Přejít na obsah

Zateplení oken


flames

Doporučené příspěvky

Čau,

mám na chatě staré dřevěné dvojokna a uvažuju o jejich zateplení a stojím před variantou vyměnit celé okna i s rámy, či vyměnit skla za izolační. Skrz to jsem objevil nějakou firmu www.tospur.cz , která nabízí výměnu skla za ten nadstavbový rám, či jak bych to řekl, no, stačí se podívat, že.

Vím něco o tom, že u oken je důležitá hodnota teplotní propustnosti, no teď jde o úvahu, jakou roli v té hodnotě hrají ty rámy a jakou ta skla a zda by se tedy investice jen do nových skel vlastně vyplatila. Objekt je z části dřevostavba a z části zděná budova, ty rámy jsou poměrně zdravé, leda bych je rozebral a podstříkal pěnou, ta stará je nějaká to...

Je mi jasné, že když půjdu do obchodu, kde prodávají plastová okna, že mi řeknou, že jedině plastová okna a když půjdu jinam, že mi řeknou jedině zas opak, to je přesně to, co nepotřebuji vědět. Spíš jestli někdo třeba neví o renovaci dřevěných a zda se to oplatí atd.,

ď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já budu zase zaujatej, jsem oknař, ale vyměnit komplet okna, letos jsme měnili už tři byty kde si nejdříve nechali jen vyměnit skla od tospuru a pak zjistili, že jim fouká rámem. Pokud chceš ušetřit tak neber nejlevnější variantu. Opravdu to nefunguje. A opačně nenech se ukecat na 6,7 komory .... na naše podnebí bohatě 5 komora, víc ti toho uteče přes zeď než dobře namontovanou 5 komorou, pokud tedy opravdu nemáš skutečný pasivní dům.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co se týče profuku, tak ty staré rámy podle mě jakž takž těsní - ani při běsnění živlů (cca 750mnm v lese v Jeseníkách) neslyším podtlakové efekty, hvízdání a kdovíco ještě dělají plasty, co je máme v bytě. Mně jde spíš o to, že topím a okna mi teď vesele vyměnují teplo ven, jakoby se ani nechumelilo a to je docela škoda, jde od těch oken pak zimno. Právě taky si říkám, že vyměním okna a okna pak budou těsit 10x víc než okolní prostor, to mi přijde zbytečné. To raději totiž investuju do nových dvěří atd. (což je další otázka..). No, bohudík jsem příšerně nerozhodný.

...změřím okna a poptám se...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Musím tady souhlasit. Výměna skla za izolační je blbost. Staré dřevěné rámy na chtě ti budou profukovat vesele dál. Tepelná nepropustnost skla je vcelku pěkný údaj ale kdybys to měl posoudit na celý stavební otvortak je to ale úplně v prdeli s těmi starými rámy. Plastové okno má 2 až 3 těsnění mezi rámy + vzduchovou mezeru, takže je to vážne o něčem jiným. A taky 6, 7 komory jak píše murder jsou úplně k hovnu, je to u většiny firem spíš chyták na lidi. Když přídeš do kterékoli prodejny tak je jasné, že ti budou doporučovat to co prodávají, ale vem to tak, že plast je mnohme levnější a kvalita je taky dost dobrá´a pak ti zbyde i na ty dveře, nad stropy nabo mezi krokve dáš vatu a máš skoro nízkoenergetickou chatu :-) to zas né. Hlavně nekupuj nějaký poláky. Jo a sklo je nejdrašší položka

Editováno: , autor: OTDi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo tak jasně, tohle taky beru v potaz, že ty rámy můžou protahovat a izolace na okně mě nespasí.

Je to na zamyšlení, některá okna jsou ve zdi, některá ve dřevě...hmm. No bude se to muset nějak pořešit, pudu se zeptat k onařům, či by mě nepohostili návštěvou...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám zase skušenosti s tospurem. U našich to montovali a jeto poznat. Pokud máš dobré rámy, tak podle mě stačí izolační dvojsklo. Do křídel si můžeš nechat dát silikonový těsnění, montují to při jednom. Technik se přijede podívat a sám zhodnotí, jestli jsou dobrý rámy, nemá totiž zapotřebí, aby pak musel řešit reklamace. Dávají myslím 5 let záruku, že se okna nebudou mlžit. Já už jsem u nich taky objednaný, teď jen natřu okna, ať to nemontují do starých. Mám popř. kontakt na obchoďáka(není to můj známý:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

5 let záruka na to že se nebudou mlžit? to je nějaký nesmysl né. Mlžit se ti můžou i nový okna v novým baráku. Pokud teda tím mlžením nemyslíš okna tak zamlžené, že přes ně nejde vidět. Největší úniky byly přes sklo možná před 20 lety. Nebylo to tím, že by rámy byli kvalitní, ale dávalo se jednosklo , proto největší úniky byli právě sklem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...