Přejít na obsah

Parkovací asistent / senzory

petrenka

Doporučené příspěvky

Cafte, ja mam tiez problem s parkovacim assistentom, neviem ci je to porucha, alebo nie. Mam aj predny aj zadny, moj problem spociva v tom ,ze ked cuvam, tak niekedy okrem klasickych zvukov ohlasovania vzdalenosti mi to prerusovane pipa, ale inym tonom, pritom niesom pri nejakom predmete, dost ma to znepokojuje. Neviem, cim to je.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

K nefunkcnimu parkovacimu asistentu z O1/Fabie v O2:

Zarovka zpetneho parkovaciho svetla je napajena impulsne a hlida se prasknuti vlakna, proto asistent funguje jen pri vypnutem motoru. Pri spustenem motoru se nezapne.

Reseni:

já tenkrát napojil kondenzátor na vyrovnání pulsů a diodu aby se to nevracelo zpět - doted to funguje bez problémů

Mel jsem stejny problem, pomohla dioda, za ni kondik 10 mikroF na vyfiltrovani pulsu a funguje to spolehlive. Zkusil jsem odpojit zarovku a hlidani vlakna zustalo normalne funkcni....

Snad to jeste nekomu pomuze...

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Original senzory muzu jen doporucit, mam je na Oct1 asi 1 a pul roku a parkuje se o 100% lepe a rychleji, preci jen liftback ma opravdu spatny vyhled vzad, nevidel sem ani podle zrcatek, ted sem prodaval sousedovi zadni parkovaci asistent na OII (mel neorigo, ktery zacal blbnout uz po mesici) a taky je spokojeny, tedy hlavne pry manzelka :) , navic ukazuje i vizuelene na jeho radiu-Audience ...

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Není tam vidět číslo. Já teď prodávám jednotku 1Z0 919 283 C a ta je určitě na přední + zadní.

Podle toho jestli tam je nebo není zasuvka se to asi poznat nedá.

Podle mě je tělo všech jednotek stejné.

Editováno: , autor: j0ska
Odkaz ke komentáři

Podle ETKY je to nejasné ale dvě v autě určitě nejsou.

Ta ...C co prodávám mi fungovala na přední i zadní. Měnil jsem ji kvůli zobrazování na Columbusu.

Dával jsem tam 1Z0 919 475 A (Z Octavia 2009 a nový SuperB)

Odkaz ke komentáři

Navi RNS 510 s nápisem Columbus je 3T0 - s tou se "C" nekamarádí.

Navi RNS 510 bez nápisu Columbus je 1Z0 - s tou se asi "C" kamarádí.

"A" se dá sehnat do 1000 Kč.

Jinak i s tou novou "A" se musí přepinovat zapojení atd.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...