Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

nevím jak u tebe ale u mě facelifotvý projektor má 2x H7 a je fakt že jsou složitější na dodělávku ;)

KoNG ma predbehol, ale tiež mám pocit že mám vpredu 2+2x H7.

Já faceliftovej ještě vykuchanej neměl, vycházím z FI, kde je kombinace H7+H3 - ve výsledku se tím u kombinace H7+H7 vůbec nic nemění, ty žárovky jsou rozdílný jen mechanicky v upevnění do soklu, takže když se uvažuje o výměně celýho světlometu, po elektrický stránce jsou identický.

Čistě soukromě by mě zajímalo, jak to má řešený origo fabrika, jestli taky používá 3 různý verze kabeláže nebo jestli tam má nějakou ojebávku právě při těch odlišnostech k napájení připojenejch kombinací u verzí parabola s H4// projektor s H7 + parabola s H7// samotnej projektor s H7.

• 10 měsíců později...

Zdravim, řešim teď předělávku a v origo servise si řekli 2tisíce, tak zkouším přes elektrikáře jestli by to zvládl, jinak to asi svěřím tomu autorizovanýmu, když tady čtu jak je to složity ... :/

• 8 měsíců později...

ahojte,

riesil to uz niekto aj opacne? tj. vymena H7 za H4? ake su potrebne upravy v kabelazi?

dakujem.

• 1 rok později...

prosím mám prosbu máte někdo vyzkoušeno žárovky 100 W H7 ve fábii ll , ROOMSTER , oktávce , atd. hlavně co má čočku v přední parabole , o H4 100 w mi nejde v klasickým světle . Jedná se mi co na to říká vedení , relátka ,počítač a hlavně čočka zdali praská teplem nebo je to v pohodě ? . Já na feldě mám H4 100 W  a bylo to v pohodě 8 let , ale vedli k tomu silnější kabely a neřval na mne počítač , že tam mám jinou žárovku , nebyla tam čočka . Proto se ptám zdali to má někdo vyzkoušený na trenikáčích , nebo tuning .  ATD  NA  PARABOLE  S  ČOČKOU  : 

Parabola v projektoru je plastová, vakuově pokovená napařeným hnilíkem - už s 55W H7 toho má docela dost a ty tam chceš ještě narvat dalších 81% výkonu navíc?

Stando2 jako neználek jsem to kdysi "zkušeně" nacpal do mlhovek O1 a výsledek? Po nějakém čase vypálené paraboly-čočky, zevnitř-krásné mléčné očouzené a neprůhledné,  utavená pojistkovka. Nedoporučuji.

Ekkar_z_Bastlírny

tak to já  nevěděl  že  parabola ve  fabii - roomstru  v  projektoru je plastová vakuově pokovená ,  Když  jsem  měl  rozebraný  

Mitsubishi Lancer evo  8  tak  čočky  byly  těžký , silný   a  skleněný  celý  , mám  to  jako  lupu  doma  . Tak jsem  myslel  ,  že  u škody  fabii - roomstru  je  něco  podobného  . Škoda měl  bych  žárovky   za  110 kč  100W   H7    který  svítí   super  .  

dick

v  mlhovkách  je to  problém  , je tam  málo  místa  a  teplota  velká - nemůže se to  chladit   ,  i  u  feldy  kdyř jsem dal  100W    H3  do  mlhovek  tak  prasklo  sklo  , ale  v  hlavních  světel   drželo   bez  problémů i 130  W    (  PO 3  LETECH  používání     UŽ  NEBYLY   rezervní  žárovky   TAK  PŘEŠEL NA  100 W )  -Přední  světlo  velká  plocha ,dobrý odvod  vzduchu , silnější  dal pojistku  modrá 15 A  , atd  .   samozřejmě  vše  bylo  přes  originál  relátka  co  jsou  v  autě., aby se  nevypalovalo  nic  okolo  .      

Upraveno od standa 2

• 9 měsíců později...
V 19. 3. 2016 at 15:37, Ekkar_z_Bastlírny napsal:

Parabola v projektoru je plastová, vakuově pokovená napařeným hnilíkem - už s 55W H7 toho má docela dost a ty tam chceš ještě narvat dalších 81% výkonu navíc?

Dobrá  tak    se zeptám jinak  dají  se  vyměnit  paraboly   s  H7 ČOČKOU  který mám na  autě   originál  2008  a  špatně  svítí    "před face"   za  paraboly  se dvěma  žárovkama H7 v jedný  parabole   "po face"  a také  bez  natáčení  ?   Na parkovišti  vedle  mne  nedávno stál stejný  roomster  ale  po  face  a  měl tam  2x H7  bez  natáčení .  ale taky  originál  a vypadalo  to že  jsou  stejný  paraboly  aspon  vzhledově   .  Nevím a proto se ptám  zdali se nechají  tyto světla  zaměnovat  , zdali mají stejný  úchyty , zdali by pasovali i  rozměrově  v  detajlech  ,  atd  .  nechci nic  pilovat  a  dodělávat  .  Eletrika ta je  jasná  na  předělání  o té se  nebavím  .  Už se s tím  zabývám  půl  roku  , ale  musím  něco s tím  vymyslet  .Světla  budu  kupovat  nový  ale záleží  jaká zdali  originál  s jednou žárovkou  H7  , a nebo  světlo  se dvěma  H7  pokud tam půjdou  .  Děkuji moc  za  radu  každý na to má  jiný  názor  a já  ztrácím přehled . Povídá se že  bych asi musel dávad i jiný  nárazník  atd.  ale, na  parkovišti , kde to  stálo  vedle sebe  se mi to  nezdálo  , že by to  mělo jiný  rozměry  . Děkuji za  každou  odpověd  

standa 2: Tvar je sice podobný, ale jiný - faceliftová světla jsou jakoby víc protažená, s ostřejší špičkou u masky chladiče, takže je do předface bez dalších úprav zkrátka nenarveš. Všimni si třeba rozdílu tvaru v místě přechodu kapoty a blatníku - linie předface světel tam drží tvar, zatímco u faceliftu se láme. Takže nejen nárazník, ale i kapotu bys musel měnit...

Mimochodem, buď od té dobroty a pořeš si v příspěvcích formátování textu. Jednou pidipísmo, potom obrovské a ještě patkový font, na to se nedá koukat. :)

http://skodaroomster.wz.cz/zmeny-v-prubehu-let.html

predni-svetlomety.jpg

Upraveno od JayBee1

• 1 rok později...

poradí někdo jaky pin přehodit když chci přejit z H7 na H4 ?

• 6 let později...

Zdravím, mám faceliftové natáčecí 2xH7 světla, kdybych přehodil za 2xH7 bez natáčení, bude to fungovat bez dalších úprav?

Nebude, musel byste ještě upravit kabeláž. Mám zkušenost - dával jsem natačecí H7 místo pevných H7...

Upraveno od Miro F.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.