.4x4 TDI 66 kW r.1999, 2.4x4 TDI PD 74 kW r.2002, 3.4x4 O2 TDI 77kW r.2005). Spolu mám na týchto autách najazdené zhruba 300.000 km, som z pod tatier, hodne jazdím aj BA, Praha, mal som aj Audi A4 quattro, ale vzhľadom na servis a ostatné náklady je Škoda 4x4 ideálne auto pre mňa. Nikoho nebudem presviečať, že predohrab je horší alebo lepší, je to o tom čo kto chce a hlavne nech tvrdí o tom až potom, čo si niečo neodskúša na vlastnej koži.(nie len po 10km) Ako mne povedal jeden známi pred tým ako som kupoval prvý všehrab: "Ak si raz kúpiš štvorkolku, iné auto nebudeš chcieť", tak u mňa mu táto veta vyšla na 100%. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 20. leden 2009 Sdílet Vloženo 20. leden 2009 já jsem poznamenanej haldexem s kterým jsem jezdil půl dne asi před třemi lety v OII kombi. nevím co mě to napadlo, ale chtěl jsem zkusit prohrábnout a to co se stalo mě na dobrou minutu silně vyšokovalo, ve chvíli, kdy malinko proklouzly přední kola, tak se připojil zadek, ale to takovým způsobem, že to s autem koplo, až to hezký nebylo- na suchým asfaltu jinou zkušenost nemám a věřím, že se ty systémy zdokonalovaly, protože to byl snad haldex první nebo druhý generace. jinak ano, 4X4 je něco jinýho, vím, když občas sednu do audi, tak ten pocit, že to auto víc tlačí než táhne při zrychlení je prostě jinej... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petus Vloženo 20. leden 2009 Sdílet Vloženo 20. leden 2009 No tady kolem Rumburka je sněhu poměrně dost a rozhodně bych volil 4x4. Člověk nemusí jen na hory,aby ji využil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 20. leden 2009 Sdílet Vloženo 20. leden 2009 tam u vás se jezdí parádně na kolech Jedlová a tak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 20. leden 2009 Sdílet Vloženo 20. leden 2009 jj... u Rumburku je sněhu dost... máme tam chalupu... kousek... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 20. leden 2009 Sdílet Vloženo 20. leden 2009 jinak můj Scoutíno Otesíno má Haldex 2. generace a kopnutí na suchem asfaltu jsem nezaznamenal... ještě to tedy vyzkouším... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 20. leden 2009 Sdílet Vloženo 20. leden 2009 tohle byl ještě ke všemu naftovej haldex... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 20. leden 2009 Sdílet Vloženo 20. leden 2009 no tak to asi kopnul ten "kouťák", ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 20. leden 2009 Sdílet Vloženo 20. leden 2009 asi, tahal vocpoda jako divej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 20. leden 2009 Sdílet Vloženo 20. leden 2009 tak vono to bylo aj chipnuty... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 20. leden 2009 Sdílet Vloženo 20. leden 2009 f plný palbě bez navi, kůže a vyhřejvání sedel a na parádních hlínách Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolbař Vloženo 20. leden 2009 Sdílet Vloženo 20. leden 2009 opravuji, že haldex 4. gen. se montuje už od 22. týdne roku 2008 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 20. leden 2009 Sdílet Vloženo 20. leden 2009 škoda, že ne od roku 2007 hh Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolbař Vloženo 20. leden 2009 Sdílet Vloženo 20. leden 2009 (editace) ty se ani nevyjadřuj, mě to uteklo o týden Editováno: 20. leden 2009, autor: rolbař Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 20. leden 2009 Sdílet Vloženo 20. leden 2009 to si děláš prdel? to jako fakt??? omg... předpokládám, že jsi to ani netušil.... třeba už máš 4. generaci... jak se to dá poznat??? nevíš? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wrccko Vloženo 20. leden 2009 Sdílet Vloženo 20. leden 2009 a viete mi popísať aký je rozdiel medzi druhou, tretiu nedávali nikde ? a štvrtou? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 20. leden 2009 Sdílet Vloženo 20. leden 2009 3. generace... jestli nějaká byla... se do O II. nemontovala... a tady je rozdíl mezi 2. a 4. generací... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 21. leden 2009 Sdílet Vloženo 21. leden 2009 myslim, že v rychlosti a citu přiřazování zadní nápravy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 21. leden 2009 Sdílet Vloženo 21. leden 2009 Luke... sry... ale u Haldexu 2. generace není připojení zadní nápravy vůbec cítit! takže to co píšeš není pravda... sry... ale je to tak! rozdíl je popsaný na tom letáčku... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petus Vloženo 21. leden 2009 Sdílet Vloženo 21. leden 2009 Že by Kyjov,Doubice???Jinak na Jedlový je super Jinak haldex zcela postačuje na zdejší podmínky. Neni potřeba pernamentni pohon 4x4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 21. leden 2009 Sdílet Vloženo 21. leden 2009 souhlasím... jinak já jsem ze Starého Hraběcí! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ViktorMPI Vloženo 21. leden 2009 Sdílet Vloženo 21. leden 2009 Možná se čtvrtou generací už nepůjde na suchu prohrábnout na dvojku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 21. leden 2009 Sdílet Vloženo 21. leden 2009 Luke... sry... ale u Haldexu 2. generace není připojení zadní nápravy vůbec cítit! takže to co píšeš není pravda... sry... ale je to tak! rozdíl je popsaný na tom letáčku... to jsem taky ani nepsal, že by Haldex 2 byl nějak cítit a Haldex 4 ne, i když ten v kterým jsem jezdil já, tak ten byl asi nějakej posranej. lidský tělo má nějaký vnímání a rozdíl mezi 0,3s a 0,5s(příklad) třeba vůbec nepozná i kdyby byl. jinak z toho letáku jsem nějak nepochopil, jak se ten rozdíl projeví v praxi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 21. leden 2009 Sdílet Vloženo 21. leden 2009 tak já nejsem taky žádnej technickej expert... zásadní rozdíl asi je v tom, že u H II musí dojít "prokluzu" přední nápravy a u H IV už nikoliv... ten nějak spolupracuje s ESP bo co... ale nikdy jsem s novým H IV nejel, takže nemohu posoudit rozdíl.. já vycházím ze svých zkušeností s H II za těch 34 tis. km co mám najeto... při běžném ježdění nepoznáš, zda ti nějak pomáhá zadek nebo ne... jediný rozdíl je pak znát při prudším rozjezdu třeba na zasněžené louce... viz ... taky jsem zkoušel razantní rozjezdy na polní cestě... myslím, že jsem snad vezl i Skaju... může potvrdit, že v podstatě snad co šlo poslat na zadek přes Haldex, tak tam šlo... auto se vepředu zvedlo a vyrazilo bez sebemenšího zaváhání... a o tom ten Haldex asi je... umožní ti razantní rozjezdy téměř na jakémkoliv povrchu... myslím tím suchou silnici, mokrou silnici či právě štěrka atd. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.