pivinko Vloženo 17. Červen 2009 Vloženo 17. Červen 2009 (editace) Mám takový asi trapný dotaz na olej. Takže mám SHELL HELIX PLUS DIESEL VA 5W/30 a všude píšou, že je tento olej dobrý zejména na studené starty, jedu za 2 týdny do chorvatska až na korčulu,a mám obavy aby tomu oleji nedělalo to horko a ta porce km problémy. Děkuji moc za info. A a prosím, když dojedu např na benzinku, že potřebuju natank. , jak dlouho bych měl nechat nastartovaný, aby se ochladilo turbo, všude píšou že se to má dělat, ale nikde jsem nenašel jak dlouho , vím jsem marný, ale díky moc (1.9 tdi pd , 74 kw, 2005 , 130000km ) Editováno: 17. Červen 2009, autor: colins Citovat
Braver Vloženo 17. Červen 2009 Vloženo 17. Červen 2009 (editace) Mám takový asi trapný dotaz na olej. Takže mám SHELL HELIX PLUS DIESEL VA 5W/30 a všude píšou, že je tento olej dobrý zejména na studené starty, jedu za 2 týdny do chorvatska až na korčulu,a mám obavy aby tomu oleji nedělalo to horko a ta porce km problémy. Děkuji moc za info. A a prosím, když dojedu např na benzinku, že potřebuju natank. , jak dlouho bych měl nechat nastartovaný, aby se ochladilo turbo, všude píšou že se to má dělat, ale nikde jsem nenašel jak dlouho , vím jsem marný, ale díky moc (1.9 tdi pd , 74 kw, 2005 , 130000km ) V tom bych nevidel problem. Sam jezdim na 5W/30 Mobil 1 a byl jsem na jihu Francie a na jihu Italie, kde byli opravdu chvilema extremni horka a problem jsem zadny nepozoroval. Rozdil viskozity mezi 30 a 40 nebude nijak zavratny. Turbo motor ja osobne nemam, ale otec ma octavu 1.8 turbo a po dalnicnich jizdach nechava dochladit tak minutku. Editováno: 17. Červen 2009, autor: Braver Citovat
marvin Vloženo 17. Červen 2009 Vloženo 17. Červen 2009 Teplota vzduchu ve Francii : +35°C Teplota vzduchu v Chorvastku: +32 °C Teplota oleje v motoru v Čechách : + 110 °C Užij si dovolenou v Chodvatsku! P.S.: Teplota oleje v motoru ve Švédsku: + 110 °C Citovat
šutr Vloženo 18. Červen 2009 Vloženo 18. Červen 2009 Vím, že to sem nepatří, ale do Chorvatska se chystám taky (oblast Poreč a potom asi Split), zajímalo by mě jaká byla cesta a na kolik tě cesta s veškerýma poplatkama vyšla potom když budeš tak hodnej díkes moc PS:příjemnou dovču! Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.