Vojtaa Vloženo 4. leden 2009 Sdílet Vloženo 4. leden 2009 Nad 80 km/h se nedá vydržet při otevřeném předním okně (je jedno jestli levé nebo pravé, stačí trochu pootevřené. Proudící vzduch vytváří takový "brnící, třepotavý" velmi hlasitý a nepříjemný hluk. Také jsou hlučné klapky odvětrávání kabiny v kufru. U jiných aut jsem se s tím nesetkal. Nemyslím samozřejmě běžnou hlučnost proudícího vzduchu, ale takové přerušování o vysoké frekvenci, což vytváří velmi otravný hluk, že není slyšet vlastního slova, přijde mi, jako by střídavě zavíraly a otvíraly ty klapky v kufru... Má někdo podobnou zkušenost? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Igor Vloženo 5. leden 2009 Sdílet Vloženo 5. leden 2009 S týmto som nemal problém, vadí mi jedine to, ak otvorím naraz všetky okná a zrýchlim na cca 60km/h - vtedy počut to charakterisické "lámanie" zvuku. Našťastie vetrám takto len na minútku v lete, keď sadám do rozohriateho auta... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
djpetr Vloženo 7. leden 2009 Sdílet Vloženo 7. leden 2009 S tím nepříjemným zvukem mám taky zkušenosti.U mě však musí být pootevřené okénka vzadu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Vloženo 7. leden 2009 Sdílet Vloženo 7. leden 2009 Tohle dělají okna jen vzadu....vepředu ne, ale já za jízdy neotevírám-nevětrám....mám klimu.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanKo Vloženo 7. leden 2009 Sdílet Vloženo 7. leden 2009 mam ofuky a no problemo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martt Vloženo 25. leden 2009 Sdílet Vloženo 25. leden 2009 Ten zvuk vytváří zástěrky - lapače nečistot (i když se to zdá jako blbost) a to především zadní (když jsou i přední je to ještě znatelnější). 6 let jsem mě FI se všemi zástěrkami a dlouho jsem bádal čím to je. Jak se píše víš, tak musela být otevřena alespoň dvě okna a lépe tři a pak ten zvuk ustával. Podle mne nějakým způsobem dojde k resonanci vzduchu, který před sebou tlačí zástěrky se vzduchem který proudí kolem otevřeného okna při určitých rychlostech. Když jsem jel s FI bez zástěrek tak jsem nic nepozoroval. U mého R, kde mám zástěrky vzadu to je znát také... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kohiinek Vloženo 8. Únor 2009 Sdílet Vloženo 8. Únor 2009 (editace) Zdravím, U FI jsem tenhle problém pozoroval taky, ale nezáleželo až tak moc na rychlosti (od 60km/h výše), ale na velikosti mezery mezi sklem a rámem. Stačilo trošku pohnout okénkem nahoru nebo dolů a byl klid. Beze zbytku to vyřešily ofuky. U R zatím nic takového nepozoruji, asi to bude tím, že je zima a okna se moc neotevírají . Pro Martt: o těch zástěrkách jsi se dozvěděl kde? Editováno: 8. Únor 2009, autor: Kohiinek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 8. Únor 2009 Sdílet Vloženo 8. Únor 2009 Dělají to zadní okna, "vycucávají" (rozdíl tlaku) vzduch - a "pumpuje" a nám pak pumpuje v uších. Zástěrky to nedělají. Zkuste pootevřít trochu přední okénko, zlepší se to...tlaky se vyrovnají. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martt Vloženo 18. Únor 2009 Sdílet Vloženo 18. Únor 2009 Pro Martt: o těch zástěrkách jsi se dozvěděl kde? Jak jsem psal víše, je to moje zkušenost s jízdou FI se zástěrkama a bez. Nevím zda Vojtaa, který tohle vlákno zakládal, má nebo nemá zástěrky ale já to vidím takhle. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
6drak Vloženo 25. Červen 2009 Sdílet Vloženo 25. Červen 2009 Nad 80 km/h se nedá vydržet při otevřeném předním okně (je jedno jestli levé nebo pravé, stačí trochu pootevřené.Proudící vzduch vytváří takový "brnící, třepotavý" velmi hlasitý a nepříjemný hluk. Také jsou hlučné klapky odvětrávání kabiny v kufru. U jiných aut jsem se s tím nesetkal. Nemyslím samozřejmě běžnou hlučnost proudícího vzduchu, ale takové přerušování o vysoké frekvenci, což vytváří velmi otravný hluk, že není slyšet vlastního slova, přijde mi, jako by střídavě zavíraly a otvíraly ty klapky v kufru... Má někdo podobnou zkušenost? Ahoj ,mám taky takovou zkušenost dokonce i při zavřených oknech mi při jízdě zaléhají uši, při otevřeném okně je to mnohem horší, ale jen u zadních a jen v určité poloze. Taky nevím co s tím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 26. Červen 2009 Sdílet Vloženo 26. Červen 2009 usi ti zalehaji, pokud se "prudce" meni tlak. Prudce= u kazdeho trochu jinak. Ja sem treba dost citlivej a staci sjet z delsiho prudkeho kopce a uz mi zalehnou. to nema s oknama v aute co delat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.