Přejít na obsah

Motor 1.9 TDI PD 77 kW

milano205

Doporučené příspěvky

Ahoj,

mám Octu 1,9-77kW MR07, najeto za 9 měsíců 14500 km a dolil jsem cca 0,3l.

Mám na dolívání v autě Castrol EDGE long-life III. za 750,-

Známej mi dal tip na VALVOLINE Synpower 5W-30XL- III VW506.00 za 350,-

viz: www.e-valvoline.cz/?p=productsMore&iProduct=91&sName=Synpower-5W-30XL-III-(1Litr)

Má někdo nějaké zkušeonsti s tímhle olejem, nebo s jakým koli olejem jiným než Castrol?

Jameson

Byl jsem na garancce po 30ti a dali jsme tam Shell podle te normy 507 00 a mam jen asi subjektivni pocit, ze to auto lip jede, i kdyz kdo vi, treba se mne to jen zda. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na prvom mieste je u mna olej MOTUL potom Shell a max. co by som do auta este vlial je Castroll /urcite nie sudovy/ Vymeny oleja na 30 alebo 15 musite zvazit sami... chip.. a sportovy jazci 15 tis. urcite... spotrebu oleja z MOTULom mam slusnu.. /26000 km a chystam sa na 2 vymenu oleja.. spotreboval som nieco do 1l./

Urcite do auta nedavajte olej ako tu niekto spominal Valvoline.. atd.

Editováno: , autor: Tissot
Odkaz ke komentáři

taky jsem žil v tom, že třeba v zimě ho nechat chvilku bafat, ale prej je to blbost. jinak teda muj TDI se na volnoběh zahřeje, s tim, že je samozřejmě někde chyba v chlazení, protože mi uplně nesmyslně spíná sahara, dělá to posledních půl roku, takze jakmile spustí větrák, je větší odběr, motor má větší zátěž a zahřeje se. bohužel v servisu jsou bezradný

Odkaz ke komentáři

taky jsem žil v tom, že třeba v zimě ho nechat chvilku bafat, ale prej je to blbost. jinak teda muj TDI se na volnoběh zahřeje, s tim, že je samozřejmě někde chyba v chlazení, protože mi uplně nesmyslně spíná sahara, dělá to posledních půl roku, takze jakmile spustí větrák, je větší odběr, motor má větší zátěž a zahřeje se. bohužel v servisu jsou bezradný

V servisu jsou bezradny???Tak to je asi špatný servis,ne?

Odkaz ke komentáři

Ahoj chlapáci.Mám takový dotaz....když mám TDi,tak se chci zeptat jestli před výjezdem třeba z garáže ho zahřiváte nebo ne?Já jsem četl,že naftě to škodi a že by se neměl točit na volnoběh...že se zasírá turbo.Co je na tom pravdy?Asi jde nejvice o zimní obdobi.Díky za reakce.Roman.

Ako tu uz bolo napisane volnobehom ho nezahrejes tak rychle ako by si chcel, to je fakt.

Na druhej strane tu pozabudate na jeden dolezity fakt a to je dostatocne premazanie, takze vseobecne sa doporucuje po nastartovani pocakt aspon 4-5sekund na to aby mal olej dostatocny tlak a dostal sa na vsetky a hlvne na kriticke miesta, v zime pockat aspon 6-10sekund (zalezi od oleja a teploty).

Takze pockaj cca 5s a mozes vyrazit, nezabudaj ze mas studeny motor, takze jemne citlivo a opatrne

Odkaz ke komentáři

Ahoj chlapáci.Mám takový dotaz....když mám TDi,tak se chci zeptat jestli před výjezdem třeba z garáže ho zahřiváte nebo ne?Já jsem četl,že naftě to škodi a že by se neměl točit na volnoběh...že se zasírá turbo.Co je na tom pravdy?Asi jde nejvice o zimní obdobi.Díky za reakce.Roman.

Ako tu uz bolo napisane volnobehom ho nezahrejes tak rychle ako by si chcel, to je fakt.

Na druhej strane tu pozabudate na jeden dolezity fakt a to je dostatocne premazanie, takze vseobecne sa doporucuje po nastartovani pocakt aspon 4-5sekund na to aby mal olej dostatocny tlak a dostal sa na vsetky a hlvne na kriticke miesta, v zime pockat aspon 6-10sekund (zalezi od oleja a teploty).

Takze pockaj cca 5s a mozes vyrazit, nezabudaj ze mas studeny motor, takze jemne citlivo a opatrne

Děkuju za reakci.R.

Odkaz ke komentáři

ja mam zatial po vyse 4tis km celkovu 5,9 (este nevynulovany stav) ale to mam 225/45 R17 s ET35 a to vacsinou jazdim po meste a este relativne novy motor lol

kolega ma vsak na 195/65 R15 a cca rovnakom style spotrebu 5,0 ;)

a napr. s roomsterom a tymto motorom ma tatko pri maximalne kludnom ale zmiesanom rezime (mesto a aj dialnice) 6,0 po 10tis km...

Odkaz ke komentáři

Ja som prešiel z 15" na 17" respektive z 195 na 225 a spotreba mi išla hore o cca 0,8 l. V meste som mal 5,2 - 5,5 a teraz 5,8 a hore. Fakt mi nejde do hlavy prečo ten top managment nedal na 17" 205/50/R17.

suhlasim, mam rovnaky poznatok... auto vsak na druhej strane lepsie sedi a preto mi to za ten litrik stoji ;)

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

..tak to ja cumim, ked citam spotrebu vyssiu ako 6,0l ..ja mam na konte uz skoro 90 000km a spotreba cca 5,5l - zmiesana, na dialniciach po DE jazda cca 140-150km/h

..teraz so stresnym boxom nad hlavou som siel k 5,8-6,0l.. ale ked jazdim po meste, tak sa mi to vrati spat k tym cca 5,5l

Odkaz ke komentáři

ja nevim, kdy vy lidi pochopíte, že to není o rychlosti na dálnici nebo o rychlosti vůbec. já mam přes 6 uplně bežně, spíš to leze k 7 a je mi to uplně fuk, protoze mi to pořád přijde jako jízda zadarmo...

se vi rediteli, tak jako kdyz mi to nezere dvanáct na sto, tak co řešit? Když mám chuť jezdit na spotřebu, jedu tak. Když si chci zajezdit, na spotřebu nehledím.. lol

Editováno: , autor: superfatty
Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...
co bude s tim servisem?

Luku a co zkusit kontaktovat jejich centrálu v Praze, popsat jim problém a případně se poptat zda-li by do ČB nepřijel mechanik z Pr se na to podívat.Zkus jim namazat med kolem huby jaký jsou v oboru nejlepší a jak jejich sesteská pobočka v ČB má s Tvým autím potíže atd.Pravděpodobnost, že ti vyhoví není velká ale zkusit to můžeš.AUTO PORSCHE má bezesporu dobrou pověst a je možné, že se pokusí najít řešení.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...