Dano1001 Vloženo 3. Květen 2009 Sdílet Vloženo 3. Květen 2009 Ahojte, mám Fabiu 1,9 SDI 47KW ročník 2003 a chcem sa opýtať či by do nej pasoval motor z Octavie 96 KW 1.9 TDI ? Mám kamoša a on mi povedal že by to pasovalo...tak teraz neviem...mne sa zdá že skôr nebude pasovať. Čiže jednoduchá otázka je to praktický možné ? Poprípade či by ste do toho na mojom mieste išli a pod. Ďakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kibi Vloženo 3. Květen 2009 Sdílet Vloženo 3. Květen 2009 Na otázku, zda tam motor půjde ti neodpovím přesně...mám TDi 74ku PD a 96ka z FRS by znamenala tuším změnu převodovky, poloos a spojky - a motor z Octy I 96ka by typuju měl být stejnej jako z FRS. ....rozhodně bych na to nešel, levnější už bude střelit SDi a koupit FRS - navíc nebudeš muset řešit lepší podvozek, brzdy a interier Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dano1001 Vloženo 3. Květen 2009 Autor Sdílet Vloženo 3. Květen 2009 Aha no tak to vyzerá dosť nereálne.....teda asi by to vyšlo drahšie ako ..vymeniť auto,, Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ciryl Vloženo 3. Květen 2009 Sdílet Vloženo 3. Květen 2009 Hlavně nevím, jak by se na to tvářili na dopravním při přepisu... už jsem četl několikrát na tomto fóru o výměně motoru (nejen na Fabii) a prakticky pokaždé je odpověď, že je daleko jednodušší a v mnoha případech levnější prodat auto a koupit jiné s daným motorem. Navíc, kdybys chtěl motor 96kW (tedy z RSka), tak jak píše kibi, bylo by toho hodně: motor+převodovka, zadní kotouče místo bubnů, vpředu větší kotouče, jiné odpružení, atd.atd. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kibi Vloženo 3. Květen 2009 Sdílet Vloženo 3. Květen 2009 Ciryl: tvářili by se rozhodně nevstřícně - jednodušší by už bylo to legalizovat za hranicema a pak přihlásit opět u nás....ale že by se mi chtělo já přemýšlím o motoru z FRS, ale u mne to je jednodušší a navíc by to už neměl být ani takovej problém na STK Jináč ty brzdy a podvozek by se měnit nemusel, ale každopádně je snad z každýho hlediska lepší udělat cestou záměny auta Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dano1001 Vloženo 3. Květen 2009 Autor Sdílet Vloženo 3. Květen 2009 JJ, to som si myslel, čiže teoreticky by sa to dalo.....ale prakticky je lepšie predať auto a kúpiť z lepším výkonom.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marvin Vloženo 3. Květen 2009 Sdílet Vloženo 3. Květen 2009 Teoreticky jde všechno - ono by to šlo i prakticky - jen to bude stát více než prodat/koupit a i když se to povede, tak to bude papírově pěknej paskvil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.