tommasAHC Vloženo 26. leden 2009 Sdílet Vloženo 26. leden 2009 Potřebuju radu. Zanedlouho na několik měsíců opouštím svoje bydliště a budu se pohybovat po světě. Musím nechat svoje OI-TDi v garáži (výhledově 3-9 měsíců). Zvažuji uložení TP do depozitu, abych neživil tu vyděračskou pojišťovnu. A taky pokud to nechám rodičům, tak mi to akorát dorasujou. Jakým způsobem na tak dlouhou dobu „zazimovat“ autí? Je jasný, že baterka půjde ven a občas na nabíječku (to zaúkoluju tátu), ještě vyměním před odjezdem olej. Ale o co se mi ale jedná: Nádrž nechat plnou, nebo prázdnou? Je to nafta a o ní se říká, že nějak rychle stárne. Co s motorem? Neměl by se nějak nakonzervovat, aby vložky nezačaly korodovat? A taky co po návratu? Hnedka zase vyměnit olej, nebo nechat ten původní atd. Možná to zbytečně řeším, ale jsem zvyklý, že moje auto nestojí déle jak 24 hodin a minimálně dvakrát týdně beru plnou:-))) Auto se mi prodávat nechce, dost věcí mám vyměněných, dobrá barva, technický stav a výbava. No a po návratu budu zase auto okamžitě potřebovat k výdělku. Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alibaba I Vloženo 26. leden 2009 Sdílet Vloženo 26. leden 2009 (editace) 3-9 měsíců není žádná katastrofa. Jen bych vyndal baterku, pro jistotu trochu přefouk pneu a nechal minimum nafty s tím, že doplním nádrž před bodoucí první jízdou. Kvůlivá soli bych auto umyl - hlavně spodek a nechal vyschnout. Olej, pokud není v nejbližší době na výměnu, motoru určitě neuškodí. Jestli ho chceš měnit, tak si to nech až přijedeš. Máš-li v garáži vlhko, tak bych asi ještě prostřík zámky silikonovým olejem. Editováno: 26. leden 2009, autor: Alibaba I Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommasAHC Vloženo 26. leden 2009 Autor Sdílet Vloženo 26. leden 2009 Tak gumy nechám ty co jsou na autě a jsou už na výměnu, takže se moc "přeleženin" nebojím a nový dám po návratu. Olej bude novej, akorát to za ty dva týdny dojedu, takže samo dám novej. Nejvíc se bojím tý nafty... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmik Vloženo 27. leden 2009 Sdílet Vloženo 27. leden 2009 Jestli se bojis nafty, tak bych do ni asi nalil neco aditiva a myslim, ze potom by nemel byt zadny problem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bazz Vloženo 27. leden 2009 Sdílet Vloženo 27. leden 2009 Naplň plnou nádrž naftou ať se nemůže srážet voda v nádrži a jinak bch to moc neřešil to auto to přežije si myslím v pohodě Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alibaba I Vloženo 27. leden 2009 Sdílet Vloženo 27. leden 2009 Ono ani tak moc nepůjde o vodu, jako spíš o "pryskyřice" z biosložky (čím víc nafty, tím víc pryskyřice). Skladovatelnost nafty je cca 3 měsíce, takže bych se krom přídavku aditiv do nádrže zajímal o možnost nákupu nafty bez biosložek (pro arktické podmínky). Ta by ti pak měla těch 9 měsíců vydržet v pohodě. Zkus Čepro a.s. Víc asi nevymyslím..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dadaoct Vloženo 1. Únor 2009 Sdílet Vloženo 1. Únor 2009 (editace) bych naftu jen trochu víc proaditivoval něčím lepším a těch 14 dní na ní jezdil a nechal bych tam tak rezervu. Po návratu pak dotankuješ čerstvou Editováno: 1. Únor 2009, autor: dadaoct Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan II Vloženo 1. Únor 2009 Sdílet Vloženo 1. Únor 2009 (editace) Sorry že se tady do toho pletu. Ale mám na prodej super jemnou nylonovou plachtu na kombíka 510x178x119 cm - Zrovinka vhodnou na takové zazimování. http://www.rinder.cz/sortiment.php?id=643 Na mojí limo je moc velká, potřebuji ne "XL" ale jen "L"! Je úplně nová, rezepnul jsem jí až teď na toto focení!!! Cena je 490,- kč. Editováno: 12. Prosinec 2019, autor: Milan II Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.