Přejít na obsah

teplotní rozsah oleje a turbo

Doporučené příspěvky

Mám takový asi trapný dotaz na olej. Takže mám SHELL HELIX PLUS DIESEL VA 5W/30 a všude píšou, že je tento olej dobrý zejména na studené starty, jedu za 2 týdny do chorvatska až na korčulu,a mám obavy aby tomu oleji nedělalo to horko a ta porce km problémy. Děkuji moc za info. A a prosím, když dojedu např na benzinku, že potřebuju natank. , jak dlouho bych měl nechat nastartovaný, aby se ochladilo turbo, všude píšou že se to má dělat, ale nikde jsem nenašel jak dlouho :) , vím jsem marný, ale díky moc :palec2: (1.9 tdi pd , 74 kw, 2005 , 130000km )

Editováno: , autor: colins
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám takový asi trapný dotaz na olej. Takže mám SHELL HELIX PLUS DIESEL VA 5W/30 a všude píšou, že je tento olej dobrý zejména na studené starty, jedu za 2 týdny do chorvatska až na korčulu,a mám obavy aby tomu oleji nedělalo to horko a ta porce km problémy. Děkuji moc za info. A a prosím, když dojedu např na benzinku, že potřebuju natank. , jak dlouho bych měl nechat nastartovaný, aby se ochladilo turbo, všude píšou že se to má dělat, ale nikde jsem nenašel jak dlouho :) , vím jsem marný, ale díky moc :palec2: (1.9 tdi pd , 74 kw, 2005 , 130000km )

V tom bych nevidel problem. Sam jezdim na 5W/30 Mobil 1 a byl jsem na jihu Francie a na jihu Italie, kde byli opravdu chvilema extremni horka a problem jsem zadny nepozoroval. Rozdil viskozity mezi 30 a 40 nebude nijak zavratny. Turbo motor ja osobne nemam, ale otec ma octavu 1.8 turbo a po dalnicnich jizdach nechava dochladit tak minutku.

Editováno: , autor: Braver
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...