Jump to content

Malý výkon klimatizce

Lala07
 Share

Recommended Posts

Zdar, mám OII s climatronicem. Letošní rok se mi zda že to málo chladí. i když to dám na 16 je to bída. Srovnám-li funkci s několika našima služebníma OII s Climaticem nebo Climatronicem ...tak v nich mrznu. Navíc po zapnutí režimu Auto v tom jakoby šumí.

Co by to mohlo být? Dík za tipy a radu.

A kdys naposledy měnil náplň klimy ?

Věcí může být víc.. já měl vaný čidlo, vyměnilo se a najednou jsem poznal, co to je klimatizace a chlad..

Nechal jsem si to při tom i doplnit, ale chybělo jen málo.. každopádně výměna toho čisla pomohla brutálně (zjistíš na vagu-mi to hlásilo chybu čidla).

A kdys naposledy měnil náplň klimy ?

Věcí může být víc.. já měl vaný čidlo, vyměnilo se a najednou jsem poznal, co to je klimatizace a chlad..

Nechal jsem si to při tom i doplnit, ale chybělo jen málo.. každopádně výměna toho čisla pomohla brutálně (zjistíš na vagu-mi to hlásilo chybu čidla).

a kde to čidlo je? popř.kolik stojí?

V přední části auta, někde u chladiče, tedka z hlavy nevím, ale jak jsem psal, jeho nefunkčnost poznáš jedině tím, že ti hlásí závadu VAG od oka to pochybuju. Stálo 1100 a byl to trochu jiný typ (ale plně kompatibilní náhrada), pak je ještě za 1600 to stejné, ale mi tam dali to levnější a všecko jak má být ;)

Myslím si, že bude stejné, ale ruku do ohně za to nedám. Je to čidlo tlaku klimatizace a nikde není uvedeno, že by bylo pro climatic nebo klimatronik jiné. Je vlastně "na trubkách" a jeho výměna naštěstí není potřeba vypustit klimu.

Na čidlo se vybodni. Jako první bych řešil náplň. Ať Ti to změří.

Mě to taky málo chladilo a dal jsem to na výměnu. Z potřebných 6 dílu objemu mi doplnili 5,5.

Tedy v systému bylo 0,5 :aggressive:

Budu to sledovat a jak to nepůjde budeme vědět, že se jedná někde o únik. To se pak řeší barvou a svařením.....

• 3 years later...

Nedávno sem měnil kondenzátor a jedni šikovní mechanici výparník, mají s tím dlouholetou zkušenost už od začátkú O I. Když sem si dojel pro auto tak jsme dali řeč i na toto téma, prý stačí jednou za dva roky vyčistit a doplnit ale doporučují každý rok :) Výměnu (jako např. mot. olej) prý ne. Když tam prej po roku přijedu a budu mít cca 400g chladiva tak po vyčištění je ho prý tak 200g takže cca 340g dostanu novýho.

Edited by šulda

Muj problem - maly vykon climaticu, maly vykon topeni (topi jen na max), diagnostika nic, unik kapaliny zadny. (O2FL). Nejaky napad?

Edit: vymenen ovladaci panel climaticu - beze zmeny

Edited by sideA

No bylo mi řečeno přesně to co jsi napsal. Bolest všech předFace O2. Takže pokud bude někdo číst toto vlákno a má po otevření kapoty na pravé straně chladiče bílou zátku, tak ať šetří na nový chladič klimatizace, protože je jen otázkou času, kdy vypoví službu. :kol-32:

kolik stojí nový chladič?

No originál 6700Kč. Mě kamarád z originálu Škoda sehnal českou aftermarketovou alternativu ( lepší než originál ) od firmy DENSO a ten je asi za 3700Kč v ELITu. Já ho mám za 3100Kč. No a teď ještě montáž a naplnění origo servis 3000Kč no a já ......... :kol-32: to se uvidí :kol-28:

Jinak u mě ta klima vypověděla službu po cca 7 letech. :kol-26:

Edited by Sniper_2003