Přejít na obsah

Jak nastavit presnot rychlomeru?

CIJOML

Doporučené příspěvky

musi to ukazovat vic, protoze jinam by se ridici mohli vymlouvat, ze jeli rychle a tachometr jim pritom promeroval.

Vyrobci aut se tim jisti.

obvykle je chyba 5%~10%, nejmin co jsem videl byl rozdil 1km/h pri 100km/h. pochopitelne tachec ukazoval 100km/h , real 99km/h, ale to bylo na motorce.

Da se to upravit pouze:

analog tacho: zmenou pulsu

digital tacho: zmenou CAN message rychlosti

Oboji se prodava, cena 200~300 Euro a skutecne to funguje. Obecne se tomu rika "speedo healer". pro kazdy auto je to jiny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

osobně bych se do toho moc nesral... je lepší si podle GPS zjisit jakou jedeš reálnou rychlostí a tu si prostě pamtovat... takže vesnici jezdim do 55 km/h dle tacho, mimo vesnici do 100 km/h a na dálnici jedu skutečných 130 km/h při tacho rychlosti cca 140 km/h +- :)

Odkaz ke komentáři

No tak mě tady ten problém taky dlouho štval.Navigace asi taky nebude úplně 100% spolehlivá co se týče rychlosti,že jo?No já jsem uděla takovou "prasárnu". Měnil jsem si podlepy budíků na RS a když jsem to měl rozebraný,tak jsem vzal navigaci, sedl do auta a vyjel na volnou cestu.Jak bylo na navigaci 80km/h tak jsem tam prdnul teprve tu ručičku přímo na hodnotu 80km/h a bylo.Pak jsem to samozřejmě zkoušel jak to funguje na ostaních rychlostech a kupodivu to sedělo,ale při těch vyšších rychlostech tam už trochu rozdíl byl: např. Navigace 157km/k tacho 160km/h.

Zkoušel jsem to porovnávat i s radary co jsou na těch sloupech v obci.Projel jsem jich celkem 5 při 50km/h(přesně ta červená čárka na tachometru) a všude ukazovaly stejně, jak tacho tak i navigace tak i ten radar.

Neuvádím to jako příklad jak seřizovat tacháč to NEEE,ale já jsem spokojen, tak mi moc nenadávejte ;)

Editováno: , autor: hawkehi
Odkaz ke komentáři

• o 4 týdny později...

Ma teda niekto skusenost s upravou ukazovatela rychlosti cez VAG? Mam VAG com 409.1. Odchylka tachometra je presne +12km/h. Merane podla GPS, subezna jazda s inym autom a nakoniec aj info tabule o rychlosti pri cestach. Pri kazdom sposobe merania odchylky zistena rovnaka hodnota rozdielu. Problem mam odvtedy ako sa vymenila pristrojovka z ineho auta.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...