mati.pc Vloženo 1. Červen 2009 Sdílet Vloženo 1. Červen 2009 Zdravím všechny! Mám Octavku 1 kombíka, měl jsem tam rádio Blaupunkt, neměl dobrý signál ani s Impulsem, Evropou 2. Hodně cestuji a jiný auta mají bezproblémový signál a mě vydrží pár minut a autorádio začne šumět, mám tapnutý TA, AF a stejně šumí. Anténa je neoriginální koupená za 400 a neběhá to... Neví někdo co s tím? Dávali mi tam ještě za rádio nějaký zesilovač nebo co... Myslím si že to chce originální anténu, nevím... Děkuji za každou odpověď!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juro sdi Vloženo 1. Červen 2009 Sdílet Vloženo 1. Červen 2009 Mam origo antenu, ktora ma integrovany zosilovac signalu a je to bez problemov. Akurat som musel zapojit fantomove napajanie,ale v tvojom pripade to neplati. V pripade neoriginalnej anteny by som skontroloval montaz na karoseriu-kostra anteny musi byt spojena s kostrou vozidla-byva tam casto velky prechodovy odpor co funkciu anteny zavazne ovplivnuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mati.pc Vloženo 1. Červen 2009 Autor Sdílet Vloženo 1. Červen 2009 Mam origo antenu, ktora ma integrovany zosilovac signalu a je to bez problemov. Akurat som musel zapojit fantomove napajanie,ale v tvojom pripade to neplati. V pripade neoriginalnej anteny by som skontroloval montaz na karoseriu-kostra anteny musi byt spojena s kostrou vozidla-byva tam casto velky prechodovy odpor co funkciu anteny zavazne ovplivnuje. Dík za radu. Mám r.v.99, a anténa je dobře nandaná, na to jsem koukal... Potřebuji sehnat originální anténu a možná to bude pak OK. Nevím... Asi to bude tou anténou... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Taibor1 Vloženo 6. Červen 2009 Sdílet Vloženo 6. Červen 2009 Je to anténou máš dve možnosti: 1. fantómový zosilovač - tj to jednoduchšie cca 5 € 2. nová anténa s aktívnym zosilovačom - cca 15 € (hlinníkový prút) mám ju a je perfektá chytím cca 12-14 statnic a hraju čisto Ceny sú približné Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luks Vloženo 11. Červen 2009 Sdílet Vloženo 11. Červen 2009 Jakou přesně máš?Mám úplně stejnej problém... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wwing Vloženo 6. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 6. Červenec 2009 Mám stejný problém s příjmem signálu. Anténu mám orig. a zesilovač mám taky. Chci se zeptat, jestli musí být k tomu zesilovači připojené nějaké napájení (káblík) z rádia nebo je zesilovač napájen z auta? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juro sdi Vloženo 6. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 6. Červenec 2009 Zalezi na tom ci mas origo radio ,alebo montovane ine radio. Pokial mas domontovane radio, tak musis mat vyriesene fantomove napajenie antenneho zosilovaca pomocou napajacej vyhybky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wwing Vloženo 6. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 6. Červenec 2009 (editace) Origo nemám, mám Pioneera a do něj zapojenou anténu na které je zesilovač(váleček), ale z rádia žádnej káblík do antény zapojenej nemám. Jak by to teda mělo být? Editováno: 6. Červenec 2009, autor: wwing Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juro sdi Vloženo 6. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 6. Červenec 2009 Predpokladam,ze ten valček čo popisuješ je vyhybka fantomoveho napajania a nachadza sa v priestore za radiom. Mal by s toho valceka vychadzat aj napajaci kablik a ten je napojeny na +12V z radia.(napajanie el.anteny). Keby si dal foto boli by sme mudrejsi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jane26 Vloženo 6. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 6. Červenec 2009 Je to anténou máš dve možnosti:1. fantómový zosilovač - tj to jednoduchšie cca 5 € 2. nová anténa s aktívnym zosilovačom - cca 15 € (hlinníkový prút) mám ju a je perfektá chytím cca 12-14 statnic a hraju čisto Ceny sú približné máme stejný problém, máme orig. anténu, ale ne orig. rádio. SONY GT434U. A když stojíme, tak nám stanice fungují, ale jakmile se rozjedeme, tak se signál ztrácí. Tak bychom byli rádi, kdyby nám někdo z vás mohl poradit. Moc prosíme. Prosím velmi laický překlad. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wwing Vloženo 6. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 6. Červenec 2009 Predpokladam,ze ten valček čo popisuješ je vyhybka fantomoveho napajania a nachadza sa v priestore za radiom. Mal by s toho valceka vychadzat aj napajaci kablik a ten je napojeny na +12V z radia.(napajanie el.anteny). Keby si dal foto boli by sme mudrejsi. Kouknu na to, ale co si vzpomínám tak ten káblík vede do propoj.konektoru s rádiem. Zítra nebo po zítří až se k tomu dostanu, tak bych ti poslal na SZ foto a pořešíme to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juro sdi Vloženo 6. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 6. Červenec 2009 Jasne ,v pohode. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eda1 Vloženo 7. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 7. Červenec 2009 Ahoj Nejprve zkuste úplně nejjednodušší věc a to vyměnit prut antény. Při jízdě kmitá a dochází k lámání vodiče. Trápil jsem se s tím dost dlouho, než mi jí ukradli a já koupil novou a bylo po problému. Ale samozřejmě to tím být nemusí . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karel.lpg Vloženo 12. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2009 Přesně to teď řeším taky, kdysi jsem měl na autě tu anténu co nešla sundat, jen se sklopila, došlo to tak daleko, že jsem dal novou, pak pořídil DX navigaci a šlo to super, nakonec jsem tu původní anténu rozdělal a zjistil, že ten plíšek co se dotýká toho sklopného šroubu byl celý zoxidovaný, zřejmě vlhkost, teď mi to dělá zas, při jízdě rádio koktá,vyměnil jsem prut a je to o něco lepší, myslím si že bude asi přerušený tišťák co je na něm šroub co drží prut ,nebo zas oxidace, začlo v poslední době po těch deštích, díval jsem se na netu na nějaké antény, název LUX II,(cena kolem 700 Kč), má ji někdo na autě, nebo doporučí mi někdo něco kvalitnějšího co máte na autě ??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hupy Frud Vloženo 6. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2009 (editace) Mám origo anténu a i rádio symphony - příjem je solidní, ale kde je o něco slabší signál, stanice vypadává. Ve srovnání s bývalou fábkou bych řekl, že příjem je tak o 20-30% horší u slabšího signálu. Nemáte na to někdo lék? Nezdá se mi, že by v tom měl být rozdíl, podle mně se jedná o podobné rádio a totožné antény. Editováno: 6. Srpen 2009, autor: Hupy Frud Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hupy Frud Vloženo 6. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2009 (editace) Abych upřesnil typ antény a rádia, je to ta zalamovací, co nejde vyšroubovat a symphony je pouze CD, neumí MP3. Editováno: 6. Srpen 2009, autor: Hupy Frud Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martin14 Vloženo 10. Září 2009 Sdílet Vloženo 10. Září 2009 mám ten samej problém org anténa + symphony, oproti fabce horší signál, tak kdyby někdo věděl jak pořešit zlepšení signálu u symphony, tak sem stim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adnots Vloženo 13. Září 2009 Sdílet Vloženo 13. Září 2009 (editace) Může to být vadným předzesilovačem v autorádiu nebo rozvyklaný konektor - vstup antény do rádia, ale to bych uvažoval jako poslední případ. Může to být přetrhlým či spojení obou pólů na koaxiálním kabelu co spojuje autorádio a anténu. Může to být konektory na kabelech (utrhlý střed) či rozvyklané starší konektory (přechodové jevy). Může to být nekvalitním zesilovačem, co ti připojili za autorádio (velký šum zesilovače nebo vysoká charakteristika kolísání zesilovače). Může to být špatnou kostrou mezi anténou a plechem střechy vozu. Může to být nekvalitně provedená "střeva" neoriginální antény (zesilovač nebo kontakty středu či kostry antény) nebo prohnilá "zoxidovaná" či rozpojená střeva od deště, saponátů či soli. Může to být vadným bičem, či zoxidovaný závit nebo zoxidovaný spojovací plíšek co spojuje bič se základnou antény v základně (typ antény - sklopný bič). A úplně posledním případem, což většinou v běžných autech nebývá rušení jiných elektrozařízení, které vyzařují silné vysokofrekvenční vlny a jsou blízko u hifisoustavy. Pokuď jseš trošku elektrokutil a líbí se ti ploutev na autě, jukni mi na článek s názvem ! FM anténa - ploutev žraločí !. Je to super a je to vyzkoušené - maká jako blázen. Editováno: 13. Září 2009, autor: Adnots Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martin14 Vloženo 14. Září 2009 Sdílet Vloženo 14. Září 2009 Díky za výpis, ale u mě to bude spíš rádiem, protože když připojim jvc tak hraje supr a stanice se nestrácej, ale je mi divný, že by symphony tak špatně chytalo signál, žená má ve fábii ms202 a ta hraje normálně. A jak jse vyčetl z navodu na ploutev, tak by přidavnej zesilovač asi nic nevyřešil (jinak návod super už jsem na něj dříve koukal, jednou to budu realizovat). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JuraS. Vloženo 11. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2010 (editace) Zdravím, po letech jsem o5 vlastníkem Octavie I 4x4 v combi..jetá z bazaru...origo rádio symphony (jen cd bez mp3) jsem vyměnil za dobře makající pioneer deh-2900mp..co mě udivilo bylo špatný příjem rádia ať již u symphony tak i u pionnéra...zjistil jsem zlomený prut antény v gumové části..může být špatný příjem rádia způsoben touto závadou ? dříve pionner makal jako šroubek ve daewo nubiře bez problému...nevíte zároveň kde se dá náhradní prut antény koupit a co to baj woko stojí ???? asi vyřešeno...prut antény jsem objednal z eshopu za cca 50,- Kč...pionnéra jsem vymontoval...hraje dobře ale vypadá v oktávce jak pěst na oko a navíc není ve dne vidět na dispej...murphyho pravidli sjem měnil rádio a když jsem kompletně zablokoval symphony i s origo kódem vzal jsem si do ruky návod abych se dozvěděl, že nejprve jsem měl otočit klíčkem v zapalování a pak zapnout rádio...čekám až se mi vynulují špatné pokusy..v návod píší, že za hodinu se zapnutým rádiem...nepíší, zda má být zapnutý klíček v zapalování páč v tomhle horku když nikam nepojedu předse nebudu sedět v autě.... Editováno: 13. Červenec 2010, autor: JuraS. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robik5 Vloženo 27. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2010 Zdravím pánové, chtěl bych poprosit o radu zda se dá nějak proměřit fantomový zesilovač? Mám ho asi rok a poslední dobou mám velice špatný příjem rádia. Díky za odpověď Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juro sdi Vloženo 27. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2010 Funkčnost zosilovača a fantómového napájania zistíš lahko. Demontuj rádio-zapni ho a skús odpojit napájanie výhybky. Pokial sa signál stratí,tak fantómový napájač je OK. Tento test platí v prípade,že máš neoriginálne rádio a napájaciu výhybku v obvode antény... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
travertino Vloženo 20. leden 2011 Sdílet Vloženo 20. leden 2011 Zdarec. Já to vzřešil zesilovačem za 180kč, univerzální - připojí se přívod antény auta do zesilovače a z toho jde vstup do rádia a jak už tady bylo někde popsáno z toho zesilovače jde jeden napájecí kabel na +12V a mněl jsem po problému,, příjem o min. 20% lepší Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robik5 Vloženo 7. Únor 2011 Sdílet Vloženo 7. Únor 2011 Tak jsem konečně vyřešil výše zmíněný problém s příjmem rádia. Problém byl v anténě - možná zlomená. Teď mám novou LUXIII s aktivním zesilovačem a ráio hraje jako nikdy před tím Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dexis Vloženo 1. Březen 2011 Sdílet Vloženo 1. Březen 2011 Zdravim Hodlám koupit novou anténu ( špatný zabudovaný zesilovač ). Mohli by jste mi nějakou doporučit z kterou máte dobré zkušenosti? Díky za odpovědi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.