Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ahoj, doufám že sem toto téma bude patřit...

Velmi vážně uvažuju o novém autě a rozhoduju se mezi 3C a Supem II v kombíku. Pro Supa mluví mladší konstrukce a věci které do pašíka nejdou dát (např natáčecí xenony), pro pašíka cena (s výbavou Business a doobjednáním věcí které bych chtěl je za 820.000,- Sup za skoro 900.000,-) a jistá nostalgie protože jsem měl 3BG. Určitě půjdu do manuálu 2,0 TDi 125kW.

Prostě vaše názory a zkušenosti se 125kw TDi a osobní pohledy na srovnání se Passatem...

Díky

Vloženo

Já mám zkušenosti se SII 2.0 TDI PD DPF CR 103 KW Elegance-předváděčka a dvěma Passaty a o 2.0 FSI 110 KW Higline a 2.0 TDI DPF CR 103 KW Bussines.Pokud chceš vědět víc,tak se klině ptej. :)

Vloženo
Já mám zkušenosti se SII 2.0 TDI PD DPF CR 103 KW Elegance-předváděčka a dvěma Passaty a o 2.0 FSI 110 KW Higline a 2.0 TDI DPF CR 103 KW Bussines.Pokud chceš vědět víc,tak se klině ptej. :)

Tvůj názor? Srovnání...

Vloženo

Passat je měkčí,líp má ohlučněný interiér,některá technika jde jenom do Pasatu.Jinak u obou aut je jak český maxi-dot,tak navigace.GSM III u Passatu bere i starší FW u N6230i.Základní audio hraje dobře,Dynoaudio jsem zatím neměl možnost vyzkoušet,Sound systém v SII jsem slyšel v Brně na autosaloně v Brně,je to zhruba srovnatelné.Rozhodování je v tomhle těžké,oboje jsou to dobré auta,chce si to bě projet.Od 45 týdne má Passat klimu shodnou se SII.

Tohle je Bussines:

post-24140-1259000805_thumb.jpg

post-24140-1259000822_thumb.jpg

post-24140-1259000894_thumb.jpg

post-24140-1259000911_thumb.jpg

Vloženo

no já 3C Pašíka prodal a koupil Superba II.

Motory srovnávat nebudu,Pašík byl 2,0 Tdi Sup je 1,8 T benzín.

Podle mě naprosto srovnatelné auta.Passat byl od podvozku tišší než je superb a má více místa v prostoru řidiče.Jinak srovnatelné.

Taky nevím,kde jsi vzal ten nesmysl,že Passat nemá natáčecí Bixenony.Já je na Passatu měl a můžu ale říct,že superb svítí o 100% líp než Passat a na svícení Passatu si stěžuje co vím dost lidí.

Vloženo
cosby:To bylo na mě ? Já o bi-xenonech nepsal.U Passatu jsou natáčecí a u SII mají víc režimů natáčení.

to bylo na mně, čerpám jen z ceníku a tam se o natáčení nic nepíše tak mně hned nekamenujte. Proto se ptám, abych zjistil informace které se ke mě nedostali...

Vloženo

cosby: V pohodě. ;)

jets:V Passatu jde KEYSSY-to je v SII ve 22.KT/10,ACC,DCC,Zpětná kamera,kontrola tlaku s přímým měřením.U SII Elegance a Exclusive standart elektrcké otvírání kufru,Passat za příplatek,Exclusvie vyhřívané čelní sklo standartně,Passat za příplatek.Výbavy jsou jsou srovnatelné,u Passatu se vyplatí akční modely Bussines a Executive,Executive vychází z Higline.

Vloženo
cosby: V pohodě. ;)

jets:V Passatu jde KEYSSY-to je v SII ve 22.KT/10,ACC,DCC,Zpětná kamera,kontrola tlaku s přímým měřením.U SII Elegance a Exclusive standart elektrcké otvírání kufru,Passat za příplatek,Exclusvie vyhřívané čelní sklo standartně,Passat za příplatek.Výbavy jsou jsou srovnatelné,u Passatu se vyplatí akční modely Bussines a Executive,Executive vychází z Higline.

Určitě bych nešel do exclusive u SII ani Executive u 3C. Srovnával jsem si Business s doplňkama - 820.000 a Elegance s doplňkama - 900.000

Výbava je srovnatelná, ale některé položky u 3C jsou a PII ne a naopak. Např. adaptivní tempomat atd. takže úplně srovnat to nejde...

SII se mi víc líbí a je to konstrukčně mladší auto, ale ta cena...

Vloženo

No pokud bych si mohl vybírat z nových aut,asi bych šel do Passata,i když jeho karosářská je už staršího data,Sup II combi je novinka,ale souhlasím s tím,že Passat je líp odhlučněn,což mě u Superba dost zklamalo.Myslel jsem si,že "vlajková loď" škodovky na tom bude líp.Starý SUP by odhlučněn podle mě o dost líp

Vloženo
Konstrukčně si myslím,jsou na tom stejně-stejné přední+zadní nápravy,motory,převodovky,elektroinstalace.

prej u pašíka celkem často vrže palubka... To by mě hodně vadilo :-(

Vloženo

jets:Brácha měl předchozího pašíka od 20 do 70 tisíc kilometrů a nic nevrzalo.Ten kombi je novej úplně a taky pohoda.Můžeš sem dát konfigurace,ať se může poradit co vybrat. :)

Vloženo

jets:Vejdeš se do limitu,když v pašíku přidáš vyhrívané čelní sklo ? Koukám,že R-line paket je bez příplatku u Bussines,u Executive ne.No tak to bude těžké rozhodnutí,chce to oba projet,ale já bych volil Passat.

Vloženo
jets:Vejdeš se do limitu,když v pašíku přidáš vyhrívané čelní sklo ? Koukám,že R-line paket je bez příplatku u Bussines,u Executive ne.No tak to bude těžké rozhodnutí,chce to oba projet,ale já bych volil Passat.

vejdu, i po tom zdražení u VW je tam pořád rozdíl přes 60k. Zítra jedu s naším Tiguanem do servisu tak si oba pořádně provětrám. Nevěřím ale že tam budou mít předváděčky ve 125kW...

Vloženo
Proc porovnavas cenikove ceny? Nevim, jak je to u VW, ale u Skody ti kazdy prodejce rad da slevu minimalne 100tis.

Ceníkové ceny porovnávám protože slevu dostanu stejnou u VW i Škody. Když jsem kupoval v létě Tiguana pro ženu tak jsem dostal na 759000,- ceníkovou cenu slevu 100.000,-. To celkem jde...

Neměl jsem moc času takže jsem stihl projet je pašíka ve výbavě Executive s Rline paketem 125kW DSG. Poprvé jsem jel s DSG a musím říct že mně to absolutně nadchlo. Měl jsem svého pašíka s Tiptronicem a to se vůbec nedá srovnávat. Žádné výkonové ztráty, spotřeba ve městě 6,7 při normálním režimu jízdy, celková spotřeba 5,9l na okruhu cca 60km Hodonín Kyjov a okolí a zpět do Hodonína. Trochu mně zklamal rozsah výškového nastavení sedaček, bral bych ještě tak 5 cm dolů a absence denního svícení zvlášť od hlavních světel. Jinak tomu autu není co vytknout.

Nicméně: jen tak jsme se bavili s prodejcem a při řeči jsem zjistil že se už dnes nedá objednat nový Touareg z výroby! To znamená že nový Touareg bude určitě mnohem dřív než na konci příštího roku nebo až v létě. Pochybuju že by měli takovou výrobní díru mezi generacemi... Touareg je můj nb1 takže zatím počkám do jara a uvidíme jak se vyvine situace. Pokud budepravda že nový Touareg bude o 300kg lehčí a současně levnější než současná generace tak bych šel do něj :-)

Každopádně moc dík za rady a podněty :palec2:

Vloženo (editace)

Ber Superba, Passat je hrozně "starý" - designově a prostě celkově (alespoň za mě). Za mě teda Superb ;-).

Co se týče slevy na Passata, já dostal 12% z fleku ;-).

Editováno: , autor: petr.oct

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...