Přejít na obsah

Kolísání volnoběžných otáček

Lishak

Doporučené příspěvky

Ahoj, chtěl jsem Vás poprosit o radu. Na mé Oktávce 1.6GLXi, 75kW, r.v.1999 mi při zahřátí motoru začnou kolísat otáčky volnoběhu (výchylka o cca 150ot/min). Na jízdu to nemá žádný vliv, když přidám, motor jde v pohodě za plynem a nijak se "nedusí". Jen ten běh naprázdno, zatím mne to nijak moc neomezuje v jízdě, ale mám trochu strach, aby se nejednalo o počátek nějaké devastační závady :) Snad jsem to popsal, na takříkajíc laika, srozumitelně. Děkuji za rady o co se jedná i s případnou finanční náročností. Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, chtěl jsem Vás poprosit o radu. Na mé Oktávce 1.6GLXi, 75kW, r.v.1999 mi při zahřátí motoru začnou kolísat otáčky volnoběhu (výchylka o cca 150ot/min). Na jízdu to nemá žádný vliv, když přidám, motor jde v pohodě za plynem a nijak se "nedusí". Jen ten běh naprázdno, zatím mne to nijak moc neomezuje v jízdě, ale mám trochu strach, aby se nejednalo o počátek nějaké devastační závady :) Snad jsem to popsal, na takříkajíc laika, srozumitelně. Děkuji za rady o co se jedná i s případnou finanční náročností. Díky.

Hoj, uz to tu nekolikrat bylo, zkus vyhledavani. Ale vseobecne vzato je to nemoc tehle motoru (teda spis toho okolo, motor je ok, delaj to blby cidla atd.) Pokud nenajdes, napisu, cim vsim to muze byt, ale uz se to tu prave i rozsahlejc probralo.... -_-

Odkaz ke komentáři

No tak uz tu par veci padlo, tak jdeme dal, skrtici klapka byva asi nejcastejs, ta dira v ty harmonicce sani taky byva, dal odchazi snimac otacek a cidlo chladici kapaliny (to spis min), dal muze byt dira ve vlnovci vyfuku, coz se taky nejdriv chova nenapadne. Nebo i svicky ci jejich kabely obcas zlobivaj, ale na to bych to nevidel. To je asi tak vsechno, aspon myslim, ze sme na nic nezapomneli.

Odkaz ke komentáři

Všem tisíceré díky, asi dojde na to, čeho jsem se bál :( Na návštěvu Škoda servisu, jelikož se necítím na to hrabat se všech těch věcech se svými schopnostmi a navíc na ulici. Až do nynějška jsem měl auta u nichž metoda pokus - omyl nebyla až tak drahá :)

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

Tak Vám ještě dlužím rozuzlení příběhu... Byl jsem v autorizovaném servisu, tam mi auto napíchli na počítač, zjistili, že je vše ok a poslali mne domů s tím, že u mého typu motoru je kolísání otáček volnoběhu normální. Zaplatil jsem 0 Kč, kolísám dál :)

Odkaz ke komentáři

Hele me kdyz kolisaly otacky az mi i chcipal motor, tak jsem mel prave prasklou napinaci kladku a ucpanej jeden ventil od nejakyho hnusu :ble . Po vycisteni a vymene ty kladky bylo zas vse ok. Zkus na to juknout.

Nemohu jinak, tipuji na prisavani falesneho vzduchu, nekde za vahou.

HM

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...