Publikováno Duben 7, 200916 r Mam Fabiu 1,4 MPI 8V na LPG (LandiRenzo-podtlak). Auto chodí OK. Emisie na LPG sú vporiadku aj na volnobeh aj pri zvýšených otáčkach. Ale na benzín je hodnota CO velmi vysoká v každom režime otáčok. Viete mi poradiť čím by to mohlo byť. Stretol sa s tým už niekto. Na ktoré veci sa mám pozrieť. Benzín dotankujem do pol nadrže tak raz za 2-3mesiace SHELL V-Power. Sviečky a vzduchový filter sú staré asi rok.
Duben 8, 200916 r Takže od začátku, máš tam Landi Renzo podtlak nebo Landi Renzo se vstřikováním plynu? U něho je reduktor ovládaný taky podtlakem, takže to mate, máš z reduktoru hadici, na ní krokový motor a dál mix před klapkou???
Duben 8, 200916 r Autor Anoo, mám z reduktoru hadicu, na nej krokový motor a dál mix před klapkou. Mna skorej napadlo či niekde v benzinovej časti neprisavam falošný vzduch (tesnenie pod škrtiacou klapkou alebo pod vstrekmi) alebo či nieje vadné čidlo vzduchu na škrtiacej klapke.
Duben 8, 200916 r a preco to riesis ked auto funguje v poriadku.? mozno ak mas odpaleny katalizator vo vyfuku a tym padom mas na benzin zvisene emisie ale mierny uplatok na emisnej kontrole tento problem vyriesi najlahsie a najlacnejsie
Duben 8, 200916 r Autor S tou emisnou mas pravdu ale prečo to nevyriešiť teraz pokiaľ ten problem je menší.
Duben 14, 200916 r S tou emisnou mas pravdu ale prečo to nevyriešiť teraz pokiaľ ten problem je menší. Kolik máš na benzín CO ve volnoběhu a ve vysokých? Co říká lambda v benzínu bohatá nebo chudá?
Duben 14, 200916 r Autor CO na benzin je 1,2-1,3 (malo by byt 0,3) pri vysokých otackach. Pri volnobehu je tak 0,5 ale pomaly to stupne na 1,2. Lambda pri chode na benzín sa tvári že zmes je bohatá ( velmi pomaly sa menia hodnoty , nie ako na plyn vtedy sa hodnoty menia vo velmi krátkych intervaloch)
Duben 14, 200916 r mozno maju dojebanu masinu na emisnej kontrole ja by som to neriesil auto taha a nezerie vela tak neni co riesit ked je nalepka na okne. ani čina a amerika nedodrzuju emisne kvoty tak aky problem
Květen 6, 200916 r Autor Skušal som urobiť testy starnutia lambda sond a katalyzatora. Lambda pred katalyzatorom OK, kat OK ale druhá lambda vyhodila chybu 17584-lambda korekce za katalyzatorem, regulacni meze dosazeno. Žeby išla do večných lovíšť?
Červen 28, 200916 r Jen pro zajímavost. Měřím emise na STK už 5 let a po dlouhém pozorování jsem došel k závěru. Při předělání na LPG první dva roky bez problému po čtřech letech už je to horší a při ježdění na LPG více ja 9 let je auto skoro na odpis. Při měření emisí z deseti aut na LPG projdou bez problému 2 auta !!!!! a jedno z nich je stará škodovka nebo žigul. A nejhorší je když ty předělávky dělá nějaká Lojza v garáží na koleně. To se někdy fakt nestačím divit. Př: Renault scenic VIN pod rezervou a tam Nádrž na LPG obstříkaná montážní pěnou, nebo na 4 roky staré fábii mechanické seřizování množství LPG do směšovače. Montaže by měly podléhat nějaké kontrole na provedení. Upraveno Červen 28, 200916 r od 56152
Červen 29, 200916 r co myslis tym ..."auto je skoro na odpis". ktore casti ? motor, vyfuk, lambdy....alebo co ??? daj viac info.
Červen 30, 200916 r Autor Lambda za katalizatorom je uz vymenena. Testy starnutia su uz OK. Readness kod OK. Zatial emisie nemam pomerane ale ked budu dam vediet aky je vysledok.
Červen 30, 200916 r Máte pravdu, aj mne to robí...motor na Lpg ide krásne, ale na benal čím ďalej tým horšie...Wag vypisuje mne zase " chudobna zmes na benal" a nik si s tým nevie rady čo tomu je. teraz v juli mam ist n technicku a ani byma to nejak nehnevalo...ako vraví Amigo..ale sem tam chodím na benzín , ked mam malo LPG a vtedy sa normalne bojim aby sa dačo nestalo s motorom. tento týžden som bol za znamym mekanikom a ten mi vravelže ak som menil lambdy každu osobitne, tak som to dodrbal, lebo riadiaca jednotka ma teraz z toho gulaš.....najlepšie vraj preflašovat RJ....Pýtal som sa v autorizovanom servise...a ked som im povedal že mám LPG...tak sa skoro vopchali pod stol... že s "tým "radšej nechcu mat nič spoločné a ak si to dám urobi tak na vlastnu zodpovednost a ak mi odíde RJ tak 20.000 si zaplatim zo svojich.... ??? 056152??? čo fak v tom motore odchadza???, skus poradit...
Červen 30, 200916 r Já jsem vloni na podzim měnil lambdu před katem.,letos v únoru flash řídící jednotky(vyřešené studené starty) a v březnu jsem měnil lambdu za katem. a k nějakému rozházení řídících jednotek nedošlo.Po flashi benz. řídící jednotky už nedochází k rozsvěcení checku při jízdě na lpg.Jedině co mám problém,že asi při 2800ot. si to na lpg zacuká(v servise mi nabídli výměnu celého regulátoru-asi 5000Kč-membrány na moje zařízení nemají),ale jezdit se s tím dá.Jízda na benzín zatím bez problému.
Červenec 1, 200916 r Stalo se už u více Fabii předělaných na lpg, že byly přidřené vstřikovače benzínu. Volalo se do Boleslavi a tam nám řekli, že konstruktér motoru počítá s tím, že benzín při jízdě chladí a maže vstřikovače, no a když to přepneš na LPG zastavíš benzín a výsledek je přidřený vstřikovač, samozřejmě ne hned ale po dvou až čtyřech letech. Samozřejmě můžeme se hádat když je bohatá směs měla by to lambda sonda srovnat, ale berme v úvahu, že je přidřený třeba jenom jeden vstřikovač to znamená, že se nezavře tak rychle jak by měl. Tím nám nevznikne pořad bohatá směs ale bude to skákat nahoru a dolu a lambda sonda to už nemůže doregulovat ani kdyby chtěla. Doporučuji auta na lpg 1. Na revize se můžete vykašlat od roku 2001 jsou nepovinné. Kontrola těsnosti se děla při měření emisí. 2. Jednou ročně si nechat udělat kompletní test motoru na osciloskopu kde se zjistí stav vstřikovačů a všech snímačů. Upraveno Červenec 1, 200916 r od 56152
Srpen 20, 200916 r Autor Dnes som nechal skontrolvat emisie a su vporiadku (lpg+benzin). Takze som spokojny ze vymena lambdy mala zmysel. Pre MALTU: Ja mam nabehanych asi 80 000
Srpen 21, 200916 r hm, to je zvláštní ... já byl poprvé na technické až letos a to už tam bylo nějakých 160 000km a emise naprosto v pořádku
Srpen 21, 200916 r pro 056152, ale spíš pro všechny co jezdí na LPG...vstřikovače u starších vozidel neměly takové problémy co u nejnovějších vozidel, jednak to bylo dáno tím, že vstřikovače měly větší průměry trysek/ např. dnešní Fabie a další auta mají dvoudírkové vstřiky, nová octa 1.4 Tfsi dokonce 7 otvorů, emise nutí výrobce účiněji rozprašovat palivo/, druhý dost podstatný problém je přidávání biosložek do paliva, u aut na plyn je to tak, že čím déle je benzín v nádrži, tím hůř, měl jsem tu dost aut s tímto problémem, i se svým vlastním, každému co udělám auto píšu, aby se naučil tankovat od sepnutí kontrolky rezervy 10 l paliva/cca za 3 stovky/, aby benzín nejpozději do 2 měsíců vyjel při startování, ti co to dělají tak problém nemají, vyzkoušel jsem to tak na svém a na těch co najíždí hodně km za rok... s revizí je to trošku jinak jak popsuješ, on totiž existuje zákon/tuším 130 nebo 133, kecal bych, musel bych to najít, vydaný Hasišským záchranným sborem, kde máš uvedeno jednak, že ti prodejce musí dát ke každému zařízení návod k obsluze, kde je popsáno co máš dělat, takže když je tam napsáno, že máš absolvovat revize po 10 tisíc nebo nejpozději po 12 měsících, tak to podle zákona musíš na druhou stranu respektovat, navíc když si pročteš tu 4 stránkovou přílohu o plynu, která je součástí velkého TP, tam to najdeš taky. Pak už to záleží jen na každém jednotlivci, jak se k tomu postaví... Určitě tím rozbouřím opět živou diskusi, ale toto jsme řešili přas půl roku s HZS,právníky, policií, takže vím o čem mluvím.
Srpen 23, 200916 r NO MNA BY ZAUJMALO NACO SU DOBRE TAKE KONTROLI KED TO NIKTO ANI NEOKONTROLUJE ALE DA GULATE RAZITKO A JE TO VYBAVENE. TO JE OZAJ LEN ABY BOL ZAKONNY POSTUP DODRZANY. kto my tu dal velke pismenka???
Srpen 23, 200916 r Když to gulaté razítko tam nemáš a máš projítou revizi, když se něco stane s tvým LPG autem (bouračka, výbuch) tak to je na tebe. Když to gulaté razítko tam máš a po týdnu bouračka a výbuch, si krytý že tam byla dělaná revize, takže za to neneseš vinu. Je celkem jedno jestli ti to razítko tam bouchne bez kontroly (očichání, pohledová kontrola) a nebo ti to razítko bouchne po půlhodině kontroly. To už je věc každého zvlášť na co se cítí. To si myslím já.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.