Přejít na obsah

Pohyb řadičky při otočení volantem


Kubiik

Doporučené příspěvky

dneska sem si všiml, že když při jízdě víc zatočím volantem, tak se mi hýbe ( na 4 se i ř. p. posune dopředu, když zatočím doleva; ale dělá to i na ostatní stupně) řadící páka. dělá vám to taky???

nevím, jestli to patří sem. kdyžtak to ADMINi přesuňtě...

Editováno: , autor: Kubiik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no já sem si toho všiml až nedávno. taky vůbec netuším, čím to je. když sem naposledy mazal táhla řazení, tak se mi zdálo všechno OK. je to jenom o kousek. okem to vidět nejde, ale když na řadičku položím ruku a při jízdě zatočím volantem, tak se to maličko pohne. nemůže to být jwnom tím, jak v zatáčce pohnou kola motorem?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U okt co mají řazení táhlem je to celkem normální, ale u těch co mají lana, to dle mě normální není a jestli se nepletu, tak 74 kw ta má jako já lana. Tam ti ty lana nemůžou přeci přenést pohyb motoru na řadící páku. ;)

mam 1.6 74kw a mam tam teda tahla!bohuzel!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

74Kw má táhla. 55Kw má taky táhla, 1,9SDi taky táhla a stejně tak 1,4 16V(ta asi jen u prvních ročníků výroby) ostatní motorizace mají bowdeny.

Ten pohyb je normální. Neřeš to. V zatáčce prostě ubereš nebo přidáš a výkyv motoru v uložení se přenese na řadící páku. To stejné můžeš pozorovat i na rovině když přidáš plyn, nebo prudce ubereš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dovolte laický názor.

Reakce na kroutící moment na kolech je zachycen silentbloky motoru. Přidání nebo ubrání plynu způsobí mírnou změnu stlačení silentbloků a tím i změnu pozice motoru.

Předpokládám, že v zatáčce a to i při rovnoměrné jízdě dochází ke změně rozdělení kroutícího momentu mezi levým a pravým kolem a tím také k pohybu motoru.

Pokud ale tyto pohyby přesahují běžnou mez (nedokážu posoudit), ukazuje to na problém v uložení motoru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...