Joshua Vloženo 20. Červen 2009 Vloženo 20. Červen 2009 (Hviz)DOT II - kombinovany CAN prevodnik 2,5gen. => 3gen. s rozsirenym zobrazovanim na MaxiDOTu ...aneb nejen kdyz MaxiDOT nesignalizuje otevrene dvere a zapomenuta svetla... Pred nejakym casem jsem tu poukazal na moznost zprovozneni graficke signalizace vsech 4 dveri a kufru a pipaku zapomenutych svetel s komfortkou 2,5gen. na maxidotu (proste presne tak jak to ma byt). Vice info k tomu na: http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=62582&st=0 Pres nedostatek casu se mi podarilo puvodni verzi rozsirit o dalsi natolik zasadni funkci, ze jsem zalozil nove tema. (Hviz)DOT II oproti uvedene puvodni verzi navic prida do klasickeho zakladniho menu maxidotu novou polozku pracovne nazvanou "DEBUG ME" (mate-li nekdo napad jak lepe nazvat tuto menu-polozku napiste): Po jejim vybrani se zobrazi aktualni hodnoty nekterych vybranych velicin. Jeste to nemam uplne odladene, ale nekterym co se me v posledni dobe ptali na (Hviz)DOT jsem sliboval prestaveni nove rozsirene verze, tak prikladam obrazek z dneshiho testovani. Zobrazuje se nasledujici: - skutecna rychlost; vypoctene zrychleni/zpomaleni - absolutni spotreba; otacky - skutecna venkovni teplota na cidle; skutecna teplota motoru - zarazeny rychlostni stupen Hardware a zapojeni (Hviz)DOTu I a II je shodne (viz. uvedeny link). Jsem zvedav na vase nazory. Zdravi J. Citovat
lukash Vloženo 22. Červen 2009 Vloženo 22. Červen 2009 Zobrazí to i zařazený rychlostní stupeň na mojí 6-ti rychlostní manuální převodovce ? Předpokládám že je to jen pro automat... jinak opravdu pěkný výkon, klobouk dolů. Citovat
Joshua Vloženo 22. Červen 2009 Autor Vloženo 22. Červen 2009 (editace) Vtip je prave v tom ze to zobrazi prevodove stupne z manualni prevodovky. Z automatu to jde tak jako tak. 6tka by eventuelne sla dodelat. Zdravi J. P.S. Prosim dotazy s odbocenim od tematu pres SZ - nic ve zlym. Editováno: 23. Červen 2009, autor: olisoft mas to vymazane :) Citovat
frogycek Vloženo 23. Červen 2009 Vloženo 23. Červen 2009 Vtip je prave v tom ze to zobrazi prevodove stupne z manualni prevodovky. Z automatu to jde tak jako tak. 6tka by eventuelne sla dodelat.Zdravi J. P.S. Prosim dotazy s odbocenim od tematu pres SZ - nic ve zlym. konecne ! bude i ten svitici symbol nadrze ? no a cenovka ? Citovat
Joshua Vloženo 23. Červen 2009 Autor Vloženo 23. Červen 2009 S nadrzi to neni problem, sel by umistit nejaky symbol treba pod spotrebu vedle symbolu litru. Podobne by se dal i symbol doliti oleje treba k teplote oleje, aby to mel clovek na ocich nejen pri zapnuti zapalovani. Nad eventuelni cenovkou jsem se zamyslel u (Hviz)DOTu I, hardware je stejny, tak by to bylo podobny. Jestli teda nekdy vyrobim vic nez jeden. K eventuelni vyrobe jsem se vyjadroval tez u (Hviz)DOTu I. Zdravi J. Citovat
SPAKO Vloženo 17. Květen 2010 Vloženo 17. Květen 2010 Ahoj, vyrabas este tie prevodniky? Ak dobre rozumiem, tak ak mam 2.5gen, tak mi staci vymenit len budiky 3.gen z maxidotom a pouzit tvoj prevodnik? Ziadne pinovanie a menenie komfortky a podobne? toto je moja komfortka, tak dufam ze to je 2.5gen: 1C0 959 799 AH Citovat
Termiks Vloženo 17. Květen 2010 Vloženo 17. Květen 2010 Mám taky komfortku 799AH a o tohle bych měl velkej zájem a pokud by to dokázal montovat honza 72 spolu s maxikem tak by to nemělo chybu. Citovat
TeeBee008 Vloženo 17. Květen 2010 Vloženo 17. Květen 2010 co ak moznost ukazovat palivo v nadrzi (myslim kolko litrov mam este v nadrzi) tiez sa dopisem k zaujemcom...ja mam komfotku (1CO 959 799B) s maxi-dot Citovat
Joshua Vloženo 20. Květen 2010 Autor Vloženo 20. Květen 2010 Lidi ja nevim co cekate. Kdyz napisete neco do rok staryho tematu ze bude okamzita odezva? Jinak jestli bude zajem se myslim domluvime. Uz nejakou dobu mam funkcni prototyp a casove problemy to doladit. Vypada to ze v prvni fazi bude HvizDOT I klasik a pridavne funkce casem prehranim softu. Cim vetsi zajem tim vetsi moje motivace. S Honzou by to urcite nebyl problem domluvit. Ohledne komfortky muzete zatim mrknout sem co je mozne: Zdravi J. Citovat
Termiks Vloženo 31. Květen 2010 Vloženo 31. Květen 2010 Tak jestli bude teda někdy nějakej kousek na prodej, tak dej vědět, já bych ho vzal. Citovat
Milhausek Vloženo 7. Červenec 2010 Vloženo 7. Červenec 2010 jeden bych potřeboval... jsi schopný ho dodat? Citovat
sensej1984 Vloženo 8. Červenec 2010 Vloženo 8. Červenec 2010 Ja uz som tiez davnejsie pisal spravu joshuovi ze mam zaujem o hviz-dot Odpoved bola taka aka je tu uz napisana,ze neni moc casu Ak by som mohol pomoct s "masovou" vyrobou(pre ludi tu s fora),tak pre mna nie je problem spravit plosaky na freze na to urcenej-PROTO MAT S62,pripadne osadit suciastky.Ak mas zaujem o nejaku spolupracu pri vyrobe tak mi napis Citovat
Joshua Vloženo 11. Červenec 2010 Autor Vloženo 11. Červenec 2010 Tak jo chlapi, vidim ze zajem je, tak jsem se na to zase poradne vrhnul. HvizDOT bude, dejte mi par dnu. J. @Sensej: Diky za nabidku, uvidime jak horke to bude s "masovou" vyrobou, kdyztak se ozvu. Citovat
sensej1984 Vloženo 11. Červenec 2010 Vloženo 11. Červenec 2010 (editace) OK Editováno: 11. Červenec 2010, autor: sensej1984 Citovat
sensej1984 Vloženo 8. Září 2010 Vloženo 8. Září 2010 Tak jo chlapi, vidim ze zajem je, tak jsem se na to zase poradne vrhnul. HvizDOT bude, dejte mi par dnu. J. @Sensej: Diky za nabidku, uvidime jak horke to bude s "masovou" vyrobou, kdyztak se ozvu. Zatial uplynulo 59 dni stale cakame Citovat
Joshua Vloženo 8. Září 2010 Autor Vloženo 8. Září 2010 Nazdar panove, puvodne jsem chtel s timto prispevkem pockat az do definitivniho ukonceni testovaci faze redesignovaneho HvizDOTu, ale vzhledem k tomu ze pevne verim ze uz nenastanou zadna neocekavana prekvapeni sepisu zakladni info uz ted. HvizDOT I klasik je fakticky hotov a jsem schopen ho pripadnym zajemcum naklonovat. Montaz lze domluvit pres Honzu72. Zakladni popis a parametry: - Rozmery 85x65x28mm - Zprovozni na maxidotu grafickou signalizaci vsech 4 dveri a kufru a pipaku zapomenutych svetel, proste presne tak jak to ma byt. - (Hviz)DOT ma dve pripojky: 1xCAN 2,5gen. od komfortky a 1xCAN 3gen. k budikum. Krome toho potrebuje trvalych 12V. - Funkce spociva v prekladani relevantnich informaci z CANu 2,5gen. na CAN 3gen. Z pohledu budiku se chova stejne jako komfortka 3gen. - V klidovem stavu ma minimalni odber v radu mikroAmperu, v aktivnim stavu ca. 75mA. - Instalace spociva v dotazeni CAN kabliku od komfortky k budikum, coz zna kazdy kdo predelaval na 3gen., jen s tim rozdilem ze na tomto kabliku sedi (Hviz)DOT a tlumoci (viz. schema na obrazku). - Cena castecne zavisi na poctu lidi, ale verim ze dodrzim slibovanych 2222 Kc. :-) Jak jsem jiz psal mam hotovu prvni verzi, jejiz software zatim NEobsahuje pridavne funkce jako rozsirene zobrazovani na maxidotu popsane v tomto vlakne. Nicmene na hardwaru se nic uz menit nebude, dalsi funkce planuju casem prehranim softu. Zdravi J. Citovat
Joshua Vloženo 12. Září 2010 Autor Vloženo 12. Září 2010 Takze panove, testovaci faze je dneskem uspesne uzavrena a HvizDOT I hotov. S funkcemi zobrazovani auticka na displeji a pipaku rozsvicenych svetel. Podrobnejsi popis viz predchozi prispevek. Krome toho ma jednoduchou diagnostiku krz LED signalizaci, ktera pomuze odhalit zakladni problemy v zapojeni. Kdo byste mel o tuto vecicku zajem dejte zavazne vedet pres SZ a ja vam to za uvedenych podminek muzu naklonovat. Pripadne dalsi dotazy prosim tez pres SZ. Zdravi J. Citovat
Hozy Vloženo 27. leden 2024 Vloženo 27. leden 2024 Je to stale možné vyrobit ten převodník po tolika letech Citovat
Pawouk Vloženo 27. leden 2024 Vloženo 27. leden 2024 No nevím, když @Joshua tady byl naposled v srpnu 2018... Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.