trpaslik10 Vloženo 2. Květen 2010 Sdílet Vloženo 2. Květen 2010 (editace) Bohužel se pleteš na feldách odpojuje jednotka lpg přes relé napájení vstřikovačů a u MPi je od vstřikovačů napájen i ventilek. Vstřikovače 1 a 2 píšou zkrat nebo přerušené vedení sporadická i ten ventilek protože jim to sebere + a jednotka je blbá a myslí že se jí vstřikovače ztratili. Jinak na HLPropan najdeš zapojení LPG a pak ti bude vše jasné. PS. Jen BMM nepíše ventilek protože je napájen odjinud než vstřikovač ale to už jsem psal. Pokud máš feldu na plyn , tak ti to tam prostě bude skákat, vyřešit jde akorát ten ventilek ale to jsem už taky psal výše. Odkaz na montážní instrukce http://www.hlpropan.cz/montinstruction.htm Editováno: 2. Květen 2010, autor: trpaslik10 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
noneac Vloženo 3. Květen 2010 Sdílet Vloženo 3. Květen 2010 (editace) Bohužel se pleteš na feldách odpojuje jednotka lpg přes relé napájení vstřikovačů a u MPi je od vstřikovačů napájen i ventilek. Vstřikovače 1 a 2 píšou zkrat nebo přerušené vedení sporadická i ten ventilek protože jim to sebere + a jednotka je blbá a myslí že se jí vstřikovače ztratili. Jinak na HLPropan najdeš zapojení LPG a pak ti bude vše jasné. PS. Jen BMM nepíše ventilek protože je napájen odjinud než vstřikovač ale to už jsem psal. Pokud máš feldu na plyn , tak ti to tam prostě bude skákat, vyřešit jde akorát ten ventilek ale to jsem už taky psal výše. Odkaz na montážní instrukce http://www.hlpropan.cz/montinstruction.htm Dívám se do zapojení, ale já žádné takové relé u jednotky nemám, již jsem si zapojení prohlížel. Je ale možné že jsem to jen nenašel, díval jsem se jen tak povrchně. Prohlédnu si o víkendu pořádně co tam vlastně je, je to velice jednoduše a přehledně zapojeno. Nicméně, chyba vstřikovačů není sporadická, jak budu mít notebook tak ukážu výpis. Zajímavé je chování jednotky. Proč ta chyba vyskočí pouze s tím, když motor šlape na tři válce?? Jinak ne, to mám vyzkoušené. Strávil jsem hodinu s notebookem v autě abych vyzkoušel všechno možné. A proč kamarádovi který má stejné LPG tato chyba nenaskočí?? Příliš moc otázek a odpověď ani na jednu. Je možné že by snad měl jednotku zapojenou jinak nebo jiný typ?? Prohlížel jsem paměť závad za tři roky (po tuto dobu mu závady nikdo nemazal) a nic. A to jsem i zkoušel všechno co na svém autě, nikdy se tam závada vstřikovačů neobjevila (to ale není samozřejmě dokonalý důkaz). Četl jsem v servisním manuálu, že sporadické závady se po čase samy vymažou pokud se znovu neobjeví po určitou dobu (nebo tak nějak podobně je to formulované). U mojí jednotky se tyto chyby nikdy neodstranily a navíc nejsou psány jako sporadické. Zkusím tedy nejprve prostudovat jak to je v reálu zapojené. Díval jsem se do schématu, skutečně to vypadá, že by to mohlo způsobovat, podle zapojení. Proč nevyskočí tato závada jednou na 1,2 a po druhé zase 3,4?? Editováno: 3. Květen 2010, autor: noneac Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.