Přejít na obsah

ABS-svítí kontrolka


TomasB

Doporučené příspěvky

Tak po dlouhé době nějaký problém. Teď mi říkala žena, že ji před pár dny na kluzkém při brždění rachtalo ABS, což je normální, ale pak jí zustalo svítit kontrolka ABS a svítí dodnes. Máte tip co to je? Budu na to muset kouknout, protože s ní se o tom domluvit co to vlastně dělá je nemožné, protože co mi před pár dny říkala, tak že jí při brždění nějak divně chroupalo auto. No to bylo samozřejmě jen ABS podle mně, bylo kluzko. Ale od té doby jí svítí tak kontrolka pořád.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

TAKŽE, DÍKY ZA RADY. zjistil jsem následující. pojistky na baterce jsou jak zrcadlo, jako nové. Projel jsem to a ABS nefunguje, gumoval jsem oběma předními koly několik metrů. Takže co teď? Domluvím se s kámošem a hodím mu to na VAG. Co by jste teď předpokládali za závadu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

moje pojistky taky byly tehda jako nové,jen jsem je drobet ošmilgroval a byl klid,přeci jen jsem dělal vše pro to aby to nebylo čidlo,zkus to pro jistotu ještě aspon odmastit,kdyby se nic nezměnilo tak to bude některé z čidel na kole

jinak pokud ti svítí abs je jasné že abs nejde

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

aha, tak jsem četl na tom odkazu a diskutoval se ženou jak to začalo. No a teď z ní vylezlo, že jak nastartovala, tak jí celou cestu(asi 10km) jakoby pracovalo ABS při brždění. Podle toho co píšou na tom škodaforu.sk, tak by mělo bejt čerpadlo OK a asi zasraný čidlo, takže by teoreticky mohlo stačit vyčistit. Při nejhorším asi výměna čidla.

Bubáku, díky :palec2:

Editováno: , autor: TomasB
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokuď to byly pazvuky za jízdy, dělá to EDS (je též závislé na snímačích ABS) a budeš muset měnit čidlo

na jednom z předních kol. Čidlo může po určitou dobu dávat falešný signál ale zřejmě ještě v toleranci hodnot,

než se úplně vyřadí ABS z činnosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

takže čidlo na kole to prej není, nevypsalo to typickou hlášku. Ale hlásí to nějakou chybu signálu nebo tak něco na nějakém čidle. říkal, že to musí projet ještě jednou důkladně s manuálem v ruce, aby vystudoval co to je. Ve čtvrtek neměl moc času a navíc na 14 dní odjížděl na hory. Tak nevím, jaké jiné čidlo nebo jakej člen tam je ještě jinej než na kolech.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jasně že při brždění. Tak tedy jinak, přední kola se zablokovala na několik metrů. Prostě ABS nefunkční. Takže jaká to může bejt závada?

špatné čidlo na jednom z kol vyměnit a pak ABS opět funkční čidlo stojí cca 510,-

nebo jinak pak problém v kabelech,ale já vyměnil čidlo a OK :help:

Editováno: , autor: perníkář
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no ono to asi bude v těch akčních členech. Bohuřel ten kámoš byl před odjezdem na hory, tak říkal, že to musí projet s příručkou pořádně. Jen vím to, že to není čidlo na kole, ale nějaký ten akčná člen či co. To nevím co je. Za 2 týdny se vrátí, tak tam zase žena zajede.

Jen teda jestli t+ě napadá co by to mohlo bejt? Čerpadlo podle těch stránek co jsi uvedl asi bude OK, když před kolapsem makalo.

Editováno: , autor: TomasB
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
Ahoj Tomasi nejčastějším problémem bývá přechodový odpor v boxu na akumulátoru. Zkus vytáhnout pojistky podle obrázku jestli nejsou zaoxidované. Pokud to ne tak potom VAG a tam nejčastější příčina čidlo u někrerého kola

mal som ten istý problém . Nakoniec som s mechanikom zistil ,že mám vypálený a zaoxidovaný prepoj

v boxu na akumulátoru , ale zo spodu ( medená prepojka). VAG mi ukázal skrat na kostru - pred tým som prečistil každé čidlo na kolesách + konektory

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...