Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdar, mám OII s climatronicem. Letošní rok se mi zda že to málo chladí. i když to dám na 16 je to bída. Srovnám-li funkci s několika našima služebníma OII s Climaticem nebo Climatronicem ...tak v nich mrznu. Navíc po zapnutí režimu Auto v tom jakoby šumí.

Co by to mohlo být? Dík za tipy a radu.

A kdys naposledy měnil náplň klimy ?

Věcí může být víc.. já měl vaný čidlo, vyměnilo se a najednou jsem poznal, co to je klimatizace a chlad..

Nechal jsem si to při tom i doplnit, ale chybělo jen málo.. každopádně výměna toho čisla pomohla brutálně (zjistíš na vagu-mi to hlásilo chybu čidla).

• Autor
A kdys naposledy měnil náplň klimy ?

Věcí může být víc.. já měl vaný čidlo, vyměnilo se a najednou jsem poznal, co to je klimatizace a chlad..

Nechal jsem si to při tom i doplnit, ale chybělo jen málo.. každopádně výměna toho čisla pomohla brutálně (zjistíš na vagu-mi to hlásilo chybu čidla).

a kde to čidlo je? popř.kolik stojí?

V přední části auta, někde u chladiče, tedka z hlavy nevím, ale jak jsem psal, jeho nefunkčnost poznáš jedině tím, že ti hlásí závadu VAG od oka to pochybuju. Stálo 1100 a byl to trochu jiný typ (ale plně kompatibilní náhrada), pak je ještě za 1600 to stejné, ale mi tam dali to levnější a všecko jak má být ;)

• Autor
a kde to čidlo je? popř.kolik stojí?

a nevíš zda to čidlo je stejný pro auta jak s climatronicem tak s climaticem?

Myslím si, že bude stejné, ale ruku do ohně za to nedám. Je to čidlo tlaku klimatizace a nikde není uvedeno, že by bylo pro climatic nebo klimatronik jiné. Je vlastně "na trubkách" a jeho výměna naštěstí není potřeba vypustit klimu.

Na čidlo se vybodni. Jako první bych řešil náplň. Ať Ti to změří.

Mě to taky málo chladilo a dal jsem to na výměnu. Z potřebných 6 dílu objemu mi doplnili 5,5.

Tedy v systému bylo 0,5 :aggressive:

Budu to sledovat a jak to nepůjde budeme vědět, že se jedná někde o únik. To se pak řeší barvou a svařením.....

Než začneš něco měnit, tak bych to napřed napíchl na VAG a pokud ti to v klimatizaci nenajde

žádnou chybu, tak potom by mělo stačit doplnit náplň.

Souhlasím s Alessiem ;)

Já měnil čidlo (páč mi to psal vag) když doplnění nepomohlo.. (chybělo mi pouze pár miligramů, ale aspon mám zase na 2 roky pokoj).

• 3 roky později...

Měl bych otázku. Jaká je cca doba po které je potřeba výměna chladícího média?? :kol-32:

Upraveno od Sniper_2003

Nedávno sem měnil kondenzátor a jedni šikovní mechanici výparník, mají s tím dlouholetou zkušenost už od začátkú O I. Když sem si dojel pro auto tak jsme dali řeč i na toto téma, prý stačí jednou za dva roky vyčistit a doplnit ale doporučují každý rok :) Výměnu (jako např. mot. olej) prý ne. Když tam prej po roku přijedu a budu mít cca 400g chladiva tak po vyčištění je ho prý tak 200g takže cca 340g dostanu novýho.

Upraveno od šulda

Muj problem - maly vykon climaticu, maly vykon topeni (topi jen na max), diagnostika nic, unik kapaliny zadny. (O2FL). Nejaky napad?

Edit: vymenen ovladaci panel climaticu - beze zmeny

Upraveno od sideA

a zkoušel si kabely k senzorum? jsou tam 2 čidla, nějaký metry kabelu a 2 koncovky....

Upraveno od kokta7

kabely jsem nezkoušel- to musim rozebrat palubku, ani nevim kudy a kam to je ponatahovany. Hlasi se nekdo z Bratislavy a okoli na kontrolu kabelaze? Normalne zaplatim

Noo a já se zeptám jinak.---dnes 34 stupnů  ,klima doplnena,otlakovana,vycistena a teplata u vydechu 12 stupnů :kol-26:

Můj problém je zřejmě odhalen - špatný chladič klimatizace. Netěsní u té bílé zátky. Takže výměna chladiče bude v pátek.

To je bolest před FL, měnil sem na jaře a je to sakra znát.

No bylo mi řečeno přesně to co jsi napsal. Bolest všech předFace O2. Takže pokud bude někdo číst toto vlákno a má po otevření kapoty na pravé straně chladiče bílou zátku, tak ať šetří na nový chladič klimatizace, protože je jen otázkou času, kdy vypoví službu. :kol-32:

kolik stojí nový chladič?

Noo a já se zeptám jinak.---dnes 34 stupnů  ,klima doplnena,otlakovana,vycistena a teplata u vydechu 12 stupnů :kol-26:

Záleží na rychlosti ventilátoru. Pokud jel naplno, tak je to myslím dobrý výsledek.

kolik stojí nový chladič?

No originál 6700Kč. Mě kamarád z originálu Škoda sehnal českou aftermarketovou alternativu ( lepší než originál ) od firmy DENSO a ten je asi za 3700Kč v ELITu. Já ho mám za 3100Kč. No a teď ještě montáž a naplnění origo servis 3000Kč no a já ......... :kol-32: to se uvidí :kol-28:

Jinak u mě ta klima vypověděla službu po cca 7 letech. :kol-26:

Upraveno od Sniper_2003

Já mám taky českej za cca 2300,-kč, za práci sem si nic nezaplatil, vlastně jo, vypil jsem u toho 3 Plzně :) Těch cca 7let je i u mě.

No koukal jsem na jeden e-shop, a tam prodávají ještě nějakou alternativu a ta stojí dokonce 1823Kč. :kol-32:  To musí být kvalita. :kol-26:

To bude čína :)

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.