Přejít na obsah

HanZ - Sodan.cz

Uživatel
  • Počet příspěvků

    41
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Kontaktní metody

  • Web URL
    http://www.sodan.cz

Návštěvy profilu

677 zobrazení profilu

Oznámení HanZ - Sodan.cz

Nováček

Nováček (1/14)

-1

Popularita

  1. V první řadě je nutné zjistit, co s tím máš. Prokázat, jestli je to jejich zásahem, nebo ne je vcelku snadné - stačí porovnat to, co tam máš s originálem! Nicméně oprava tohoto problému nemá s vstřikovaným množstvím paliva nic společného! Jedná se o nastavení minimálních otáček startéru, do ničeho jiného hrabat netřeba! Kdo by měl zájem, tak samozřejmně na počkání opravím v Hranicích na Moravě.
  2. Není problém opravit jak padající rafičky, tak to dobíjení. Východní čechy http://www.sodan.cz
  3. Budeš se divit, ale nevadí. U LEDky je to jiná technoologie než u žárovky! LEDka je přímo konstruována pro blíkání. Si vem, že superledky,infra i laserledky dokonce musí blikat, kvůli ochlazování. Je to tak, že bliká frekvencí, kterou nemáš šanci vidět´...většinou někde kolem 400Hz...a život jí to opravdu prodlužuje...
  4. LED dioda dokáže svítit v trvalém provozu 10000 hodin. No a tato nesvítí, ale bliká...a jen pokud je auto zamčeno...takže opravdu bude blikat ještě 20 let po sešrotování
  5. No já ti nevím, savo do klimačky?? Lidi, pak to v tom autě dejcháte!! Jinak klima se samozřejmě desinfikuje vypnutá! Na spreji je návod...vyndat filtr, frknout tam celej sprej, 20min počkat, otevřít dveře a pořádně prohnat ventilátorem... Já osobně nejprve "vypěním" všechny ofuky a pak co zbude naláduju k ventilátoru.naprosto spolehlivě vydesinfikováno min. na sezónu.
  6. No tak zrovna natažení 2 drátů od ABS, pokud je mám připravený mi trvá cca 20min... no to je v celku jednoduchý. Když máš zobrazenou mapu, na ní silnici na který jsi, víš jak je silnice široká (protže na ni koukáš) a máš namalovanou šipku zobrazující tvou polohu hned vedle silnice, tak je v celku jednoduché spočítat, jak daleko je šipka od skutečné pozice,ne? Ps.: To pako nepatřilo tobě, spíše to byl všeobecný povzdech nad garážovým bastlením...
  7. Už jsem to psal, tak si to přečti ještě jednou...
  8. 2cosby: když píšu o el.schématu navi, tak asi opravdu nemyslím DP. Schémata mám od známého, který dělal v siemensu ve vývoji...jestli chceš, pošlu ti něco trochu jiného (schémata nedám), ale něco co jsi asi taky ještě neviděl... 2vaša: a myslíš že já to tak nedělám? Nicméně jsem se právě kouk do starší verze schémat...no pak jsem tu navi vzal do ruky...no a stejně to tam nemám...ale to je fuk. Nemám proti tomu vůbec nic, sám to zapojuji, když není k dispozici ABS. Ale původní dotaz byl jinak, ten ABS měl, takže "správně" to je na ABS. Prostě nemám rád paka, co to smotají všelijak, hlavně že to funguje. Pak aby se v tom prase vyznalo... A ano, odpálených vstupů bývá docela dost, vesměs kvůli nabastlené kabeláži...nezřítkakdy GPS moduly (ale to je kvůli něčemu jinému)... Ano, v některých instalacích se to chová opravdu prapodivně, uskakování o 1/2 metru oproti silnici, opožděné reakce v křižovatkách atd. Ano, zřejmě to fungovat může (zesilování zlasitosti s proklemováním), osobně jsem to netestoval, ale je to možné. Avšak dle vnitřního zapojení navi, by to chodit nemělo (korektně).
  9. Oprava: Ve starých schématech není vůbec, v novějším schématu je vyznačen s poznámkou dle verze. No tak to by mě tedy zajímalo, jelikož tu mám před sebou Cčkovou DX a osazen není...
  10. Jo, já vím že tam je nakreslený, ale není osazen ve všech verzích...to bys měl vědět, jak tě tak znám ;-) Proto jsem chtěl označení ve schématu! Schémata co tu mám tam mají označení dle verze...Rozhodně bych nesázel na to, že tam je osazen... Ale to je fuk, kdo chce kam, pomozme mu tam, že?
  11. "zatočení vozu přebírá navi také ze snímače úhlu zatočení který je uvnitř navigace" wow, tak to je opravdu nějaká novinka. Můžeš mi ho prosimtě najít (stačí označení) na schématu navigace MDF (tím samozřejmě myslím elektronické schéma) navigace? Jak vidím, tak tu je hromada expertů, který si stále budou tvrdit své polopravdy...tím se nechci nikoho dotknout, ale snažil jsem se pouze pomoct a najednou koukám, že pravdu nikdo nechce. Raději bludy, polovičatá řešení, bastly které sand někdy v některých případech fungují atd. Hold nemá smysl to dále řešit. Co je za problém to prostě zapojit správně? ŽÁDNÝ Kdo chce, ať si to nabastlí na GALU, kdo chce, ať si to zapojí správně. Odpálených vstupů už jsem viděl dost na to, abych si dovolil říct, že navigace je dost drahá sranda na "pokusy" typu spojování vstupů, které k sobě nepatří.
  12. Podívej, já nikomu nenutím svůj profesní názor. Prosim tě, v klidu si přečti moje příspěvky ještě jednou. Nemá smysl se opakovat, když jsem tam rozdíl už jednou jasně napsal...
  13. Wow, zas někdo chytrej...Myslím, že nejlíp uděláš, když se podíváš alespoň do DP a něco si o fungování koncernové navi,o které se tu bavíme, nastuduješ.
  14. Je to jednoduché. Gala má jinak signál, slouží k zesílení hlasitosti na základě rychlosti vozidla. Pokud to zapojíš na gala místo ABS, nebude ti automaticky zesilovat hlasitost a budeš muset přepočítat počet impulzů na rychlost, aby ti ta navigace ukazovala správně. Kdežto když to zapojíš na ABS, tak jen zadáš velikost kol a je to. Bude navigovat i zesilovat hlasitost...A hlavně si navi z ABS bere zvlášť každé kolo, kvůli "tunelovému" navádění, kdežto přes gala je musíš spojit. Sice nevím, jak velký to má vliv, ale asi to tam nebude pronic zanic.
  15. Ano stačí, ale zkus hádat, proč to je napojené na ABS? Rozhodně ne jen tak pronic zanic. Signál gala se v praxi používá pouze u vozidel, která nemají ABS.
×
×
  • Vytvořit nový...