Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Zdravím pánové,dneska mě vylekala moje octa 2.0i 85kW, z ničeho nic začala svítit za jízdy kontrolka EPC přitom auto jede normálně. Co přesně tahle kontrolka signalizuje a jaké závady se k ní vztahují? Není tady někdo z Ostravy kdo by mě napíchl na VAG?

Ještě mě napadlomnemůže to mít něco společného se servisním intervalem? Po zapnutí zapalování mi vyskočí na displeji SERVICE a už se pomalu blíží k nule.

Editováno: , autor: Mart-in
Vloženo (editace)

EPC nesignalizuje poruchu motora (resp. emisii), takze auto pojde normalne, ide skor o poruchu v systeme elektroniky - elektronicky pedal plynu a pod. Pre zaciatok sa pozri, ci Ti svietia brzdove svetla - ak nie, mas pravdepodobne vadny snimac brzdoveho pedalu

Editováno: , autor: mysiax
Vloženo

Bravo,velmi správný odhad, zkusil jsem to a zjistil že mi nesvítí vůbec brzdy, ani jedno světlo. Takže chyba brzdového spínače nebo třeba jen vybitá pojistka protože třeba praskla žárovka? Je náročné brzdový spínač vyměnit doma?Kolik to tak stojí?

Vloženo

tak jsem to rozebral,vytáhl spínač, dvakrát promáčkl, vrátil zpátky a brzdy svítí a kontrolka EPC zhasla. Uvidíme jak dlouho to vydrží. Díky za perfektně cílenou radu!

• o 2 týdny později...
Vloženo

tak závada se mi začala opakovat, ujedu cca 50km a brzdy zase nesvítí, vytíáhnu spínač, nasadím a zase to chvíli funguje. Rozhodl jsem se spínač vyměnit za nový, ale ten když nasadím tak brzdy trvale svítí. Paní v mototechně říkala že před montáží nesmím spínač zatlačit, takže jsem spínač nejprve připojil, pak sešlápl pedál, spínač nasadil a pedál pustil. Ale přesto, brzdy svítí trvale. Netušíte kde může být zrada nebo mám zvolit jiný montážní postup. Nyní už je tyčinka spínače zatlačená a nejde vysunout úplně tak jako když byl nepoužitý.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...