Přejít na obsah

divne zvuky pri prokluzu

alvr

Doporučené příspěvky

Zdravim. Byl by nekdo tak ochotny a poradil nebo vysvetlil mi jak funguje na Octavce 1 system ASR? Mam TDI 66 rv 01 a kdyz mi proklouznou kola treba na snehu, tak se mi na palubovce chvilkoe rozsvecuje kontrolka ASR, ale tise bez zadneho divneho zvuku od napravy. Ale obcas pri tom prokluzu slysim vyrazny hluk od predni napravy (nevim jak to specifikovat - jakoby neco zacalo drit kov na kov...). Pry to dela kdyz se pri prokluzu priprzduje jedno z kol.....ale nezda se mi to, je to takovy neprijemny nezdravy zvuk. Kazdopadne ta kontrolka ASR pri prokluzu problikne. Jednou tise a jindy s tim divnym hlukem. Kdyz ASR treba vypnu a dojde k prokluzu, tak se ten hluk take obcas projevuje stejne jako by bylo zapnute.

Mohl by mi, prosim, nekdo napsat zda je to normalni, nebo je nejspis neco v neporadku?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Musíš trochu hledat, je tady toho napsáno už docela dost.

To "chrastění" je EDS - elektronická uzávěrka diferenciálu, a je nezávislá na ASR (nelze ji vypnout narozdíl od ASR),

ač zní nezdravě je to vpořádku. ASR ti "pouze" ubírá plyn, je to pouze laický popis a nejspíš ti to tady někdo upřesní.

Odkaz ke komentáři

Jistoty v životě jsou príma..... každý rok každou zimu... stále stejné dotazy.... :D :D

-při prokluzu mi to rachotí

-svítí a píská mi kontrolka hladiny v chladiči

-jakou baterku si mám koupit

Celoroční evergreeny:

-jaký olej je nejlepší (nalil jsem tam XXX a už jsem ujel 2000 a fakt squelý... :smich:

-nezamykají /samozamykají se mi dveře

-kdy mám vyměnit rozvody

Zkuste doplnit jestli jsem na něco zapoměl... :t

Odkaz ke komentáři

Musíš trochu hledat, je tady toho napsáno už docela dost.

To "chrastění" je EDS - elektronická uzávěrka diferenciálu, a je nezávislá na ASR (nelze ji vypnout narozdíl od ASR),

ač zní nezdravě je to vpořádku. ASR ti "pouze" ubírá plyn, je to pouze laický popis a nejspíš ti to tady někdo upřesní.

OK, diky za vysvetleni. Jsem rad, ze to je aspon v poradku. A nevite nekdo jestli se to EDS da nejak nejjednoduseji vyradit z funkce? Nejakym odpojenim pojistky, rele, a podobne? Docela rad bych si na to udelal zvlast vypinac v kabine.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...