davidpopjak Vloženo 11. Květen 2009 Sdílet Vloženo 11. Květen 2009 zdravim mam problem s navi je to typ A,kdyz tam dam treba jen mapu tak je to strasne zpomaleny a kdyz chci navigovat tak je to taky pomaly a nedovede me to ani do cile,nemate s tim nekdo zkusenost dik za pomoc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanZ - Sodan.cz Vloženo 11. Květen 2009 Sdílet Vloženo 11. Květen 2009 zdravim mam problem s navi je to typ A,kdyz tam dam treba jen mapu tak je to strasne zpomaleny a kdyz chci navigovat tak je to taky pomaly a nedovede me to ani do cile,nemate s tim nekdo zkusenost dik za pomoc Zdar, je možných několik příčin. Dvě nejpravděpodobnější: 1. Vadné CD 2. načatý až KO laser Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davidpopjak Vloženo 12. Květen 2009 Autor Sdílet Vloženo 12. Květen 2009 tak uz to mam v reseni,nemam pripojenej drat od abs tak uvidime Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 16. Květen 2009 Sdílet Vloženo 16. Květen 2009 bych chtěl vidět, který odborník to montoval a nezapojil ABS... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanZ - Sodan.cz Vloženo 16. Květen 2009 Sdílet Vloženo 16. Květen 2009 tak uz to mam v reseni,nemam pripojenej drat od abs tak uvidime Sorry, ale automaticky jsem předpokládal, že navigace je správně připojená. To je skoro to samé, jak kdyby ses ptal, proč nejde zapnout, když má spálenou pojistu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davidpopjak Vloženo 17. Květen 2009 Autor Sdílet Vloženo 17. Květen 2009 to jo to sem netusil ze tam musi byt pripojeni od abs,ten co mi navi prodal tak mi tohle nerekl,vim ze se musi zapojit na 26pin konektor na PIN 5a18 ale nevim odkud to mam natahnout nevite nekdo?dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanZ - Sodan.cz Vloženo 17. Květen 2009 Sdílet Vloženo 17. Květen 2009 Hádej...co třebas z konektoru řj. ABS?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 18. Květen 2009 Sdílet Vloženo 18. Květen 2009 úplně stačí to natáhnout z ISO konektoru radia - pin 1 /gala/, a nezapomen připojit na 26 pin konektor spínaných 15 - T26a/4 na ISO radia pin4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanZ - Sodan.cz Vloženo 18. Květen 2009 Sdílet Vloženo 18. Květen 2009 úplně stačí to natáhnout z ISO konektoru radia - pin 1 /gala/, a nezapomen připojit na 26 pin konektor spínaných 15 - T26a/4 na ISO radia pin4 Ano stačí, ale zkus hádat, proč to je napojené na ABS? Rozhodně ne jen tak pronic zanic. Signál gala se v praxi používá pouze u vozidel, která nemají ABS. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davidpopjak Vloženo 20. Květen 2009 Autor Sdílet Vloženo 20. Květen 2009 asi tusim proc z abs,takze staci z toho gala-pin1 na iso konektoru natahnout draty na ten 26pin na 5 a18 a pripojit z iso pin4-spinany proud na pin4 na ten 26pin?je to tak? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 21. Květen 2009 Sdílet Vloženo 21. Květen 2009 Ano stačí, ale zkus hádat, proč to je napojené na ABS? Rozhodně ne jen tak pronic zanic. Signál gala se v praxi používá pouze u vozidel, která nemají ABS. a jakej vliv má gala vs. ABS na navigování víš ? (třeba u typu C ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davidpopjak Vloženo 21. Květen 2009 Autor Sdílet Vloženo 21. Květen 2009 to nevim,ja mam typ A,budu rad za kazdou radu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanZ - Sodan.cz Vloženo 21. Květen 2009 Sdílet Vloženo 21. Květen 2009 (editace) a jakej vliv má gala vs. ABS na navigování víš ? (třeba u typu C ) Je to jednoduché. Gala má jinak signál, slouží k zesílení hlasitosti na základě rychlosti vozidla. Pokud to zapojíš na gala místo ABS, nebude ti automaticky zesilovat hlasitost a budeš muset přepočítat počet impulzů na rychlost, aby ti ta navigace ukazovala správně. Kdežto když to zapojíš na ABS, tak jen zadáš velikost kol a je to. Bude navigovat i zesilovat hlasitost...A hlavně si navi z ABS bere zvlášť každé kolo, kvůli "tunelovému" navádění, kdežto přes gala je musíš spojit. Sice nevím, jak velký to má vliv, ale asi to tam nebude pronic zanic. Editováno: 21. Květen 2009, autor: HanZ - Sodan.cz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davidpopjak Vloženo 21. Květen 2009 Autor Sdílet Vloženo 21. Květen 2009 ok uz to trochu chapu,tak natahnu draty od abs ale nevim na jaky drat se napichnu na tom konektoru na abs Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 21. Květen 2009 Sdílet Vloženo 21. Květen 2009 Je to jednoduché. Gala má jinak signál, slouží k zesílení hlasitosti na základě rychlosti vozidla. Pokud to zapojíš na gala místo ABS, nebude ti automaticky zesilovat hlasitost a budeš muset přepočítat počet impulzů na rychlost, aby ti ta navigace ukazovala správně.Kdežto když to zapojíš na ABS, tak jen zadáš velikost kol a je to. Bude navigovat i zesilovat hlasitost...A hlavně si navi z ABS bere zvlášť každé kolo, kvůli "tunelovému" navádění, kdežto přes gala je musíš spojit. Sice nevím, jak velký to má vliv, ale asi to tam nebude pronic zanic. A můžeš mi říct, proč by to nemělo zesilovat hlasitost? Gala na pinu9 zůstané zapojená, to je blbost!! Zadat počet impulsů musíš zadat tak i tak... Ale navigace se stejně zkalibruje sama... Co je mi známo, tak u galy je to 8, u ABS 43 dle vozu.... obvod kol se taky zadává... myslím že tu mateš lidi... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanZ - Sodan.cz Vloženo 21. Květen 2009 Sdílet Vloženo 21. Květen 2009 A můžeš mi říct, proč by to nemělo zesilovat hlasitost? Gala na pinu9 zůstané zapojená, to je blbost!! Zadat počet impulsů musíš zadat tak i tak... Ale navigace se stejně zkalibruje sama... Co je mi známo, tak u galy je to 8, u ABS 43 dle vozu.... obvod kol se taky zadává... myslím že tu mateš lidi... Wow, zas někdo chytrej...Myslím, že nejlíp uděláš, když se podíváš alespoň do DP a něco si o fungování koncernové navi,o které se tu bavíme, nastuduješ. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 21. Květen 2009 Sdílet Vloženo 21. Květen 2009 ty jsi fakt borec... už jsem pár navigací zapojil... tak mi řekni jaký je rozdíl mezi zapojením Gala a ABS v praxi... jo a asi nejsem tak chytrej jako ty, to máš pravdu.... já si rád nechám poradit... nedělám ze sebe mistra fora jako někdo jiný... jenom pro zajímavost, můj vůz http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...t=0#entry792134 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davidpopjak Vloženo 21. Květen 2009 Autor Sdílet Vloženo 21. Květen 2009 kluci poradite mi teda co vsechno a kam piripojit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FilipV Vloženo 21. Květen 2009 Sdílet Vloženo 21. Květen 2009 Koukni třeba sem ješte http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...amp;hl=navigace ... jinak já to mám zapojený na galu a funguje výborně, jezdil sem i s autem co to mělo na abs a žádnej rozdíl sem nezaznamenal ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davidpopjak Vloženo 21. Květen 2009 Autor Sdílet Vloženo 21. Květen 2009 dik moc to je presne co sem potreboval,hned zitra to jdu zapojit asi to zkusim z gala a uvidime moc dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanZ - Sodan.cz Vloženo 21. Květen 2009 Sdílet Vloženo 21. Květen 2009 ty jsi fakt borec... už jsem pár navigací zapojil... tak mi řekni jaký je rozdíl mezi zapojením Gala a ABS v praxi... jo a asi nejsem tak chytrej jako ty, to máš pravdu.... já si rád nechám poradit... nedělám ze sebe mistra fora jako někdo jiný... jenom pro zajímavost, můj vůz http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...t=0#entry792134 Podívej, já nikomu nenutím svůj profesní názor. Prosim tě, v klidu si přečti moje příspěvky ještě jednou. Nemá smysl se opakovat, když jsem tam rozdíl už jednou jasně napsal... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 23. Květen 2009 Sdílet Vloženo 23. Květen 2009 (editace) když se podíváš do DP tak né všechny navigace mají rozdělen signál z pavé a levé strany když napojíš na galu bude se ti dál zesilovat rádio v závislosti na rychlosti zatočení vozu přebírá navi také ze snímače úhlu zatočení který je uvnitř navigace přepočítavat impulzy není potřeba, navi má samokalibraci (mě se většinou sladí do 5 km v závislosti na satelitech) nejsem profesionál , zapojil jsem jen cca 20-30 navigací a všechny navigují bez problémů a mám odzkoušeno že pokud je to na GALU tak není problém když jsme srovnávali rozdíl v navigování (Gala vs, ABS) ničeho jsme si nešimli Editováno: 24. Květen 2009, autor: Vaša Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 23. Květen 2009 Sdílet Vloženo 23. Květen 2009 Moc hezky to ten kluk napsal... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanZ - Sodan.cz Vloženo 24. Květen 2009 Sdílet Vloženo 24. Květen 2009 "zatočení vozu přebírá navi také ze snímače úhlu zatočení který je uvnitř navigace" wow, tak to je opravdu nějaká novinka. Můžeš mi ho prosimtě najít (stačí označení) na schématu navigace MDF (tím samozřejmě myslím elektronické schéma) navigace? Jak vidím, tak tu je hromada expertů, který si stále budou tvrdit své polopravdy...tím se nechci nikoho dotknout, ale snažil jsem se pouze pomoct a najednou koukám, že pravdu nikdo nechce. Raději bludy, polovičatá řešení, bastly které sand někdy v některých případech fungují atd. Hold nemá smysl to dále řešit. Co je za problém to prostě zapojit správně? ŽÁDNÝ Kdo chce, ať si to nabastlí na GALU, kdo chce, ať si to zapojí správně. Odpálených vstupů už jsem viděl dost na to, abych si dovolil říct, že navigace je dost drahá sranda na "pokusy" typu spojování vstupů, které k sobě nepatří. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 24. Květen 2009 Sdílet Vloženo 24. Květen 2009 pokud prd víš o funkci navi,není na místě urážet druhé.Vaša má pravdu nav.bmp Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.