Únor 21, 20169 r Zdravím , mam problem trosku mi vyhořel plošný spoj ve voliči tiptroniku , nechápu jak , no možná jo měj jsem nějaké propadle lamely okolo paky a tak mi to mechanik opravoval ale dal to blbe neslo vůbec dat páku do polohy pro ruční řazeni ? Tak jsem to rozebral a předělal , uz to jde dát do té polohy ale vůbec mi to nereaguje na ruční řazeni tak jsem to prohlížel a našel jsem vypálené 2 asi pojistky , diody ... ?? Nevim co to je ? Netušíte nekdo co to je nebo jestli to půjde opravit ? Příkládám fotky
Únor 21, 20169 r "vypálení" dvou součástek na plošném spoji neznamená, že se odporoučely jen tyto dvě věci, ale mohlo to skončit smrtí dalších 50ti, ačkoli to viditelné být nemusí Dalším experimentováním s pájením by to také mohla klidně odnést jednotka převodovky. Já bych rozhodně doporučoval výměnu celého dílu, nebál bych se jít na vrakoviště, neboť co vím, tak Tvůj problém nebývá častý a osobně jsem se s tím ještě nesetkal
Únor 21, 20169 r Diky , doufám ze to nebude nic dalšího , nechápu jak se mu to povedlo , kdyz seženu nějaký volič tak to bude všechno snad stejný a jen to připojím ? Kódovat se nic nebude muset ?
Únor 21, 20169 r :-) takový to okolo řadicí páky pod tou gumou :-) se mi to zadrhavalo o ten stříbrný kryt tak mi mechanik pomohl :-) A ted shanim volič automatu 3U0713111 :-) Upraveno Únor 21, 20169 r od ZdeněkTr
Únor 21, 20169 r jo aha myslis to co chodi s tou volici pakou? je to tak? hele ale to odpaleni me neprijde zpusobene tema lamelama zkoukni radeji svazek ktery vede od volice k automaticke prevodovkce zespod auta je me divne ze by to tak uhorelo . Upraveno Únor 21, 20169 r od JanSuperb
Únor 21, 20169 r Jo jo přesně toJenže on je dal úplně obráceně , tím magnetem na druhou stranu a myslím si ze to vyzkratoval ten magnet , ze po tom přejel s škrtlo to o to :-(Ted ale přemýšlím ten plošný spoj je na tom gumovém ? takže to nemohlo škrtnou ? Zitra na to kouknu :-) Upraveno Únor 22, 20169 r od ZdeněkTr
Únor 26, 20169 r Myslím že za to může ZK (zásah kutila) toho mechanika... Prostě mechanické poškození. No důležité je, že Ti to už fachčí
Únor 26, 20169 r ted jsem byl u kamaráda co opravuje mobilní telefony :-) a měřil to říkal že jde do zkratu ta černá součástka :-) co je okolo tech odporů :-) tak za to možná nemůže ale dělalo to od té doby :-) a ty lamely tam dal špatně :-) už to ale řadí :-) ale zase špatně couvá :-) už jsem mluvil s tím mechanikem co opravoval samotný TipTronik napodzim :-) tak uvidím co vymyslí se zpátečkou , nějak se mi to ted se.e :-)
Březen 28, 20169 r Takový dotaz ohladne káblov. Kde sa dajú zohnat dvojfarebné káble ako su napr. hnedožlté , hnedobielé , čiernomodré , hnedozelené a podobné??
Březen 28, 20169 r Různé barvy v normálním elektrokrámu. Ale ty "několikabarevné" ne Proto když jsem vždycky vrakoval své bývalé vozy, schovával jsem si kabelové svazky. Kabely jsou jinak docela drahé
Duben 20, 20169 r no takej odpovede som sa obával, nejaké zväzky mám aj ja len tiež už niesu vo velmi dobrom stave (stvrdnutý plast). Automobilkám predsa tieto zväzky káblov niekto musí dodávať , tak výrobca dvojfarebných (odlišovacích) káblov musí existovať nie?
Duben 21, 20169 r Ano, určtitě existuje. Nějaké hotové kabelové svazky vozíme např. z Polska pro automobilky V CZ existuje jedna firma (tedy která je mi známa, možná je jich více), která kabelové svazky také vyrábí: firma Draka kabely. Najdi si je na netu a zkus je. Moc si od toho ale neslibuj Bohužel většinou to je zakázková výroba vždy pro daný vůz. Jsou to celé kabelové svazky už i s konektory - prostě to při výrobě auta jen vezmou a namontují do vozu Upraveno Duben 21, 20169 r od SUP1
Duben 24, 20169 r no u nas je tiež podobná firma v Senici Delphi a vyrába kabelové zväzky pre auta. Tiež si myslím že uspech nebude . ako píšeš je to zakázková výroba zväzkov a j s konektorama .
Duben 26, 20169 r Sehnat se dají, hledej typ FLRY nebo FLRY-A ( s tenčí izolací. Kdysi byla u nás v Praze prodejna - maloobchod a dalo se sehnat v metráži...
Květen 17, 20169 r ahoj,... mam problem s tiptronicom. pri starte a zaradeni rychlosti mi na maxidote rozsvieti spodny riadok na oranzovo a pismena su cierne, popritom, by to malo byt obratene. ked chcem zaradit R trhne autom a pocut buchnutie v prevodovke, vypnem kluc zapalovani a aj motor a potom to radi normalne samo po nastartovani. no ked dam to tiptroniku, nedaju sa volit prevodove stupne,.... nerobi mi to stale, sice teraz neviem, lebo nejazim na aute,.... bol som s tym v SKODE a ukazuje mi chyby : HEXADEC KOD - 0125 - multifunkcny spinac F125, neidentifikovatelny stav HEXADEC KOD - 045F DEKADICKY KOD - 01119 - signal rozpoznavania rychlostneho stupna, prerusenie/skrat na plus/skrat na kostru Mechanik mi povedal, ze je chybny ten multifunkcny spinac F125, ale zdoraznil, ze to aj nemusi byt,... Som v Anglicku a tu nechanici stoja za nic, mohol by si mi poradit??? dakujem,... ahoj. mám ten stejný problém, jde nějak vyzkoušet ten spínač ? nebo kde hledat špatné dráty ?
Květen 18, 20169 r myslel jsem popis konektoru řídíci jednotky automatické převodovky, našel jsem jen od Fabie :-) že bych se podíval na dráty od spíneče F125
Květen 18, 20169 r Stáhni si DP (dílenské příručky). Je to v elektrických schematech, kapitola 62/2 Je tam komplet popis pinů na pěti stranách. Já to zkoušel kopírovat, ale není to moc čitelné... Upraveno Květen 18, 20169 r od SUP1
Květen 18, 20169 r díky, koukal jsem pod koberec u spolujezdce a tam je sucho, počitač převodovky a konertory jsou uplně jako nové, tak se asi podívam pod auto na ten spínač F125 ale co jsem koukal tak ho nikde nemůžu najít že by šel koupit :-( tak mám trochu strach co s tím :-( už jsem něco našel :-) http://forums.vwvortex.com/showthread.php?6110864-VW-Audi-tiptronic-F125-transmission-range-sensor.-P0706-%28gear-positioning-sensor%29 Tak byl spatny jeden drát od tohohle spínače :-) Upraveno Červen 2, 20169 r od ZdeněkTr
Září 19, 20168 r Dobry den, zadam o radu. Mam superba 1 l&k 2007 s el. sedackou ridice. Nejde mi vyvolat pamet, nastavi se jen zrcatka... Rucni ovladani funguje s tim ze se po chvilce polohovani zastavi a musim znova stisknout posun. Zkusil jsem vymenit ridici jednotku pod sedadlem a nejaky cas pameti chodily, asi tyden... ted nejde pamet 1 a 3, ale dvojka zatim funguje...? Reseni jsem hledal vsude a nevim, jsem bezradnej . Dekuji predem za rady.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.