pivinko Vloženo 17. Červen 2009 Sdílet Vloženo 17. Červen 2009 (editace) Mám takový asi trapný dotaz na olej. Takže mám SHELL HELIX PLUS DIESEL VA 5W/30 a všude píšou, že je tento olej dobrý zejména na studené starty, jedu za 2 týdny do chorvatska až na korčulu,a mám obavy aby tomu oleji nedělalo to horko a ta porce km problémy. Děkuji moc za info. A a prosím, když dojedu např na benzinku, že potřebuju natank. , jak dlouho bych měl nechat nastartovaný, aby se ochladilo turbo, všude píšou že se to má dělat, ale nikde jsem nenašel jak dlouho , vím jsem marný, ale díky moc (1.9 tdi pd , 74 kw, 2005 , 130000km ) Editováno: 17. Červen 2009, autor: colins Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Braver Vloženo 17. Červen 2009 Sdílet Vloženo 17. Červen 2009 (editace) Mám takový asi trapný dotaz na olej. Takže mám SHELL HELIX PLUS DIESEL VA 5W/30 a všude píšou, že je tento olej dobrý zejména na studené starty, jedu za 2 týdny do chorvatska až na korčulu,a mám obavy aby tomu oleji nedělalo to horko a ta porce km problémy. Děkuji moc za info. A a prosím, když dojedu např na benzinku, že potřebuju natank. , jak dlouho bych měl nechat nastartovaný, aby se ochladilo turbo, všude píšou že se to má dělat, ale nikde jsem nenašel jak dlouho , vím jsem marný, ale díky moc (1.9 tdi pd , 74 kw, 2005 , 130000km ) V tom bych nevidel problem. Sam jezdim na 5W/30 Mobil 1 a byl jsem na jihu Francie a na jihu Italie, kde byli opravdu chvilema extremni horka a problem jsem zadny nepozoroval. Rozdil viskozity mezi 30 a 40 nebude nijak zavratny. Turbo motor ja osobne nemam, ale otec ma octavu 1.8 turbo a po dalnicnich jizdach nechava dochladit tak minutku. Editováno: 17. Červen 2009, autor: Braver Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marvin Vloženo 17. Červen 2009 Sdílet Vloženo 17. Červen 2009 Teplota vzduchu ve Francii : +35°C Teplota vzduchu v Chorvastku: +32 °C Teplota oleje v motoru v Čechách : + 110 °C Užij si dovolenou v Chodvatsku! P.S.: Teplota oleje v motoru ve Švédsku: + 110 °C Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šutr Vloženo 18. Červen 2009 Sdílet Vloženo 18. Červen 2009 Vím, že to sem nepatří, ale do Chorvatska se chystám taky (oblast Poreč a potom asi Split), zajímalo by mě jaká byla cesta a na kolik tě cesta s veškerýma poplatkama vyšla potom když budeš tak hodnej díkes moc PS:příjemnou dovču! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.