RiderPaul Vloženo 18. Květen 2009 Sdílet Vloženo 18. Květen 2009 Zdravíčko Škodováci, včera při stříkáni brzd jsem zjistil že mi pravé zadní kolo dře "brzdí" i přestože mam ruční brzdu dole ) Při nízké rychlosti "píska" u vyšší už to nepozoruji ) Nevíte kde by mohl být problem? Ono pravé kolo je problém vůbec pootočit i když je auto na heveru, naopak na druhé straně kdybych tu ruční brzdu nezatáhl tak se kolo točí ještě teď Koukl jsem zda nemám moc utaženou brzdu, ale říkal jsem si když jedno kolo jede a druhé ne, bude asi poblém jinde. Po rozebráni středového panelu ruční brzdy jsem zjístil že pravé lanko brzdové je výše vytažené jak od levého kola a nejde to nijak dostat na stejnou úroveň.. Nevíte někdo jak tohle řešit, bez prostřednictví servisu, zase by naúčtovávali nehoráznou sumu Díky.. Miluju Octavie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FilipV Vloženo 18. Květen 2009 Sdílet Vloženo 18. Květen 2009 (editace) Sundej buben u kola co drhne a koukni jestli není zarostlá rzí drážka na obvodu bubnu. Pak kouknout jestli není někdě prodřené lano, ale když se to nevrací a pribržďuje tak to vidím na výměnu lana ... Editováno: 18. Květen 2009, autor: FilipV Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RiderPaul Vloženo 18. Květen 2009 Autor Sdílet Vloženo 18. Květen 2009 Sundej buben u kola co drhne a koukni jestli není zarostlá rzí drážka na obvodu bubnu. Pak kouknout jestli není někdě prodřené lano, ale když se to nevrací a pribržďuje tak to vidím na výměnu lana ... A nevyskočí tam na mě nějaký čertík z krabičky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
olisoft Vloženo 18. Květen 2009 Sdílet Vloženo 18. Květen 2009 Nevyskoci. Ten lanovod (teda vymena) tu uz bola rozoberana, spravis to aj sam doma. Najprv si ale naozaj skontroluj ten zadny bubon, mozno to mas len cele zas*ate od prachu z oblozenia a bude stacit to vycistit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FilipV Vloženo 18. Květen 2009 Sdílet Vloženo 18. Květen 2009 Na podobné věci ses ptal už tady http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=67435 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RiderPaul Vloženo 18. Květen 2009 Autor Sdílet Vloženo 18. Květen 2009 Na podobné věci ses ptal už tady http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=67435 To minulé téma klidně smažte, jelikož tam to šlo dost mimo danou věc Každopádně tu brzdu bych rád rozebral, jenomže přední šroubek je servany jako blázen a vrtawt to určitě nechci Každopádně projedu fórum jak vyměnit lanovod, cena koukám je kolem 150kč Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mysko Vloženo 18. Květen 2009 Sdílet Vloženo 18. Květen 2009 Este tak nejaku fintu na bubon ked sa mu nechce zliezt dole. Co s nim? Poklepom zozadu dookola,nic moc. Ono to tam je len nasunute na stred? Lozisko? Alebo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 18. Květen 2009 Sdílet Vloženo 18. Květen 2009 (editace) Zober kladivo a po celom obvode buchaj a buchaj. Ono to povoli je prihrdzaveny o naboj P.S. Nezabudny na maly srobik co drzi bubon o naboj. Editováno: 18. Květen 2009, autor: PROCHY603 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FilipV Vloženo 18. Květen 2009 Sdílet Vloženo 18. Květen 2009 A nezapomeň nadzvednout ten klínek samostavu jak sem ti psal v jednom příspěvku, když to uděláš tak se ti ty čelisti trochu vrátí k sobě a jde to líp sundat ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juro sdi Vloženo 18. Květen 2009 Sdílet Vloženo 18. Květen 2009 A nezapomeň nadzvednout ten klínek samostavu jak sem ti psal v jednom příspěvku, když to uděláš tak se ti ty čelisti trochu vrátí k sobě a jde to líp sundat ... Presne tak, vela ludi to podcenuje a zbytocne bucha po bubni "traktorovim "kladivom. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RiderPaul Vloženo 19. Květen 2009 Autor Sdílet Vloženo 19. Květen 2009 Díky moc všem za rady, zítra hned pojedu na garáž a podívám se na to Určitě se to snad povede, poté je ale ještě jedna možnost? Křivý buben jen pochybuji že by to vydávalo pískaní, jako při zatáhnutí ruční brzdy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peteres Vloženo 19. Květen 2009 Sdílet Vloženo 19. Květen 2009 Tak křivý buben bys poznal na brzdění, rozebrání bubnu je oříšek, ale po chvíli bouchání povolí, taky jsem tomu nevěřil ... jen prosím přes prkýnko, jinak ten orezavělej límec z bubnu půjde to řiti a budeš tam mít nevývažek ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RiderPaul Vloženo 24. Květen 2009 Autor Sdílet Vloženo 24. Květen 2009 Tak hlásím se z5, hotovo a doděláno.. Brzdu jsem nakonec nemusel rozebírat, jen jsem vyměnil po 30min boji šroubek v bubnu.. Poté jsem vybrušoval nečistoty v zadu na bubnu, jelikož dřeli o tu plochu na které se točí.. A po 3hodinách broušení od nečistot přestalo zadní kolo dřít, a jezdí jako za mlada Opraveno hotovo, již vše funguje jak má Jen mi teď přestala svítit kontrolka rozsvícených světel v palubce. A dodělal jsem si denní svícení přes Mlhové světla.. Propojením 8pinu s 6pinnem neobsazeným =) Je to rozhodně fajn Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RiderPaul Vloženo 27. Květen 2009 Autor Sdílet Vloženo 27. Květen 2009 Nechci zakládat nové téma, proto zde napíšu svoji otázku ohledně ruční brzdy (zadní bubnové brzdy) jak má vlastně ruční brzda Octavie I fungovat? Kamarádi říkají že se mají okamžitě blokovat zadní kola, a dostat auto smyk, jenomže má ruční brzda neudělá nic, pouze začne úplně minimálně brzdit "vlastně nebrzdí" dokáže pouze zastavit vozidlo proti pohybu když stojím "nepříjemným písknutím!" Jaký je Vás názor na tohle? Děkuji.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmik Vloženo 27. Květen 2009 Sdílet Vloženo 27. Květen 2009 Nemas zatuhly lanovody? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RiderPaul Vloženo 27. Květen 2009 Autor Sdílet Vloženo 27. Květen 2009 Nemas zatuhly lanovody? Co se týče brzd a celkově automobilové techniky v ničem se skoro nevyznám "dejte mi motorku" Jak to poznat, a popřípadě jak to vyřešit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 28. Květen 2009 Sdílet Vloženo 28. Květen 2009 Nastav si rucnu brzdu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmik Vloženo 28. Květen 2009 Sdílet Vloženo 28. Květen 2009 No ona by se mela prave serizovat automaticky, ale jak to zatuhne, tak se to prave nedeje... RiderPaul: to musis pod auto, asi nejlip, aby ti to zkontroloval nejaky mechanik, jestli si na to sam netroufas. Jinak u tech bubnu to nic jinyho byt asi nemuze, pokud teda nejsou v pr*eli ty pakny vzadu, ale to si psal, ze si cistil. Ja si ty lanovody menil sam a docela srani s tim bylo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 28. Květen 2009 Sdílet Vloženo 28. Květen 2009 Lanka rucnej brzdy sa nastavuju v stredovom tunely pod zadnym popolnikom. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmik Vloženo 28. Květen 2009 Sdílet Vloženo 28. Květen 2009 No ja vim, ale ty lanka by se mely nastavovat samy postupne casem pokud vsechno dobre funguje Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 28. Květen 2009 Sdílet Vloženo 28. Květen 2009 To minulé téma klidně smažte, jelikož tam to šlo dost mimo danou věc Každopádně tu brzdu bych rád rozebral, jenomže přední šroubek je servany jako blázen a vrtawt to určitě nechci Každopádně projedu fórum jak vyměnit lanovod, cena koukám je kolem 150kč HOUMIK : Ale on menil lanko rucnej brzdy Tak to treba nastavit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmik Vloženo 28. Květen 2009 Sdílet Vloženo 28. Květen 2009 Tak to joooooo to mas pravdu, je to treba poutahovat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 28. Květen 2009 Sdílet Vloženo 28. Květen 2009 Foto kde sa nastavuje-steluje rucna brzda: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RiderPaul Vloženo 28. Květen 2009 Autor Sdílet Vloženo 28. Květen 2009 Foto kde sa nastavuje-steluje rucna brzda: Děkuji, udělám a uvidíme co to udělá =) Pokud nepomůže, tak si budu muset pozvat mechanika.. Kdo je jinak z Okolí Havířova? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peteres Vloženo 29. Květen 2009 Sdílet Vloženo 29. Květen 2009 Tak ručka Ti zablokuje kola max. na sněhu, zadní brzdy nikdy nebudou mít takovou sílu, abys s nima mohl samostatně brzdit, jednak na to nejsou stavěny, jednak na ně nepůsobí váha vozidla jak na přední při brzdění, zadek se brzděním odlehčuje, takže bys čekal hoódně dlouho, než bys s nima dobrzdil auto do zastavení, jestli by ses vůbec dočkal, kdybys brzdil ručkou ... ručka jako taková má udržet zastavené vozidlo ve svahu tušim 18° nebo 18%, teď nevim ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.