Bitty Vloženo 12. Květen 2009 Vloženo 12. Květen 2009 (editace) Dobrý den, prosím o radu. Mám Fabii 1,4 16V 74 kW, najeto 55 000. Jel jsem pro přítelkini, když tu zničeho nic mi při cca 50 km/h chcípnul motor a pak zase hned naskočil, potom se rozsvítily kontrolky ABS, ASR, servo, motor a bliká trojúhelník s vykřičníkem, dál nefunguje tachometr a počítač nepočítá ujeté kilometry a spotřebu a při prudké zatáčte kdy se auto víc nakloní to hlásí i prázdnou nádrž. Zajel jsem tedy do autorizovaného servisu škoda, kde mi zjistili, alespoň to tvrdí na výpisu z diagnostiky, že je vadná řídící jednotka ABS a je potřeba ji vyměnit, což výjde na cca 22 000,- a na to teda zrovna nemám. Výpis z diagnostyky píše že jednotka nekomunikuje ale pak tam jsou další bláboly, kterým vůbec nerozumím. Nějak se mi to celý nezdá. Uměli byste mi někdo poradit co s tím. v příloze je výpis z diagnostyky. Mooooc děkuju. BittyM Editováno: 12. Květen 2009, autor: Bitty Citovat
Igor Vloženo 15. Květen 2009 Vloženo 15. Květen 2009 Hm, teoreticky je možné, že odišla RJ ABS - stáva sa to. Skúsil by som odpojiť baterku, znova ju zapojiť, skontroloval by som konektor na RJ ABS, či náhodou nie je zatečený a zoxidovaný... Skúsil by som vymazať všetky chyby vo všetkých RJ. Ak by nič nepomohlo, tak jedine potom zohnať niekde na vrakáči ten istý typ RJ ABS a vymeniť Citovat
neOras Vloženo 18. Květen 2009 Vloženo 18. Květen 2009 (editace) No pravděpodobně je to tak, jako ti řekli v servisu. CAN pohonu chybí odezva tzn. že na datové zběrnici CAN pohonu kde je několik dalších ŘJ nekomunikuje ŘJ abs a to dost možná znamená že je vadná. Pak je tam Servomotor klapky cirkulujícího vzduchu a tam je chyba sporadická, což znamená že tam chyba byla, ale zrovna teď tam není a to mohlo zapříčinit cokoli např. jen povolený kontakt. Editováno: 18. Květen 2009, autor: neOras Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.