Publikováno Červen 20, 200916 r (Hviz)DOT II - kombinovany CAN prevodnik 2,5gen. => 3gen. s rozsirenym zobrazovanim na MaxiDOTu ...aneb nejen kdyz MaxiDOT nesignalizuje otevrene dvere a zapomenuta svetla... Pred nejakym casem jsem tu poukazal na moznost zprovozneni graficke signalizace vsech 4 dveri a kufru a pipaku zapomenutych svetel s komfortkou 2,5gen. na maxidotu (proste presne tak jak to ma byt). Vice info k tomu na: http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=62582&st=0 Pres nedostatek casu se mi podarilo puvodni verzi rozsirit o dalsi natolik zasadni funkci, ze jsem zalozil nove tema. (Hviz)DOT II oproti uvedene puvodni verzi navic prida do klasickeho zakladniho menu maxidotu novou polozku pracovne nazvanou "DEBUG ME" (mate-li nekdo napad jak lepe nazvat tuto menu-polozku napiste): Po jejim vybrani se zobrazi aktualni hodnoty nekterych vybranych velicin. Jeste to nemam uplne odladene, ale nekterym co se me v posledni dobe ptali na (Hviz)DOT jsem sliboval prestaveni nove rozsirene verze, tak prikladam obrazek z dneshiho testovani. Zobrazuje se nasledujici: - skutecna rychlost; vypoctene zrychleni/zpomaleni - absolutni spotreba; otacky - skutecna venkovni teplota na cidle; skutecna teplota motoru - zarazeny rychlostni stupen Hardware a zapojeni (Hviz)DOTu I a II je shodne (viz. uvedeny link). Jsem zvedav na vase nazory. Zdravi J.
Červen 22, 200916 r Zobrazí to i zařazený rychlostní stupeň na mojí 6-ti rychlostní manuální převodovce ? Předpokládám že je to jen pro automat... jinak opravdu pěkný výkon, klobouk dolů.
Červen 22, 200916 r Autor Vtip je prave v tom ze to zobrazi prevodove stupne z manualni prevodovky. Z automatu to jde tak jako tak. 6tka by eventuelne sla dodelat. Zdravi J. P.S. Prosim dotazy s odbocenim od tematu pres SZ - nic ve zlym. Upraveno Červen 23, 200916 r od olisoft mas to vymazane :)
Červen 23, 200916 r Vtip je prave v tom ze to zobrazi prevodove stupne z manualni prevodovky. Z automatu to jde tak jako tak. 6tka by eventuelne sla dodelat.Zdravi J. P.S. Prosim dotazy s odbocenim od tematu pres SZ - nic ve zlym. konecne ! bude i ten svitici symbol nadrze ? no a cenovka ?
Červen 23, 200916 r Autor S nadrzi to neni problem, sel by umistit nejaky symbol treba pod spotrebu vedle symbolu litru. Podobne by se dal i symbol doliti oleje treba k teplote oleje, aby to mel clovek na ocich nejen pri zapnuti zapalovani. Nad eventuelni cenovkou jsem se zamyslel u (Hviz)DOTu I, hardware je stejny, tak by to bylo podobny. Jestli teda nekdy vyrobim vic nez jeden. K eventuelni vyrobe jsem se vyjadroval tez u (Hviz)DOTu I. Zdravi J.
Květen 17, 201015 r Ahoj, vyrabas este tie prevodniky? Ak dobre rozumiem, tak ak mam 2.5gen, tak mi staci vymenit len budiky 3.gen z maxidotom a pouzit tvoj prevodnik? Ziadne pinovanie a menenie komfortky a podobne? toto je moja komfortka, tak dufam ze to je 2.5gen: 1C0 959 799 AH
Květen 17, 201015 r Mám taky komfortku 799AH a o tohle bych měl velkej zájem a pokud by to dokázal montovat honza 72 spolu s maxikem tak by to nemělo chybu.
Květen 17, 201015 r co ak moznost ukazovat palivo v nadrzi (myslim kolko litrov mam este v nadrzi) tiez sa dopisem k zaujemcom...ja mam komfotku (1CO 959 799B) s maxi-dot
Květen 20, 201015 r Autor Lidi ja nevim co cekate. Kdyz napisete neco do rok staryho tematu ze bude okamzita odezva? Jinak jestli bude zajem se myslim domluvime. Uz nejakou dobu mam funkcni prototyp a casove problemy to doladit. Vypada to ze v prvni fazi bude HvizDOT I klasik a pridavne funkce casem prehranim softu. Cim vetsi zajem tim vetsi moje motivace. S Honzou by to urcite nebyl problem domluvit. Ohledne komfortky muzete zatim mrknout sem co je mozne: Zdravi J.
Květen 31, 201015 r Tak jestli bude teda někdy nějakej kousek na prodej, tak dej vědět, já bych ho vzal.
Červenec 8, 201015 r Ja uz som tiez davnejsie pisal spravu joshuovi ze mam zaujem o hviz-dot Odpoved bola taka aka je tu uz napisana,ze neni moc casu Ak by som mohol pomoct s "masovou" vyrobou(pre ludi tu s fora),tak pre mna nie je problem spravit plosaky na freze na to urcenej-PROTO MAT S62,pripadne osadit suciastky.Ak mas zaujem o nejaku spolupracu pri vyrobe tak mi napis
Červenec 11, 201015 r Autor Tak jo chlapi, vidim ze zajem je, tak jsem se na to zase poradne vrhnul. HvizDOT bude, dejte mi par dnu. J. @Sensej: Diky za nabidku, uvidime jak horke to bude s "masovou" vyrobou, kdyztak se ozvu.
Září 8, 201014 r Tak jo chlapi, vidim ze zajem je, tak jsem se na to zase poradne vrhnul. HvizDOT bude, dejte mi par dnu. J. @Sensej: Diky za nabidku, uvidime jak horke to bude s "masovou" vyrobou, kdyztak se ozvu. Zatial uplynulo 59 dni stale cakame
Září 8, 201014 r Autor Nazdar panove, puvodne jsem chtel s timto prispevkem pockat az do definitivniho ukonceni testovaci faze redesignovaneho HvizDOTu, ale vzhledem k tomu ze pevne verim ze uz nenastanou zadna neocekavana prekvapeni sepisu zakladni info uz ted. HvizDOT I klasik je fakticky hotov a jsem schopen ho pripadnym zajemcum naklonovat. Montaz lze domluvit pres Honzu72. Zakladni popis a parametry: - Rozmery 85x65x28mm - Zprovozni na maxidotu grafickou signalizaci vsech 4 dveri a kufru a pipaku zapomenutych svetel, proste presne tak jak to ma byt. - (Hviz)DOT ma dve pripojky: 1xCAN 2,5gen. od komfortky a 1xCAN 3gen. k budikum. Krome toho potrebuje trvalych 12V. - Funkce spociva v prekladani relevantnich informaci z CANu 2,5gen. na CAN 3gen. Z pohledu budiku se chova stejne jako komfortka 3gen. - V klidovem stavu ma minimalni odber v radu mikroAmperu, v aktivnim stavu ca. 75mA. - Instalace spociva v dotazeni CAN kabliku od komfortky k budikum, coz zna kazdy kdo predelaval na 3gen., jen s tim rozdilem ze na tomto kabliku sedi (Hviz)DOT a tlumoci (viz. schema na obrazku). - Cena castecne zavisi na poctu lidi, ale verim ze dodrzim slibovanych 2222 Kc. :-) Jak jsem jiz psal mam hotovu prvni verzi, jejiz software zatim NEobsahuje pridavne funkce jako rozsirene zobrazovani na maxidotu popsane v tomto vlakne. Nicmene na hardwaru se nic uz menit nebude, dalsi funkce planuju casem prehranim softu. Zdravi J.
Září 12, 201014 r Autor Takze panove, testovaci faze je dneskem uspesne uzavrena a HvizDOT I hotov. S funkcemi zobrazovani auticka na displeji a pipaku rozsvicenych svetel. Podrobnejsi popis viz predchozi prispevek. Krome toho ma jednoduchou diagnostiku krz LED signalizaci, ktera pomuze odhalit zakladni problemy v zapojeni. Kdo byste mel o tuto vecicku zajem dejte zavazne vedet pres SZ a ja vam to za uvedenych podminek muzu naklonovat. Pripadne dalsi dotazy prosim tez pres SZ. Zdravi J.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.