Cjoctavian Vloženo 28. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2009 jj, na denne svietenie maju sluzit hlavne svetla, pokial nemas homologovane DRL v narazniku... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wrccko Vloženo 28. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2009 U FL nesvietia hmlovky, ale ziarovka vedla hmlovky. A je to bezny jav, ako som zistil (aj z mojej skusenosti) ze policajti stopuju a kontroluju, ci svieti denne svietenie alebo hmlovka! ja som to ešte nezažil, ale u policajtov je všetko možné...celkovo by som zakázal denné svietenie - išiel som cez víkend z Prešova až po Pezinskú Babu a čo išli OIIFL a iné autá a mali takto denné svietenie tak to nie je nič moc: za prvé, že to nie sú nejako silné žiarovky a za druhé svieti to veľmi pri zemi, takže to nevidno - klasicky by som to nechal vo svetlách či už H7 tak D2S - pár korún na žiarovky človeka nezabije a xenony vydržia veľa Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 28. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2009 mne osobne sa to velmi paci, aj ked je pravda, ze je to dost nizko. Inac minule mi policajti ukazovali, ze nech si zapnem hlavne svetla Fakt by im niekto mohol pravidelne robit skolenia o novinkach na autach... A mne je fakt luto xenonov na denne svietenie - tak 75% mojich jazd je do 2 km... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wrccko Vloženo 28. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2009 neber to osobne, ale keď už si kúpim xenóny( čo s nimi nie je nejak extra lepšie viditeľnosť) tak už mi je jedno ako často sa zapínajú, keď na to mám Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 28. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2009 (editace) tak som setrny, no A urcite by som netvrdil, ze s nimi nie je nejak extra lepsia viditelnost... Som z nich nadseny, v porovnani s predchadzajucou halogenovou Octaviou Tour je to nieco poriadne silne Editováno: 28. Červenec 2009, autor: Cjoctavian Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wrccko Vloženo 28. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2009 tak svetlá na OI nie sú svetlá OII je v tomto už inde rozdielom minimálne 2 tried Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 28. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2009 ked sme uz pri tom, tak mam pocit, ze aj nas Favorit svietil (aspon pri tlmenych) silnejsie, ale hlavne dalej ako O1 FL... (svetla u oboch aut boli spravne nastavene) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wrccko Vloženo 28. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2009 niečo u OI súdruhovia pokazili - nepoznám človeka, ktorý by sa na to nestažoval....ale dost OT jeden "poznatok" - nový Mercedes E má podobné LED svietenie ako OII RS FL Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 28. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2009 niečo u OI súdruhovia pokazili - nepoznám človeka, ktorý by sa na to nestažoval....ale dost OT jeden "poznatok" - nový Mercedes E má podobné LED svietenie ako OII RS FL videl som ho - zpredu pekny, zadne svetla nadherne (aj ked maju korejsky tvar)...ale interier Tiez sorry za OT Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dasbag Vloženo 5. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 5. Srpen 2009 Nechapu smysl v tom, že na původní OII se nesmí svítit mlhovkama a na FL OII se může ve stejném místě svítit světlama pro denní svícení. Přitom nevidím rozdíl ani v charakteru obou světel. Podle mne to nemá žádné opodstanění. Taky se mi nechce někdy zapínat xenony na 1 km jízdy, když tím trpí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 5. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 5. Srpen 2009 tu ani nejde tak o umiestnenie, ale o to, ze Facelift ma aj hmlovky aj denne svetla...Proste hmlovky maju uplne iny kuzel svetla ako sa vyzaduje od dennych svetiel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dasbag Vloženo 5. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 5. Srpen 2009 To jsem myslim nekde cetl. Denní- kužel světla 20°; mlhovky- kužel světla 60°. Nevím jestli je to správně. Za tmy by to určitě bylo poznat, ale ve dne mi to přijde stejné když jede proti mně auto. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 5. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 5. Srpen 2009 (editace) mozno mas pravdu, ale niekde niekto havaruje, vyhovori sa, ze ho oslepili tvoje hmlovky a mas problem... Editováno: 5. Srpen 2009, autor: Cjoctavian Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidSK Vloženo 16. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2009 Myslíte , že by nevedel nejaký šikovný elektrikár vyriešiť situáciu, kde by sa kódovanie denného svietenia na hmlovky spolu s intenzitou svietenia nedala prehodiť na dialkové ( s intenzitou trebárs 30%) ? Viem, že ten kužel svietenia tam už bude totál mimo od kuželu pre denné svietenie ale nebude to tak policajtom biť do očí, že nesvietiš alebo svietiš hmlovkami. Podobne ako to má Golf 6, na rozdiel, že Golf má origo denné na tom mieste. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 16. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2009 mylim, ze to tu niekto uz videl aj v premavke s tymi stlmenymi dialkacmi... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidSK Vloženo 17. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2009 mylim, ze to tu niekto uz videl aj v premavke s tymi stlmenymi dialkacmi... Nevieš kto by to vedel, alebo dá tipa ako na to ?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lat01ji Vloženo 23. Září 2009 Sdílet Vloženo 23. Září 2009 Zdar ve spolek. Zajímalo by mě jak to teda je s tím denním svícením. Mám nakodovanou ameriku, svícení přes mlhovky na 40% zapnu zapalování rozvítí se mlhovky, zatáhnu ručku, zhasnou ..... zatím OK přepnu na parkovačky nic se neděje, zatahnu ručku zasnou mlhovky, rozsvítí se parkovačky,kontrolky atd. ..... OK přepnu na tlumený, rozsvítí se tlumený, zhasnou mlhovky ...... OK přepnu na dálkový, rozsvítí se dálkový a svítí společně s tlumenýma ..... tak to snad není to pravé ořechové ?????????? Jak to teda má být ????????????? Co vy ostatní jak to máte ?????????????? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
1.8T Vloženo 23. Září 2009 Sdílet Vloženo 23. Září 2009 Po všech experimentech jsem vrátil na ruční zapínání klasických světel... Aby mi to svítilo při startování je pro mne jako pro elektrikáře který ví co to dělá s baterkou naprosto nepřijatelný. Amerika - a kolikrát mám zataženou ručku?? v 1 z 20 případů a abych ji zatahoval jenom proto aby mi zhasla světla je uchylárna. Svítit mlhovkama - proč? akorát si koleduju o diskuzi/problémy s polišema kvuli úspoře za žárovku levnější o 20kč která praskně jednou za dva roky? A xenony mají životnost... habakuk... denní svícení považuji celý za kravinu, ale když už, tak hlavníma světlama... mlhovky u země nejsou vidět a jste mezi ostatníma méně vidět Snižovat intenzitu svícení je špatně, ty halogenky si pěkně ničíte... Halogenky fungují naprosto na jiném principu než běžná žárovka a potřebují plný výkon na který jsou stavěné. V halogence dochází k odpařování wolframového vlákna, ale přítomností plynu halogenu a správné teploty se ty usazeniny na bance zase vrací na vlákno a baňka zustává čirá. Pokud halogenku podžhavíte, nedochází k tomu navracení na vlákno, a ten odpařený wolfram se usazuje na bance zevnitř a ta černá.... sice později ji plným výkonem dočistíte, ale není to pro ni to pravé ořechové... Pokud by si někdo chtěl přečíst detaily: http://www.sylvania.com/ConsumerProducts/A...alogenWorks.htm http://www.victorylighting.co.uk/halogencycle.html popř. do googlu: Tungsten-halogen cycle Někdy mám pocit, že si lidi nějaký ty "problémy" - třeba čím svítit ve dne snad musí vymyslet... Přitom podstatně dulležitější věc - jak zařídit aby ostřikovač světel pracoval jen když chci a ne při každém 5 omytí oken nikdo neřeší... Když pominu ten opruz pořád dolévat protože ani těch 5litrů nestačí, tak jde i o to že některé kapaliny poleptávají krycí "sklo" (akrylát) světel..... viz fotky zde na foru... Škodovka o tom ví, dělají to některé kapaliny a škoda reklamace neuznává a doporučuje kupovat jejich škoda nemrznoucí kapalinu. zatím jedinej způsob jak neostřikovat světla jsem našel - zhasnout... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 23. Září 2009 Sdílet Vloženo 23. Září 2009 Nevieš kto by to vedel, alebo dá tipa ako na to ?? to uz bolo davno, viac ako rok dozadu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jurajus Vloženo 16. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2009 Můžete mi někdo napsat přímo odkaz na to vlákno - elektirka od Doliho. Nějak to nemohu najít. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j0ska Vloženo 16. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2009 to vlákno Doli smazal. je na konkurenčím fóru na octaviaclub.cz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j0ska Vloženo 16. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2009 Po všech experimentech jsem vrátil na ruční zapínání klasických světel...Aby mi to svítilo při startování je pro mne jako pro elektrikáře který ví co to dělá s baterkou naprosto nepřijatelný. Amerika - a kolikrát mám zataženou ručku?? v 1 z 20 případů a abych ji zatahoval jenom proto aby mi zhasla světla je uchylárna. Svítit mlhovkama - proč? akorát si koleduju o diskuzi/problémy s polišema kvuli úspoře za žárovku levnější o 20kč která praskně jednou za dva roky? A xenony mají životnost... habakuk... denní svícení považuji celý za kravinu, ale když už, tak hlavníma světlama... mlhovky u země nejsou vidět a jste mezi ostatníma méně vidět Snižovat intenzitu svícení je špatně, ty halogenky si pěkně ničíte... Halogenky fungují naprosto na jiném principu než běžná žárovka a potřebují plný výkon na který jsou stavěné. V halogence dochází k odpařování wolframového vlákna, ale přítomností plynu halogenu a správné teploty se ty usazeniny na bance zase vrací na vlákno a baňka zustává čirá. Pokud halogenku podžhavíte, nedochází k tomu navracení na vlákno, a ten odpařený wolfram se usazuje na bance zevnitř a ta černá.... sice později ji plným výkonem dočistíte, ale není to pro ni to pravé ořechové... Pokud by si někdo chtěl přečíst detaily: http://www.sylvania.com/ConsumerProducts/A...alogenWorks.htm http://www.victorylighting.co.uk/halogencycle.html popř. do googlu: Tungsten-halogen cycle Někdy mám pocit, že si lidi nějaký ty "problémy" - třeba čím svítit ve dne snad musí vymyslet... Přitom podstatně dulležitější věc - jak zařídit aby ostřikovač světel pracoval jen když chci a ne při každém 5 omytí oken nikdo neřeší... Když pominu ten opruz pořád dolévat protože ani těch 5litrů nestačí, tak jde i o to že některé kapaliny poleptávají krycí "sklo" (akrylát) světel..... viz fotky zde na foru... Škodovka o tom ví, dělají to některé kapaliny a škoda reklamace neuznává a doporučuje kupovat jejich škoda nemrznoucí kapalinu. zatím jedinej způsob jak neostřikovat světla jsem našel - zhasnout... Jako kdybys mi mluvil z duše. Já jsem si denní svícení nechal, protože jezdím i s jinými auty, která denní svícení mají a zapomínal jsem rozsvítit. Jinak je to hrozná prasárna, že při startování nezhasínají světla. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel 5 Vloženo 21. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 21. Říjen 2009 Jako kdybys mi mluvil z duše.Já jsem si denní svícení nechal, protože jezdím i s jinými auty, která denní svícení mají a zapomínal jsem rozsvítit. Jinak je to hrozná prasárna, že při startování nezhasínají světla. To jsem vyřešil jednoduše.Koupil jsem univerzální denní svícení za 450 Kč a připojil k vypínači.Světla se rozsvítí po nastartování a je klid. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Carlito Vloženo 23. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2009 Dnes som bol v Skoda servise nahodit tempomat, no a pri tej prilezitosti som ich poprosil o nakodovanie Ameriky na denne svietenie. Boli velmi ochotni , ale nepodarilo sa to Problem bol v tom, ze cez VAS(origo dotikovy display za pol Mega) mal v ponuke len moznost nakodovat Ameriku na celu riadiacu jednotku. Po ativacii sa nic neudialo, len to napialo namiesto "km" "miles" a pipalo to ked ste otvorili dvere. Zo svietenim to vobec nic nespravilo. Tvrdili mi, ze v menu denneho svietenia sa to da len ativivat a deaktivovat. Asi sa to koduje niejako inac. Cize z toho mi vychadza, ze v origo servise to nevedia , alebo nemaju dostatok informacii "ako na to" . Vi niekto ako sa to na VASe koduje ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fafo Vloženo 1. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2009 To jsem vyřešil jednoduše.Koupil jsem univerzální denní svícení za 450 Kč a připojil k vypínači.Světla se rozsvítí po nastartování a je klid. Ahoj, na ktorý káblik si ho napojil a kde presne. Ja mám xenony a light asist. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.