Červen 25, 200718 r BTW: tak Jara2 měl s tím sýčkováním s cenami plynu nakonec pravdu, pořád jsem si tankoval za 12,80 a najednou včera na AGW v Brně-Líšni bác a 14,20 To jsem z toho tedy To pak raději ani nechci vědět, kolik asi bude stát v zimě, kdy jde cena nahoru kvůli topné sezoně a celkově vyšší poptávce... no včera jsem se stavoval na Lipůvce v té malé naproti JETu a měli 12,50. Tak jsem se ptal jak to tedy je a oni že fakt měli jeden den za 13,80 , ale že JETka jak šli dolů na těch 12,50 tak že to udělali podle nich, no a mezitím oni to ještě ten den vrátili na 12,80 a oni s cenou zůstali. Už volali majitelům jestli přijedou to změnit ale ti prý nemají nějak zájem, takže včera bylo ještě naproti JETu 12,50 ovšem na jak dlouho, bůh ví. Ale faktem je že musím dát Jarovi za pravdu, s cenama se opravdu něco děje.
Červen 25, 200718 r Tak dnes jsem spočítal dlouhodobou průměrnou spotřebu - na 16 322 km mě vychází průměrná spotřeba plynu 7,58 l/100km při průměrné ceně plynu 13,35 kč/l + 0,5 l/100km benzín. mne sa podarilo cez weekend do uplne prazdnej nadrze natlacit 10 litrov(lebo este nebola vyplata) a najazdit 126 km az kym zase nebola uplne sucha. polovica poskakovanie po meste (nakupy); polovica okresne cesty (max.100km/hod). ze by to urobil celkom novy filter vzduchu na motore ?
Červen 28, 200718 r Zdravím, mám Fabii 1.4MPI r.v.2000, 50kW hatchback, chci se zeptat jestli někdo nemáte zkušenosti s montáží LPG Lovtec Magic 2 do tohohle auta nebo i obecne? Nechávám si auto předělat u f. HL Propan Brno, tak bych rád věděl do čeho jdu. Za jakoukoliv reakci předem díky.
Červen 28, 200718 r Zdravím,mám Fabii 1.4MPI r.v.2000, 50kW hatchback, chci se zeptat jestli někdo nemáte zkušenosti s montáží LPG Lovtec Magic 2 do tohohle auta nebo i obecne? Nechávám si auto předělat u f. HL Propan Brno, tak bych rád věděl do čeho jdu. Za jakoukoliv reakci předem díky. u čtyřhrnku bych se toho nebál. Kolik máš najeto?
Červen 28, 200718 r Zdravím,mám Fabii 1.4MPI r.v.2000, 50kW hatchback, chci se zeptat jestli někdo nemáte zkušenosti s montáží LPG Lovtec Magic 2 do tohohle auta nebo i obecne? Nechávám si auto předělat u f. HL Propan Brno, tak bych rád věděl do čeho jdu. Za jakoukoliv reakci předem díky. u čtyřhrnku bych se toho nebál. Kolik máš najeto? mam najetych 100tis. tak doufam ze najedu jeste aspon 2x tolik
Červen 30, 200718 r Autor Zdravím,mám Fabii 1.4MPI r.v.2000, 50kW hatchback, chci se zeptat jestli někdo nemáte zkušenosti s montáží LPG Lovtec Magic 2 do tohohle auta nebo i obecne? Nechávám si auto předělat u f. HL Propan Brno, tak bych rád věděl do čeho jdu. Za jakoukoliv reakci předem díky. mam to same a jsem spokojen mam najeto kolm 40000 km bez problemu. Tedka delaji nejakou novou revizi a pry je to super. Vrele doporucuji.
Červenec 10, 200718 r Zdravím,mám Fabii 1.4MPI r.v.2000, 50kW hatchback, chci se zeptat jestli někdo nemáte zkušenosti s montáží LPG Lovtec Magic 2 do tohohle auta nebo i obecne? Nechávám si auto předělat u f. HL Propan Brno, tak bych rád věděl do čeho jdu. Za jakoukoliv reakci předem díky. mam to same a jsem spokojen mam najeto kolm 40000 km bez problemu. Tedka delaji nejakou novou revizi a pry je to super. Vrele doporucuji. Tak diky za uklidneni . Pristi tyden se uvidi, pak se ozvu jak jsem dopadl.
Červenec 16, 200718 r a vraj ze piatok 13-teho je nestastny den ! ja som presiel cez STK. kolko som sa nazhanal drziak rezervy a oni mi ani len kufor neotvorili. lekarnicka, nahradne ziarovky nikoho nezaujimali.... :-) teplota oleja ukazovala stale 24 stupnov, neskor som pochopil, ze cidlo lezalo na zemi. :-) odmerali mi emisie (najprv plyn, potom benal) zlahka sme omrkli svetla, odmerali sme brzdovu kvapalinku, potom sup na brzdovu stolicu. este zdvihak, ohmatat stabik prednej napravy a po 5 minutach som bol o 950.- korun lahsi a o novu nalepku na prednom skle bohatsi. uplna nuda oproti tomu, ako ma yebali pred 2 rokmi za odlupanu farbu na ziarovkach zadnych smeroviek. :-) Upraveno Červenec 16, 200718 r od colins
Červenec 16, 200718 r Zdarec Colins, ako bolo v Chorve? jaaaaj, skoro som tam zostal. vodicka v mori fajnova, pivo z plechovky studene, opekane rybicky vonave, čučoriedky na plazi sladucke... ale inak su to koko...minari. a radsej sa tankovacej hadice ani nechytajte. nakoniec som to presiel tam na 2 nadrze plynu. plus nejaka rezerva benalu, lebo to inak blbe znacenie cerpacich stanic s plynom bolo otrasne.
Červenec 17, 200718 r auto kraasne tahalo. v okoli Makarskej su take kopce, ze aj pan Cimbu musel obcas vypomahat ! najhorsie bolo najst benzinku s plynom na dialnici, lebo do mesta som pre plyn neschadzal z dialnice. niektore pumpy boli jasne - videl si napis Odmoriste (odpocivadlo) a na dodatkovej tabulke bolo vymenovane, co vsetko tam je (kavicka, jedlo, toilete, sprcha). niektore pumpy tam mali ikonku GPL a PLIN. ale niektore plyn mali a na ikonku sa uz nezmohli. alebo sme skusali odhadnut co maju z toho ponukoveho stojana. ked tam boli tri cisielka s cenou, bolo jasne, ze maju len 2 x benal a diesel. niektore pumpy, ale klamali telom. mali tam 5-6 ponuk (vselijaky benal, eurobenal, diesel, super extra diesel od vymyslu sveta, ale plyn nie). a predavaci tiez vedeli prdlajz. aano, 30 km tymto smerom je pumpa s Plinom, urcite, aj znacku mi povedal a bola to uplne ina firma. a ten ich zoznam je tiez taky, akysi chorvatsky. nema problema ! ale zmaklo sa to. len asi 15 km som isiel z jednej pumpy na druhu na benal. a nazad vobec. hehe, v Baska Voda som mal maly incident. chlapik to napojil a odisiel. nadrz sa naplnila a ventil v nadrzi cvakal ako besny, ked to trvalo dost dlho a mamlasa nebolo, zbadal som taku paku na stojane, taku, ktorou sa u nas vypina stojan. lenze to bola packa nulovania ceny. jaaaaj. vypinac mal az dole, taky ako ma dedo na cirkularke. vybehol a zacal vrieskat. aj policiu chcel volat. dal som mu 20 kuna navyse a isiel som prec.
Červenec 18, 200718 r Kvalita plynu v Corvatsku je dána i tím, že mají stálý poměr 70/30 ve prospěch propanu, ale spotřeba tím pádem leze mírně nahoru,jízdní vlastnosti jsou lepší,takže stačí "lehčí noha". myslite ze spotreba 8 litrov je O.K. ? nalozil som do auta zenu, syna a Luncheon Meat, pivo, limo, slivo az do prasknutia a k tomu tempomatovych 120 km/h na dialnici. Upraveno Červenec 18, 200718 r od colins
Červenec 18, 200718 r Kvalita plynu v Corvatsku je dána i tím, že mají stálý poměr 70/30 ve prospěch propanu, ale spotřeba tím pádem leze mírně nahoru,jízdní vlastnosti jsou lepší,takže stačí "lehčí noha". myslite ze spotreba 8 litrov je O.K. ? nalozil som do auta zenu, syna a Luncheon Meat, pivo, limo, slivo az do prasknutia a k tomu tempomatovych 120 km/h na dialnici. já myslím že na podtlak je to super. A cena byla těch 4,15?
Červenec 18, 200718 r jak je to se zahřátím a přepnutím na plyn? na novější autí se prý montujou LPGčka, které se automaticky při zahřání motoru přepnou na plyn... chci se zeptat, za jak dlouho se vám asi zahřeje motor resp. přepne se na plyn?
Červenec 19, 200718 r jak je to se zahřátím a přepnutím na plyn? na novější autí se prý montujou LPGčka, které se automaticky při zahřání motoru přepnou na plyn... chci se zeptat, za jak dlouho se vám asi zahřeje motor resp. přepne se na plyn? v létě tak do kilometru, záleží jak moc je teplo a v zimě tak od 3 do 5 km (těch 5km jsem měl když bylo přes -20°C)
Červenec 23, 200718 r Zdravím, tak jsem si nechal namontit Magic 2 a mám pár dotazů: 1) Auto u 2. a někdy i 3. rychl. stupně v nízkých otáčkách (1600-1800) trhá, navíte čím to je? Je to doprovázeno takovým slobounkým klapáním. 2) Zdá se mi že to nějak moc bumbá - najeto cca 200km a už mám půlku nádrže (podle diod) - to mě teda dvakrát netěší? Díky
Červenec 23, 200718 r Zdravím, tak jsem si nechal namontit Magic 2 a mám pár dotazů: 1) Auto u 2. a někdy i 3. rychl. stupně v nízkých otáčkách (1600-1800) trhá, navíte čím to je? Je to doprovázeno takovým slobounkým klapáním. 2) Zdá se mi že to nějak moc bumbá - najeto cca 200km a už mám půlku nádrže (podle diod) - to mě teda dvakrát netěší? Díky ad1) je to chudé, chce to v tomto režimu otáček nabohatit ad2) diody jsou jen hrubý ukazatel (proto jsem si je tam ani nenechal namontovat). Nejlepší je na pár plných nádžích při různých stylech jízdy si vyzkoušet dojezd a máš to nejpřesnější, pak při tankování nulovat denní počítadlo a víš na čem jsi. Za druhé taky záleží kolik jsi do té nádrže natlačil?
Červenec 23, 200718 r Zdravím, tak jsem si nechal namontit Magic 2 a mám pár dotazů: 1) Auto u 2. a někdy i 3. rychl. stupně v nízkých otáčkách (1600-1800) trhá, navíte čím to je? Je to doprovázeno takovým slobounkým klapáním. 2) Zdá se mi že to nějak moc bumbá - najeto cca 200km a už mám půlku nádrže (podle diod) - to mě teda dvakrát netěší? Díky ad1) je to chudé, chce to v tomto režimu otáček nabohatit ad2) diody jsou jen hrubý ukazatel (proto jsem si je tam ani nenechal namontovat). Nejlepší je na pár plných nádžích při různých stylech jízdy si vyzkoušet dojezd a máš to nejpřesnější, pak při tankování nulovat denní počítadlo a víš na čem jsi. Za druhé taky záleží kolik jsi do té nádrže natlačil? diky za odpovědi. ještě k bodu 1) volal jsem do firmy, kde mi to montili a rikali, ze mam zkusit vymenit svicky. Taky mi rikali, ze mam dost dlouhy delky vstriku (cca 4ms oproti standartu 2ms)-to nevim jestli mam nejak resit. Asi zkusim teda vymenit ty svicky a kdyby to nepomohlo tak hura za nima. No a k 2) jasny udelam to jak rikas (zatim jsm nemel moznost to dele testovat - mam to od patku). Jinak oni tam natlacili 41 litru pri instalaci.
Červenec 23, 200718 r diky za odpovědi. ještě k bodu 1) volal jsem do firmy, kde mi to montili a rikali, ze mam zkusit vymenit svicky. Taky mi rikali, ze mam dost dlouhy delky vstriku (cca 4ms oproti standartu 2ms)-to nevim jestli mam nejak resit. Asi zkusim teda vymenit ty svicky a kdyby to nepomohlo tak hura za nima.No a k 2) jasny udelam to jak rikas (zatim jsm nemel moznost to dele testovat - mam to od patku). Jinak oni tam natlacili 41 litru pri instalaci. nevím přesně, viděl jsem to jen z rychlíku, vím že Magic má nějakou křivku a dá se s ní hýbat, ale na to ti ostatně dají info např.Jara ten má Magic, určo pomůže. no jestli máš 4 didodovou indikaci tak to bude určitě hrubé, uvidíš až vyjedeš nádrž, určitě to nebude tragické s tou spotřebou
Červenec 24, 200718 r Diody jsou opravdu hodně hrubý ukazatel. Ale tak nějak to vychází. Diody se dají nastavit, shasnou buď dřív nebo později. CO se týče délky vstřiků, tak zkus vyměnit svíčky a fitry, hodně to pomůže, pak jim to tam dovez že máš nový svíce + vzduchovej filtr a ať ti znova najede celou křivku. To trhání může být jak psal Malta buď chudá směs, a nebo směs bohatá.
Červenec 24, 200718 r ... To trhání může být jak psal Malta buď chudá směs, a nebo směs bohatá. pravda odpojovat vstřiky (tedy to trhání) může dělat i bohatá směs kvůli možnému poškození katíku. Uvedl jsem tu chudou páč to bývá 99% případů.
Červenec 24, 200718 r Svíčky a filtr sání Ti měli vyměnit hned při montáži, není mi jasné, jak potom seřizují auto na silnici, jen pro zajímavost , co to stálo? J8 jen že je to prakticky nedodělané auto, nejlíp na nic nesahat, nevím jak jim to funguje, naše namontuju a zvu si na bezplatnou prohlídku po 1500 km na doseřízení, většinou se doladí reduktor, pokud se rozladí i křivka tak tak se dotáhnou i česy, pak to jde, jen pro zajímavost, SUPERB 1.8 T spotřeba po 10 000 km průměr 8.5 l /zař AutogazAC/. Jinak fabia se ohřívá při takovém počasí tak do 300m po startu a rozjetí, u nás se dávají různé reduktory a na nich jsou jiná čidla teploty, ale musí se pokaždé nastavit, třeba je problém i v tom, může to ukazovat blbou teplotu,pak to může i cukat, nebo je to od základu blbě najeté/svíšky,fitr/, mělo by se to postupně zlepšovat, při každém zacukání bys měl trošku ubrat plyn, motor se ustálí a bod se zaznačí do mapy křivky a podruhé už to tam nebude cukat, ale tuto práci by měli udělat při montáži a při najíždění, někdy je to piplačka a stojí to ale za to, program se tvou jízdou stále vylepšuje a "učí se" podle stylu jízdy a konkrétního řidiče, a ne jak ti tu radí hned si koupit kabel, stáhnout program a "vylepšovat", ono se to umí vylepšovat samo,když sáms něčím pohneš, tak zase začíná samo, jak tu sleduji diskuzi o Magiku, tak si asi seženu program a budu mít tolik práce s laděním... to co jsem popisoval funguje u našeho zařízení, toto to možná ani neumí, nevím, ale ladit auto pár dní po montáži to o něčem svědčí, buď kvalita zař. nebo kvalita montáže, každopádně na nic nesahej a jeď to reklamovat, existují nějaké záruky, nebo snad kamoš co ti poradí ti dá taky záruku???
Červenec 24, 200718 r Svíčky a filtr sání Ti měli vyměnit hned při montáži, není mi jasné, jak potom seřizují auto na silnici, jen pro zajímavost , co to stálo? J8 jen že je to prakticky nedodělané auto, nejlíp na nic nesahat, nevím jak jim to funguje, naše namontuju a zvu si na bezplatnou prohlídku po 1500 km na doseřízení, většinou se doladí reduktor, pokud se rozladí i křivka tak tak se dotáhnou i česy, pak to jde, jen pro zajímavost, SUPERB 1.8 T spotřeba po 10 000 km průměr 8.5 l /zař AutogazAC/. Jinak fabia se ohřívá při takovém počasí tak do 300m po startu a rozjetí, u nás se dávají různé reduktory a na nich jsou jiná čidla teploty, ale musí se pokaždé nastavit, třeba je problém i v tom, může to ukazovat blbou teplotu,pak to může i cukat, nebo je to od základu blbě najeté/svíšky,fitr/, mělo by se to postupně zlepšovat, při každém zacukání bys měl trošku ubrat plyn, motor se ustálí a bod se zaznačí do mapy křivky a podruhé už to tam nebude cukat, ale tuto práci by měli udělat při montáži a při najíždění, někdy je to piplačka a stojí to ale za to, program se tvou jízdou stále vylepšuje a "učí se" podle stylu jízdy a konkrétního řidiče, a ne jak ti tu radí hned si koupit kabel, stáhnout program a "vylepšovat", ono se to umí vylepšovat samo,když sáms něčím pohneš, tak zase začíná samo, jak tu sleduji diskuzi o Magiku, tak si asi seženu program a budu mít tolik práce s laděním... to co jsem popisoval funguje u našeho zařízení, toto to možná ani neumí, nevím, ale ladit auto pár dní po montáži to o něčem svědčí, buď kvalita zař. nebo kvalita montáže, každopádně na nic nesahej a jeď to reklamovat, existují nějaké záruky, nebo snad kamoš co ti poradí ti dá taky záruku??? Diky za reakci.Zkusim teda vymenit svicky, pak tam nejspis zajedu.
Srpen 2, 200718 r Omlouvám se, že se k tomu ještě vracím k tomu, co se tu již řešilo, ale nějak tomu nerozumím. Mám fabii 1.2 47kw rv.2005 výbava elegance, takže i ASR tam je, zítra tam budu mít sekvenční vstřikování plynu. Někteří psali, že když jedou na plyn a dojde k prokluzu a mělo by dojít k zásahu ASR, tak se rozsvítila kontrolka. Víte o tom něco? Mám strach, že mě to taky bude blbnout. Je to tak u všech aut s ASR, nebo se to dá nějak vychytat? A ještě se zeptám, jestli tu je někdo, kdo má plynové komponenty od firmy TOMASSETO, nebo kdo má plyn montovaný brněnskou firmou AUTOPLYN ČADEK JAROSLAV? Díky moc za odpovědi
Srpen 3, 200718 r " Komponenty od Tomaseto" je multiventil na nádrži, reduktor plynový ventil, ostatní komponenty jsou typu co dům dá, znám p.Čadka od r. 1995, zeptej se ho kolik aut vlastně namontoval/myslím fyzicky, ne u stolu v kanclu/, nabízel jsem Ti kvalitní zařízení/ jako klubákovi jsem schopen ti udělat cenu na 1.4 s válcem za 26000 Kč , jinak s tou kontrolkou, nevím jak fabka, ale u octy ti ASR problikává když najedeš na nestejnorodý povrch, takže když pojedeš po kluzkém, tak ti bude poblikávat/zjednodušeně/. Pokud máš zájem ozvi se....
Srpen 5, 200718 r Tak už jezdím druhý den s plynem a tady jsou moje poznatky: Jezdím za 1.26kč kilometr, nutno dodat, že to bylo po městě s klimou a v pěti lidech(motor 1.2 47kw) Spotřeba byla 9,5l plynu, je to dost, ale zase jízda v páteční špičce a v pěti lidech s klimou, není to tak hrozný, měl jsem na benzín i víc. Palubní počítač ukazuje asi o 2 litry menší průměrnou spotřebu, než jaká je skutečnost. Zrychlení je na plyn úplně stejný jako na benzín. A teď to nejdůležitější, při rychlejším vytočení motoru do otáček, například, při rychlém rozjezdu na jedničku se mi občas ozve takový zvuk, jako když najedete na dálnici na tu pravou zdrsněnou čáru. Je to zvuk podobný tomu, jako když se to přepíná z benzínu na plyn, čili asi zvuk otevírání ventilu na plynové nádrži. Tento zvuk se pří ubrání plynu ztlumí a když uberu ještě víc, tak se vytratí úplně. Mám s tím teď jezdit 1500-2000 km takhle a až pak na doladění, až si sednou membrány atd... Akorát kdyby mi to chcípalo na volnoběh, tak mám přijet hned, ale tento problém zatím nemám. Nevíte někdo co by to mohlo být to hučení?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.