tomson1 Vloženo 9. Květen 2009 Sdílet Vloženo 9. Květen 2009 (editace) Ahoj kluci , mám OII 1.6 MPI, když nechám chvíli motor běžet na volnoběh tak mi v motoru něco zaskřípe zhruba na 2 sekundy přestane a za chvili zase...Nevíte co s tím? vypadá to někde od řemenu, ale nedá se poznat přesně odkud. kompresor, napínák...kdyby někdo měl s tím zkušenost, budu rád. Editováno: 9. Květen 2009, autor: tomson1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomson1 Vloženo 10. Květen 2009 Autor Sdílet Vloženo 10. Květen 2009 Ahoj kluci , mám OII 1.6 MPI, když nechám chvíli motor běžet na volnoběh tak mi v motoru něco zaskřípe zhruba na 2 sekundy přestane a za chvili zase...Nevíte co s tím? vypadá to někde od řemenu, ale nedá se poznat přesně odkud. kompresor, napínák...kdyby někdo měl s tím zkušenost, budu rád. tak jsem ještě odpojil drážkový řemen,točí se jen řemenice motoru a dělá to pořád. to je teda zajímavé. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavia Vloženo 10. Květen 2009 Sdílet Vloženo 10. Květen 2009 Zdar, dělá mi to taky, ale je to nepravidelné, dělá mi to někdy při studeném motoru a někdy při teplém motoru, taky na to nemužu přijít, stačí jenom trošku přidat plyn a přestane to kvičet. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomson1 Vloženo 11. Květen 2009 Autor Sdílet Vloženo 11. Květen 2009 Zdar, dělá mi to taky, ale je to nepravidelné, dělá mi to někdy při studeném motoru a někdy při teplém motoru, taky na to nemužu přijít, stačí jenom trošku přidat plyn a přestane to kvičet. Musí to být něco uvnitř motoru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
plutonium-Michal Vloženo 11. Květen 2009 Sdílet Vloženo 11. Květen 2009 Musí to být něco uvnitř motoru. když jsme u toho dělá mi to něco podobného. při volnoběhu to tak trochu popískává při přidání plynu to přestane. Ale je to velice nepravidelné Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirka21 Vloženo 11. Květen 2009 Sdílet Vloženo 11. Květen 2009 tak jsem ještě odpojil drážkový řemen,točí se jen řemenice motoru a dělá to pořád. to je teda zajímavé. Až to bude dělat tak stříkni na rozvodový řemen vodu(třeba injekční střík.)Když to na chvilku přestane tak je to ozub. řemenam.Ti kdo neodpojovali drážkový řemen tak to mohou zkusit i na něm.Cákněte vodu z obou stran řemenu.Voda se za chvíli odpaří,ale budete vědět čím to je. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Carlito Vloženo 11. Květen 2009 Sdílet Vloženo 11. Květen 2009 Ahoj kluci , mám OII 1.6 MPI, když nechám chvíli motor běžet na volnoběh tak mi v motoru něco zaskřípe zhruba na 2 sekundy přestane a za chvili zase...Nevíte co s tím? vypadá to někde od řemenu, ale nedá se poznat přesně odkud. kompresor, napínák...kdyby někdo měl s tím zkušenost, budu rád. Presne to iste .....po pridani plynu to prestane. Najviac to registrujem v lete , ked je vonku 35C . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomson1 Vloženo 11. Květen 2009 Autor Sdílet Vloženo 11. Květen 2009 (editace) Presne to iste .....po pridani plynu to prestane. Najviac to registrujem v lete , ked je vonku 35C . Chlapi, měl jsem dole drážkový řemen a dělá to nepravidelně pořád, takže klima, altík,řemen a jiné nepřipadají v úvahu. Editováno: 11. Květen 2009, autor: tomson1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Carlito Vloženo 11. Květen 2009 Sdílet Vloženo 11. Květen 2009 Chlapi, měl jsem dole drážkový řemen a dělá to nepravidelně pořád, takže klima, altík,řemen a jiné nepřipadají v úvahu. Moze to byt este rozvodovy remen , nie ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomson1 Vloženo 11. Květen 2009 Autor Sdílet Vloženo 11. Květen 2009 Moze to byt este rozvodovy remen , nie ? Může, těžko říct.Než bych nechal kuchnout motor, tak mi to zas tak nevadí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirka21 Vloženo 11. Květen 2009 Sdílet Vloženo 11. Květen 2009 Může, těžko říct.Než bych nechal kuchnout motor, tak mi to zas tak nevadí. Jaký kuchání.Zkuste co jsem radil a budete vědět hned jestli je to ozub.řemenem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavia Vloženo 12. Květen 2009 Sdílet Vloženo 12. Květen 2009 Přesně tak,dělá to když je venku větší teplo, ale mám dojem , že se to ozývá na pravý straně,někde ve vrchní části, když stojím proti motoru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomcat007 Vloženo 15. Květen 2009 Sdílet Vloženo 15. Květen 2009 To je chlapy i problém v mé 1.6i jak sem psal v rubrice ...dělá to přesně podle vašeho popisu...ale jen při teplém motoru a podle mě to v mém případě bude klima kompresor....protože když vypnu větrání do pozice off...tzn kompresor nebude v záběru...pak je ticho ...ale jakmile je topení/klima v chodu pak to kvičí ...jak v létě tak v zimě ...ale teď je to dle mě slyšet víc...ten řemen bych zavrhnul to by dělalo i při vypnutém kompresoru...jen by mě zajímalo co tam tak piští... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jožko Vloženo 22. leden 2010 Sdílet Vloženo 22. leden 2010 Ahoj kluci , mám OII 1.6 MPI, když nechám chvíli motor běžet na volnoběh tak mi v motoru něco zaskřípe zhruba na 2 sekundy přestane a za chvili zase...Nevíte co s tím? vypadá to někde od řemenu, ale nedá se poznat přesně odkud. kompresor, napínák...kdyby někdo měl s tím zkušenost, budu rád. mne to tiež vydávalo také nepravidelné pískľavé zvuky a keď som prišiel po troch dňoch k mechanikovi,tak to prestalo.Ráno som našiel na alternátoru a v okolí taký červený prášok a večer mi odišla remenica na alternátoru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavia Vloženo 25. leden 2011 Sdílet Vloženo 25. leden 2011 Tak mi to pořad piští a nevím co s tím, při zvýšení otaček to přestane. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
svejk26 Vloženo 2. Únor 2011 Sdílet Vloženo 2. Únor 2011 Dobrý den, poradil by mi někdo nebo nemá někdo zkušenost s těmito dvěma poruchami? Mám Octavii 1.9 TDi, rok 2009, najeto 73000. Při volnoběhu je slyšet z motorového prostoru chrčení (jakoby suché ložisko) v pravidelných intervalech (asi vteřinových). A při volnoběhu auto začne nepravidelně škubat jakoby do auta někdo trochu strčil, přitom z motoru není nic slyšet. Tyto poruchy se objevují nezávisle na sobě, a to od začátku. V servisu na nic nepřišli, počítač nic neukáže. Co s tím? Děkuju za rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.