MikiKo Vloženo 1. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2009 (editace) Ahoj, mám problém (motor 1.9TDi 81kW) těsně po startu cca.5s, pouze při totálně studeném motoru, se mi ozve třikrát pípnutí, bliká červeně kontrolka chladící kapaliny (znak stejný jako pod ukazatelem teploty vody) a bliká asi 15s. Po těch cca. 15s zhasne a vše je již v pořádku. Při opakovaných startech s již trochu zahřátým motorem se to neděje a v průběhu jízdy taky ne. Kontroloval jsem stav chladící kapaliny a bylo jí tam víc než mělo, tak jsem odebral, aby byla ve šrafovaném rozsahu, ale nepomohlo to. Začalo se to dít poté, co mi vyměnili rozvody, včetně vodní pumpy (nevím zda to s tím souvisí). Čím to může být? Mám ještě měnit žhaviče, jeden nežhaví. Může to být tím? Nebo termostat či teplotní čidlo (teplotu ale ukazuje normálně) nebo čidlo úrovně chladící kapaliny (proč ale jen při studeném motoru)? Neví někdo? Předem dík za dobré rady. M. Editováno: 1. Listopad 2009, autor: MikiKo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jiko01 Vloženo 1. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2009 způsobuje to zanesení kontaktů stavu chladící kapaliny, které jsou integrovány do nádržky. Pomůže vypláchnutí, lépe výměna . To že to způsobuje mráz, má na svědomí viskozita chl. kapaliny. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kominor Vloženo 1. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2009 jj je to zaneseni těch kontaktu co jsou v té nádobce. Nedávno jsem to řešil taky, a i když ty kontakty vypadali čistě, tak stačilo je přejet starým zubním kartáčkem a už byl klid Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MikiKo Vloženo 1. Listopad 2009 Autor Sdílet Vloženo 1. Listopad 2009 Dík :-) hned ráno vezmu kartáček a vyzkouším to :-). Klaním se moudrosti a zkušenostem členů fóra. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nohic Vloženo 1. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2009 ja jsem nedavno tohle taky resil... svitila mi kontrolka chladici kapaliny, ikdyz vim, ze ji tam bylo dost... no tak jsem vzal dlouhy sroubovak a parkat je pobrousil ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MikiKo Vloženo 5. Listopad 2009 Autor Sdílet Vloženo 5. Listopad 2009 Ahoj, tak to tím kartáčkem moc nepomohlo :-), zkusím to ještě tím šroubovákem. Dá se to z té nádobky nedestruktivně vytáhnout a třeba vyměnit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 5. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2009 MIKIKO: Tie kontakty sa nedaju vybrat-vymenit. Musis kupit celu tu nadrzku na chladiacu kvapalinu -GULU novu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor X Vloženo 5. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2009 (editace) Jak říkal Vladimír Ilijič - čistit, čistit, čistit Mně stačilo kartáčkem, ale to by v tom byl čert, kdyby nepomohl šroubovák Hlavně se musíš snažit očistit co největší plochu. A možná by nebylo od věci omrknout kontakty konektoru. Editováno: 5. Listopad 2009, autor: Viktor X Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
STANA81 Vloženo 5. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2009 Ano, přesně tak jak u bylo řečeno. Čístít a čístit....... Taky mi to loni dělalo, když se venku ochladilo. Očistil jsem to zubním kartačkem a je klid Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.