Přejít na obsah

bojler

Doporučené příspěvky

Nevim, co je na tom pravdy, ale údajně jsou na obě varianty HTP nově podpory. Pro Fabiu 8000Kč a pro Roomster 12000Kč, částky jsou bez DPH, takže celkem 9600Kč a 14400Kč. Psáno na diskusi www.auto.cz.

Jestli je to ale pouze na vymetení skladových zásob kvůli akci Family (teď byla 1.4/63kW za stejnou cenu jako 1.2HTP/44kW s barvou a balíčkem Plus) nebo se to dá dostat i na auta do výroby, to je otázka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jinak docela zajímavý objev. Jsou to dva roky, co Škoda začala nabízet u Fabie, Octavie a Roomsteru akční balíčky. Obvyklou praxí je, že pokud daný balíček obsahuje nějakou věc, která má vyššího kolegu (např. u rádií, climatronic namísto climaticu, větší kola), byla cena vyšší položky nižší o cenu položky obsažené v balíčku.

Dva roky se úspěšně zobrazoval Climatronic u Octavie Tour za víc jak 47 000Kč (12000Kč), dálkové ovládání centrálu u Classicu za 9000Kč (4000Kč) nebo o palec větší kola u Fabie s balíčkem Sport za 15 000 (ve skutečnosti 3000Kč). Po dvou letech se konfigurátor naučil kombinační ceny a rovnou se ukáže reálná hodnota.. kol5

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak nakonec kecám, je jich víc:

http://www.skoda-aut...mes&pageindex=2

Asi na konci výroby dojeli zbytky :-) Jinak se opravdu 1.8T Trumf normálně netýkal.

Na skladě je už jenom minimum starých tourů s MPI (asi 15ks), asi 120ks TDI combi a cca 70ks TDI liftbacku

K cenám Passatu a Superbu. Bulvár Aktuálně opět nezklamal:

"Nejdražším superbem ve verzi sedan v současné nabídce Škody je ten s benzinovým šestiválcem a pohonem 4x4 ve verzi Elegance. Stojí přesně 1 050 900 Kč. Ve výbavě má navíc oproti levnějším stupňům výbavy kromě designových prvků a lepších materiálů v interiéru vlastně jen vyhřívané čelní sklo, multifunkční volant a stínící rola pro okna vzadu."

Co na tom, že jim tam ve výčtu chybí v drtivé většině volená metalíza za cca 15 000Kč, Sound system nebo handsfree a "lepší materiály" je kožený interiér. Problém je trochu v tom, že Passat je opravdu výrazně levnější, ale také velmi výbavově osekaný. Ani nejvyšší verze pak nemá:

- bixenony

- tempomat

- bolero

- zmíněný sound system

- přední a zadní radar

- plně kožený interiér (passat polokůži)

- multifunkční volant a handsfree

- barvu v ceně

No a máme tady titulek, jak je Superb drahý a Passat o 100 000Kč levnější..

Editováno: , autor: bojler
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2Fabia:

existuje po FL kromě RS nějaká výbava s kotouč. brzdami vzadu nebo všechny v rámci úspor už mají vzadu stejně jako modely "žebrák" jen bubnové brzdy - údajně i při doobjednání ESP?!

proč nazýváš modely co nemají kotouče žebrák????? při tom můžou mít FULL výbavu... :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

existuje po FL kromě RS nějaká výbava s kotouč. brzdami vzadu nebo všechny v rámci úspor už mají vzadu stejně jako modely "žebrák" jen bubnové brzdy - údajně i při doobjednání ESP?!

Není to o výbavě. Osazení brzdama závisí na motorizaci. Stejně tak neznamenalo ESP nutně kotoučové brzdy (ani před faceliftem, ani u první generace), to platilo pouze pro "prostřední" motorizace jako je benzinová 1.4 nebo naftová 1.4 v silnějších variantách. Vyšší motorizace měly kotouče i bez ESP a naopak my máme doma HTP s ESP a bubnama.

Po faceliftu došlo ke dvěma změnám (nemám ověřeno na 100%):

  • brzdy 288x25 (C54 - II) má i benzinová 77kW Fabia (dřív u benzinu jenom Roomster); tyhle brzdy má stejně jako u první generace taky FIIRS
  • slabší motorizace mají vždycky bubny

V některých případech byly vidět odchylky, např. v testu na auto.cz byla Fabia TSI 77kW s bubnama, některé referenční vozy mají kotouče i s TSI 63kW apod..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

K Octavii Ambiente s balíčkem Plus jsou nově bez příplatku 16 palcová kola.

Na Slovensku už se prodává umírněná aktivistická verze Greenhorna. Za 327 Rompuyů dostane člověk k 1.6TDI:

  • start/stop
  • rekuperace
  • nebrzdící pneumatiky
  • logo u combi na pátých dvěřích (proč ne na liftbacku, toť otázka)
  • k verzím bez ESP je dodáváno ESP standardně a je to pak dražší

Chybí teda aerooptimalizace a pro liftback jsou dostupné výbavy jinak zapovězené. Jinak u nás je sranda, že k liftbacku Greenline nejde koupit nic jiného než mechanická klimatizace..

Editováno: , autor: bojler
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Škoda Octavia Family s 1.9 TDI 74kW jsou poslední 3ks v PP Autocentrum, Hranice...jinak než se rozhoupaly jiné škoda prodejny tak skoro všechno vykoupil Auto Jarov!!

Dneska jsem se díval na to, jak to vypadá s Family, protože jsem četl, že snad mělo být rozšíření počtu vozů v akci (původně 800). Občas přibyde nějaká na sklad. Jsou tam i odvozené z Ambiente a některé s Climatronicem. http://www.skoda-auto.cz/cze/applications/newcars/Pages/newcarslist.aspx?exterior=&district=&equipment=&model=Octavia+Family&motor=&search=SearchByNames

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Paket Evident pro Superb sice zmizel z konfigurátoru, ale je dál v nabídce (viz. první strana).

Cena Roomster Style Family 1.4/63kW je včetně balíčku Plus a metalízy 299 900Kč, tzn. oproti 1.2TSI s příplatkovou barvou a balíčkem plus je cena nižší o 35000Kč. Zatím není taky nikde uvedený.

  • akční model Roomster Style Family
    • za příplatek 0Kč oproti ceně motorizace 1.2HTP/51kW člověk dostane:
      • motor 1.4/63kW EU5
      • metalickou barvu
      • paket Plus obsahující
        • SunSet
        • kola z lehké slitiny Line 15 palců
        • 2DIN radio Swing s CD
        • signalizace vzdálenosti při parkování vzadu

      [*]dostupné jsou všechny mimořádné výbavy pro Style[*]kola z lehkých slitin velikosti 16 palců jsou za 3100Kč, jiná kola 15 palců bez příplatku[*]oproti nabídce TSI Start je při využití paketu Plus a metalické barvy tento akční model levnější o 35 000Kč

Editováno: , autor: bojler
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Akční nabídky, změny cen a výbav CZ

občas přidám porovnání se SK nebo Polskem, ale neřeším. Na Slovensku je 1.4/63kW ve standardní nabídce.

Co jsem si nově všiml, tak je levnější Praktik (u HTP a TSI o cca 15k, TDI o 30k), jsou u něho dostupné balíčky stejně jako u normálních modelů (klimatizace, tonovaná skla, el. okna, centrální zamykání za cca 12500Kč a bohatší varianta s dálkovým ovládáním, bočními airbagy, radiem Blues a radiopřípravou za 17500Kč).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...