michal88 Vloženo 2. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2010 Posílám čísla dílů snad to půjde přečíst..... a ještě něco navíc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pajk85 Vloženo 2. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2010 Já tomu jen trochu pomůžu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aleshh Vloženo 14. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2010 Taky mi to chrastí v 80 tis. km - musí se měnit i řetěz, nebo stačí jen ten napínák - dík za info. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal88 Vloženo 6. leden 2011 Sdílet Vloženo 6. leden 2011 To nevím jestli by stačil jen napínak já jsem měnil obojí..... myslím že ten řetěz je taky trošku vytahaný ale je to jen můj názor, musel bych se zeptat v sevise proč měnily obojí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
thomas136 Vloženo 6. leden 2011 Sdílet Vloženo 6. leden 2011 Já měnil jen napínák (cena dílu asi 1250,-) a je už dlouho klid. Značný podíl na této poruše má kvalita a interval výměny oleje..... Nejhorší na celé opravě je povolení šroubu variatoru na výfukové vačce. Ten nejde za boha povolit. T. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal88 Vloženo 7. leden 2011 Sdílet Vloženo 7. leden 2011 souhlasím nešel povolit tak se vyhodily komplet vačky:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Houdis Vloženo 7. leden 2011 Sdílet Vloženo 7. leden 2011 Zdravím, ten napínák je mechanický nebo hydraulický ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
thomas136 Vloženo 7. leden 2011 Sdílet Vloženo 7. leden 2011 Je napínán tlakem oleje, tak že hydraulický.....proto jsem to psal o té kvalitě oleje. Jsou tam drobné otvory a komůrka, které se snadno zanesou. Tuším, že od MR2007 je napínák inovovaný a má na vstupu sítko aby se do nědo nedostal nějaký bordel. T. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aleshh Vloženo 15. leden 2012 Sdílet Vloženo 15. leden 2012 čau, mě v servisu říkaly že to dělá přestavovač vačky - co vy na to ?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Houdis Vloženo 16. leden 2012 Sdílet Vloženo 16. leden 2012 Zdravím, také mi občas při startu zachrastí motor. Myslel jsem, že až budu dělat rozvody, tak nechám vyměnit napínák řetězu a ve škodovce mi také řekli, že na VAGu jim to ukázalo závadu na přestavovači vačky. Jinak jede motor bez problému. Předpokládám, že po výměně toho napínáku to bude ok. Přestavovač prý stojí cca 7 tkč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eragon Vloženo 29. Duben 2016 Sdílet Vloženo 29. Duben 2016 Taky bych chtěl vyměnit řetěz ale nemůžu povolit ten šroub potřeboval bych vědět jestli má pravy nebo levy závit nebo prostě jestli se povoluje směrem ke chladiči nebo k prednimu oknu když mám páku nahoře dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VLADINA Vloženo 7. Květen 2016 Sdílet Vloženo 7. Květen 2016 povoluje se doleva k chladiči. Ja jsem ho taky nepovolil a musel jsem ho odvrtat. Pak už šlo vše v pohodě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patas111 Vloženo 30. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2016 (editace) Kluci měnil někdo ten přestavovač vačky ??? při zahřatem motoru mam zvuk ja TDI je to hnus .. v servisu mě bylo řeceno ze to děla ten přestavovač ktery stoji na muj motor BLR 32000 kč a na ostatní kody motoru u FSI stoji 13000kč nevim jak je to možné ... stačí teda vyměnit pouze napinak a řetěz a je klid ?? diky za odpověd VID_20161130_130425.mp4 Editováno: 30. Listopad 2016, autor: Patas111 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavka53@seznam.cz Vloženo 3. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2016 Je to nesmysl. Ja jsem přestavovač měnil a stál na 2.0 FSI 110 kW BLR 8.500 Kč. Vtom to děsné klepání nebylo. Až po delší době jsem se dočetl na foru že to dělá řetízek a napínák vačkových hřídelí. Koupil jsem si řetízek a napínák od FEBI za 2.400Kč a vyměnil jsem si to sám. Klepání je pryč a motor si jen vrní. Tak jak to má být. Při výměně musí jít dolu přestavovač. Tam je problém protože nejde povolit ten šroub co drží přestavovač. Tak jsem ho odvrtal a pří montaži jsem dal nový. Muj názor je že to zpusobuje dlouhý nájezd kilometru mezi výměnou oleje. Výrobce doporučuje 30 000 km na Longlif . Olej muže být kvalitní ale filtr je pořád obyčejný papírák a takový nájezd kilometru nemůže kvalitně čistit. Ja měním co 12.000km filtr+olej syntetický 5Wna40 502 00 až 505 00 což povoluje i výrobce. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hlídač Vloženo 25. Květen 2022 Sdílet Vloženo 25. Květen 2022 Souhlasím s výše popsaným. Ten šroub co drží přenastavovač nejde povolit ani 2000 Nm rázákem. Vyžvejkaly se zoubky. Jedině odvrtat. Bez toho se napínák ani řetěz sundat nedají. To jen tak pro někoho, kdo by nad tím uvažoval. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.