Publikováno Leden 26, 200916 r Potřebuju radu. Zanedlouho na několik měsíců opouštím svoje bydliště a budu se pohybovat po světě. Musím nechat svoje OI-TDi v garáži (výhledově 3-9 měsíců). Zvažuji uložení TP do depozitu, abych neživil tu vyděračskou pojišťovnu. A taky pokud to nechám rodičům, tak mi to akorát dorasujou. Jakým způsobem na tak dlouhou dobu „zazimovat“ autí? Je jasný, že baterka půjde ven a občas na nabíječku (to zaúkoluju tátu), ještě vyměním před odjezdem olej. Ale o co se mi ale jedná: Nádrž nechat plnou, nebo prázdnou? Je to nafta a o ní se říká, že nějak rychle stárne. Co s motorem? Neměl by se nějak nakonzervovat, aby vložky nezačaly korodovat? A taky co po návratu? Hnedka zase vyměnit olej, nebo nechat ten původní atd. Možná to zbytečně řeším, ale jsem zvyklý, že moje auto nestojí déle jak 24 hodin a minimálně dvakrát týdně beru plnou:-))) Auto se mi prodávat nechce, dost věcí mám vyměněných, dobrá barva, technický stav a výbava. No a po návratu budu zase auto okamžitě potřebovat k výdělku. Díky.
Leden 26, 200916 r 3-9 měsíců není žádná katastrofa. Jen bych vyndal baterku, pro jistotu trochu přefouk pneu a nechal minimum nafty s tím, že doplním nádrž před bodoucí první jízdou. Kvůlivá soli bych auto umyl - hlavně spodek a nechal vyschnout. Olej, pokud není v nejbližší době na výměnu, motoru určitě neuškodí. Jestli ho chceš měnit, tak si to nech až přijedeš. Máš-li v garáži vlhko, tak bych asi ještě prostřík zámky silikonovým olejem. Upraveno Leden 26, 200916 r od Alibaba I
Leden 26, 200916 r Autor Tak gumy nechám ty co jsou na autě a jsou už na výměnu, takže se moc "přeleženin" nebojím a nový dám po návratu. Olej bude novej, akorát to za ty dva týdny dojedu, takže samo dám novej. Nejvíc se bojím tý nafty...
Leden 27, 200916 r Jestli se bojis nafty, tak bych do ni asi nalil neco aditiva a myslim, ze potom by nemel byt zadny problem.
Leden 27, 200916 r Naplň plnou nádrž naftou ať se nemůže srážet voda v nádrži a jinak bch to moc neřešil to auto to přežije si myslím v pohodě
Leden 27, 200916 r Ono ani tak moc nepůjde o vodu, jako spíš o "pryskyřice" z biosložky (čím víc nafty, tím víc pryskyřice). Skladovatelnost nafty je cca 3 měsíce, takže bych se krom přídavku aditiv do nádrže zajímal o možnost nákupu nafty bez biosložek (pro arktické podmínky). Ta by ti pak měla těch 9 měsíců vydržet v pohodě. Zkus Čepro a.s. Víc asi nevymyslím.....
Únor 1, 200916 r bych naftu jen trochu víc proaditivoval něčím lepším a těch 14 dní na ní jezdil a nechal bych tam tak rezervu. Po návratu pak dotankuješ čerstvou Upraveno Únor 1, 200916 r od dadaoct
Únor 1, 200916 r Sorry že se tady do toho pletu. Ale mám na prodej super jemnou nylonovou plachtu na kombíka 510x178x119 cm - Zrovinka vhodnou na takové zazimování. http://www.rinder.cz/sortiment.php?id=643 Na mojí limo je moc velká, potřebuji ne "XL" ale jen "L"! Je úplně nová, rezepnul jsem jí až teď na toto focení!!! Cena je 490,- kč. Upraveno Prosinec 12, 20195 r od Milan II
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.