Duben 26, 200619 r este jedna kalkulacka, od profikov. vypocet_LPG.xls Upraveno Duben 26, 200619 r od colins
Duben 26, 200619 r jen bych poopravil Mr.Format (tímto ho zdravím) že toroid, který tam má je 47 l. Mám ho také a já do něj natlačím 44 l . Jinak já dával stejný systém jako on, ale už před rokem, měl jsem tehdy najeto necelých 6t km. Bylo to na jaře, takže spotřeba na benál byla v rozmezí 5,5-6,5l, záleželo na stylu a město. Plyn mám tak 7-7,5, při divoké jízdě a s městem jsem nejvíce jel za 8,5l, ale to je vyjímečně. Co se týká plynu, nedoporučuji brát Flagu, obsahuje drobné příměsy oleje a zanáší plynové vstřiky. Udělal jsem to tak jednou z nouze a pak jsem jel nedlouho po tom na dva válce a nakonec do LPG servisu na vyčištění vstřiků. To bylo před půl rokem, od té doby se plynu Flaga vyhíbám a mám klid. Ještě k těm nákladům, nevím jak jiné systémy, ale Tartarini vyžaduje za 15 t km vyměnit plynový filtr (cca 500 Kč). Dnes jsem byl na prohlídce (ve Škodovce) v 45 000 km a musím zaklepat spokojenost i s LPG.
Duben 26, 200619 r to Malta: S tou Flagou je to zajímavé, někdo mi tvrdil, že je to super kvalita, tak jsem ji 3xnatankoval a pak jsem měl podobný problém a museli mi je taky vyčistit. Alespoň vím, které značce se výhýbat. Teď tankuju u Shellu co ho mám při cestě a je to v pohodě(dokonce jim nevadí, když si tankuju sám). Nemáš zkušenosti např. s Kralupolem a jinými značkami? to Fabka2004: tak jsem najel zase 2000km a spotřeba plynu je 8,4L, ale musím říct, že to je výhradně po Praze a po dálnicích, kde bych jel s benzínem tak za 7
Duben 26, 200619 r jo Flaga je dobrá, ale ne pro sekvenční přímovstřik. Jinak beru 90% čerpání po cestě do práce v Lipůvce (jsou tam dvě naproti sobě), ale nevím co tam mají a zbytek, různě, podle toho kam jedem. Jinak co se týká spotřeby co uvádíš, byl jsem tak před měsícem v Praze, v pátek, kolem holešovického výstaviště totálně zasekaná a pak jsem jel po staré na Kolín, ale šlapal jsem tomu, kde to šlo tak pořád 120-130 a vyšlo mi průměr 8,2l, takže to odpovídá. Jak tam máš město a dálnici tak si to vezme, ale to vezme i na benál.
Duben 26, 200619 r Malta ahoooooj Rád o Tobě slyším No s tím toroidem fakt nevím, mi AGWáci tvrdili 45l a je fakt, že ať se při tankování snažím sebevíc, tak víc jak 40, max. 40 a nějaké to deci, tam fakt nedostanu. Pokud by jsme opravdu měli stejné toroidy, tak mám asi jinak nastavený multifunkční ventil Není možné, že bys měl u kombi více prostoru okolo místa pro rezervu než já u hatchbacku a tím pádem, že by Ti tam dali i o něco většího toroida než mě? Jinak musím konstatovat, že po malých počátečních problémech a dolaďovačkách, naštěstí v rámci garance, u mě taky spokojenost, jak s auti, tak LPG
Duben 27, 200619 r Malta ahoooooj Rád o Tobě slyším No s tím toroidem fakt nevím, mi AGWáci tvrdili 45l a je fakt, že ať se při tankování snažím sebevíc, tak víc jak 40, max. 40 a nějaké to deci, tam fakt nedostanu. Pokud by jsme opravdu měli stejné toroidy, tak mám asi jinak nastavený multifunkční ventil Není možné, že bys měl u kombi více prostoru okolo místa pro rezervu než já u hatchbacku a tím pádem, že by Ti tam dali i o něco většího toroida než mě? Jinak musím konstatovat, že po malých počátečních problémech a dolaďovačkách, naštěstí v rámci garance, u mě taky spokojenost, jak s auti, tak LPG No mě nabízeli 47l a 50l, ale ta už přečuhovala o 1,5 cm nad dno kufru, musel bych tedy jinak vypodkládávat plato, aby se nehompalo. No jasně že to je "nesprávně" nastavené, nejvíce jsem se polekal, když jsem jel poprvé k čerpačce a řekl plnou. U 40 l jsem byl už nervozní a u 42 l jsem už radši obsluhu zastavil, aby mi něco nedoku...li. Když jsem pak mluvil se servisákem, že to určutě není seřízené na 80% plnění, řekl že je to možné, ale dnes už si nedělám těžkou hlavu, naopak jsem rád, je vyšší dojezd. Proti Feldě, kde jsem to měl seřízené naopak do 45l nádrže jsem více jak 32l nenatlačil, takže dojezd nic moc . A navíc, když vezmu plnou, vždy jedu hned nějakou trasu, nikdy to nikde nestojí na slunku, takže než někde zastavím tak jsem stejně minimálně na tom 80% plnění nádrže.
Duben 27, 200619 r Malta ahoooooj Rád o Tobě slyším No s tím toroidem fakt nevím, mi AGWáci tvrdili 45l a je fakt, že ať se při tankování snažím sebevíc, tak víc jak 40, max. 40 a nějaké to deci, tam fakt nedostanu. Pokud by jsme opravdu měli stejné toroidy, tak mám asi jinak nastavený multifunkční ventil Není možné, že bys měl u kombi více prostoru okolo místa pro rezervu než já u hatchbacku a tím pádem, že by Ti tam dali i o něco většího toroida než mě? Jinak musím konstatovat, že po malých počátečních problémech a dolaďovačkách, naštěstí v rámci garance, u mě taky spokojenost, jak s auti, tak LPG No mě nabízeli 47l a 50l, ale ta už přečuhovala o 1,5 cm nad dno kufru, musel bych tedy jinak vypodkládávat plato, aby se nehompalo. No jasně že to je "nesprávně" nastavené, nejvíce jsem se polekal, když jsem jel poprvé k čerpačce a řekl plnou. U 40 l jsem byl už nervozní a u 42 l jsem už radši obsluhu zastavil, aby mi něco nedoku...li. Když jsem pak mluvil se servisákem, že to určutě není seřízené na 80% plnění, řekl že je to možné, ale dnes už si nedělám těžkou hlavu, naopak jsem rád, je vyšší dojezd. Proti Feldě, kde jsem to měl seřízené naopak do 45l nádrže jsem více jak 32l nenatlačil, takže dojezd nic moc . A navíc, když vezmu plnou, vždy jedu hned nějakou trasu, nikdy to nikde nestojí na slunku, takže než někde zastavím tak jsem stejně minimálně na tom 80% plnění nádrže. Jj, tak to jsme doma, to já to asi budu mít seřízeno na těch předpisových 80%
Duben 28, 200619 r este stale vahas ? dnes zase zdvihol Slovnaft ceny. a vyhlasil, ze zvysovanie nebude komentovat, v preklade do slovenciny - nebude sa uz vyhovarat, ze ropa ide hore a ze oni chudaci MUSIA zdrazovat...bla, bla. hmm ? Upraveno Duben 28, 200619 r od colins
Duben 29, 200619 r Autor este stale vahas ?dnes zase zdvihol Slovnaft ceny. a vyhlasil, ze zvysovanie nebude komentovat, v preklade do slovenciny - nebude sa uz vyhovarat, ze ropa ide hore a ze oni chudaci MUSIA zdrazovat...bla, bla. hmm ? ano este stale vaham, zvysovanie cien benzinu je normalny jav, to co komentoval hovorca Slovnaftu je tiez normalne. Normalne vsak uz nieje kolko malo zarabam ... Zatial je LPG spojene s cenou ropy, takze aj to pojde hore Mam este dva tyzdne nez sa rozhodnem ci idem do prestavby, mozno pojdem az casom, mozno teraz, mozno o rok
Prosinec 11, 200717 r S tím plynem Vás trošku uvedu na pravou míru, jelikož se Flaga sloučila s Českým plynem, Primaplyn s Bohemia gas, zaváží všechny společnost Propan Trans, takže z Kralupolu do Propan Transu, Shellu atd. takže ať vybíráš jak vybíráš, je to pořád z jedné bečky, tak to funguje už půl roku, navíc se to odráží v ceně , cisterny jezdí sem tam bezmyšlenkovitě, navíc při dnešních cenách nafty... jeden z důvodů,proč leze nahoru i cena LPG.
Prosinec 13, 200717 r S tím plynem Vás trošku uvedu na pravou míru, jelikož se Flaga sloučila s Českým plynem, Primaplyn s Bohemia gas, zaváží všechny společnost Propan Trans, takže z Kralupolu do Propan Transu, Shellu atd. takže ať vybíráš jak vybíráš, je to pořád z jedné bečky, tak to funguje už půl roku, navíc se to odráží v ceně , cisterny jezdí sem tam bezmyšlenkovitě, navíc při dnešních cenách nafty... jeden z důvodů,proč leze nahoru i cena LPG. Takže je teď jedno co tankuji za značku? Já to stejně moc nehlídal, protože jsem zatím neměl žádný problém s kvalitou plynu. Dříve jsem se vyhýbal mobilním čerpačkám, které jsou už naštěstí zakázané.
Leden 29, 200817 r Takže je teď jedno co tankuji za značku?Já to stejně moc nehlídal, protože jsem zatím neměl žádný problém s kvalitou plynu. Dříve jsem se vyhýbal mobilním čerpačkám, které jsou už naštěstí zakázané. kolegá má Opla Agilu na LPG a musel teď čistit všechny trubky zaneseny od nekvalitního plynu a to tankuje z 60 procenta na Agipce. Takže si asi nevybereš.
Leden 29, 200817 r Ahoj, já jsem teda na plyn nikdy nejezdil a nemám žádný zkušenosti s ním. Ale pokud bych měl být v pozici Fabka2004, tak bych po těchto příspěvkách do plynu nešel. Mám taky HTP a spotřeba vesměs od 5.0 - 6.0 litrů. V zimě spíš těch šest. Jenom po městě nebo případně dálnice + klima tak cca 6,5l. To je podle mě krásná spotřeba. Představa, že s tím jezdím zaty peníze pořád někde po servisech na seřizování, pač někde natankuješ horší plyn, je podle mě zbytečná starost a hlavně to taky něco stojí. Nevím kolik teda najezdíš ročně, mě by se to nevyplatilo ani z tohohle hlediska moc. A kdyby mě to mělo stát záruku, což by nyní stálo, tak to už vůbec ne. A představa, že ti ještě klesne výkon v některých situacích, jak někdo psal...bych neměl co řešit. Už jsi počítal, za jak dlouho by se ti to vrátilo a kolik bys ročně ušetřil? Osobně by mě to zajímalo... Je to jen můj názor, nechci tím hanit plyn, tak to pls tak nikdo neberte. Třeba známej si dal plyn do Sonáty 2,0 benzin, najezdí ročně cca 60 000, možná i víc a vím, že říkal, že se mu to během roku vrátilo a ještě vydělal, v tomto případě se to vyplatí. Ale vzhledem k spotřebě HTP a této Sonáty a počtu km (pokud najedeš 10 - 15 ročně) nevim nevim
Leden 29, 200817 r Ahoj, já jsem teda na plyn nikdy nejezdil a nemám žádný zkušenosti s ním. Ale pokud bych měl být v pozici Fabka2004, tak bych po těchto příspěvkách do plynu nešel. Mám taky HTP a spotřeba vesměs od 5.0 - 6.0 litrů. V zimě spíš těch šest. Jenom po městě nebo případně dálnice + klima tak cca 6,5l. To je podle mě krásná spotřeba. Představa, že s tím jezdím zaty peníze pořád někde po servisech na seřizování, pač někde natankuješ horší plyn, je podle mě zbytečná starost a hlavně to taky něco stojí. Nevím kolik teda najezdíš ročně, mě by se to nevyplatilo ani z tohohle hlediska moc. A kdyby mě to mělo stát záruku, což by nyní stálo, tak to už vůbec ne. A představa, že ti ještě klesne výkon v některých situacích, jak někdo psal...bych neměl co řešit. Už jsi počítal, za jak dlouho by se ti to vrátilo a kolik bys ročně ušetřil? Osobně by mě to zajímalo... Je to jen můj názor, nechci tím hanit plyn, tak to pls tak nikdo neberte. Třeba známej si dal plyn do Sonáty 2,0 benzin, najezdí ročně cca 60 000, možná i víc a vím, že říkal, že se mu to během roku vrátilo a ještě vydělal, v tomto případě se to vyplatí. Ale vzhledem k spotřebě HTP a této Sonáty a počtu km (pokud najedeš 10 - 15 ročně) nevim nevim spotřeba je vyšší zhruba o 1 l na 100 km. mám najeto na LPG cca 45 tis. km. Zástavba stála 28 tis. Kč. Pokud šetřím na 1 km min. 70 haléřů tak jsem ušetřil cca za rok a půl 32 tis. Kč. A to těch 70 haléřů je minimum. Takže plyn je po roce a půl zaplacen. Za celou dobu jsem s tím já neměl žádný problém, jediná investice je po 15 000tis. km nový plyn. filtr(cca 120 ,- kč).Mám to v záruce takže revize zdarma.
Leden 29, 200817 r no neviem neviem . ak jazdis vela tak sa to oplati to je jasne ak jazdis len v sobotu a nedelu k babke do spajze tak skoda prerabat. ja som to mal pri mojom jazdeni vratene za pol roka a teraz uz 2a pol zarabam. a k servisu po 120 som dal vimenit membranu a vtedy sa menil aj filter spolu asi 2000sk. a dalsil uz 130 tkm. nic. a zatial plna spokojnost. kto by kupoval taky drahy benzin. to radsej kupim detom cokoladu.
Leden 29, 200817 r no neviem neviem . ak jazdis vela tak sa to oplati to je jasne ak jazdis len v sobotu a nedelu k babke do spajze tak skoda prerabat. ja som to mal pri mojom jazdeni vratene za pol roka a teraz uz 2a pol zarabam. a k servisu po 120 som dal vimenit membranu a vtedy sa menil aj filter spolu asi 2000sk. a dalsil uz 130 tkm. nic. a zatial plna spokojnost.kto by kupoval taky drahy benzin. to radsej kupim detom cokoladu. přesně tak :p :p
Leden 29, 200817 r a podla tej tvojej spotreby 5,5-6,5 litrov aj s klimou aj po dialnici aj po meste. to si myslim ze si neutralny ridic. to jako ze furt jazdis na neutrale.
Leden 29, 200817 r a podla tej tvojej spotreby 5,5-6,5 litrov aj s klimou aj po dialnici aj po meste. to si myslim ze si neutralny ridic. to jako ze furt jazdis na neutrale. za 6 litrů jsem jel naposledy při přebírání vozu v autosalunu
Leden 29, 200817 r a já za 5,5l/100km prvních 5000 km kdy jsem jezdil na benál. Dnes stejným stylem jízdy dokáži jet na LPG za 6,4. Ale není to žádný vzrůšo. Jóó to když jsem měl spotřebu 9,15 to byla jízda (dálnice D1 kopce 120km/h jinak 140-160 + pojezdy po Praze, myšky a tak), ale ten vír v nádrži
Leden 29, 200817 r a já za 5,5l/100km prvních 5000 km kdy jsem jezdil na benál. Dnes stejným stylem jízdy dokáži jet na LPG za 6,4. Ale není to žádný vzrůšo. Jóó to když jsem měl spotřebu 9,15 to byla jízda (dálnice D1 kopce 120km/h jinak 140-160 + pojezdy po Praze, myšky a tak), ale ten vír v nádrži ale vítr za 15,20 :p :p
Leden 30, 200817 r Ahoj, já jsem teda na plyn nikdy nejezdil a nemám žádný zkušenosti s ním. Ale pokud bych měl být v pozici Fabka2004, tak bych po těchto příspěvkách do plynu nešel. Mám taky HTP a spotřeba vesměs od 5.0 - 6.0 litrů. V zimě spíš těch šest. Jenom po městě nebo případně dálnice + klima tak cca 6,5l. To je podle mě krásná spotřeba. Představa, že s tím jezdím zaty peníze pořád někde po servisech na seřizování, pač někde natankuješ horší plyn, je podle mě zbytečná starost a hlavně to taky něco stojí. Nevím kolik teda najezdíš ročně, mě by se to nevyplatilo ani z tohohle hlediska moc. A kdyby mě to mělo stát záruku, což by nyní stálo, tak to už vůbec ne. A představa, že ti ještě klesne výkon v některých situacích, jak někdo psal...bych neměl co řešit. Už jsi počítal, za jak dlouho by se ti to vrátilo a kolik bys ročně ušetřil? Osobně by mě to zajímalo... Je to jen můj názor, nechci tím hanit plyn, tak to pls tak nikdo neberte. Třeba známej si dal plyn do Sonáty 2,0 benzin, najezdí ročně cca 60 000, možná i víc a vím, že říkal, že se mu to během roku vrátilo a ještě vydělal, v tomto případě se to vyplatí. Ale vzhledem k spotřebě HTP a této Sonáty a počtu km (pokud najedeš 10 - 15 ročně) nevim nevim Odborníci tvrdí, že pokud najedeš méně jak 10t km ročně, nemá přestavba smysl... Jinak jasně, že jsou s lpg starosti, nic není "zadarmo" a je to jen technika a potřebuje nějakou tu péči a nic není bezúdržbové. Na druhou stranu, když si necháš předělat lpg u solidní firmy s dobrými referencemi, máš polovinu případných starostí ušetřenu Já najezdím 20-25t km ročně, takže u mě to byla jasná volba a nebylo co řešit Navíc jsem si na výhody lpg navykl už u předchozího auta a ono tak nějak platí, že kdo jednou k lpg přičichl (nemyslím doslovně ), tak už další auto chce také jen a pouze na lpg Přestavba mě stála tehdy ještě 35t Kč, návratnost za necelých 38t km, tedy asi po roce a půl. Dnes mám 62t km, takže už dávno jen šetřím... Upraveno Leden 30, 200817 r od Wassermann
Leden 30, 200817 r jojo já "přičichl" k LPG po roce ježdění na benzín se stodvácou a od té doby nikdy jinak. Tedy další 2roky na LPG, pak Forman od prvopočátku na LPG po 3 roky, po něm Felda od prvopočátku na LPG po 3 roky a teď s 5000km přestávkou na benzín u new Fábky už táhnu taky třetí rok na LPG. Takže 11 let na LPG a nikdy jinak Upraveno Leden 30, 200817 r od Malta
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.