Tonda-B Vloženo 18. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2020 Aditiv do motorového oleje se bojím. Aditiv do oleje v převodovce nebo diferenciálu ne. Protože v motoru ten olej i hoří - vč.aditiv - a já nevím, jaký popel ty aditiva tvoří a co to v motoru bude dělat. Takže za mne kvalitní motorový olej bez aditiv a radši ho vyměnit dřív než později. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
osobne Vloženo 18. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2020 (editace) V 17. 10. 2020 na 20:34, Xegiie napsal: osobne: nepoužil jsi také třeba nějaké aditivum do oleje ? Ne. Používím tenhle olej: https://www.alza.cz/auto/castrol-edge-5w-30-ll-titanium-fst-4-lt-d3029367.htm Ten má v sobě určitě dost additiv už z výroby. Editováno: 18. Říjen 2020, autor: osobne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xegiie Vloženo 18. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2020 já po domluvě s mechanikem v autorizáku přešel z 5w30 na 5w40, a nalil mi tam shell helix, koukám že stojí půlku co ten castrol. ale třeba na foru oleje.cz ten helix docela dost chválí, a doporučují více než castrol, ale v tomhle se opravdu nevyznám Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xegiie Vloženo 18. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2020 před 11 hodinami, Tonda-B napsal: Aditiv do motorového oleje se bojím. Aditiv do oleje v převodovce nebo diferenciálu ne. Protože v motoru ten olej i hoří - vč.aditiv - a já nevím, jaký popel ty aditiva tvoří a co to v motoru bude dělat. Takže za mne kvalitní motorový olej bez aditiv a radši ho vyměnit dřív než později. tak jsem našel článek vysvětlující aditiva, ve zkratce, opravdu vylepší olej, ale způsobí jeho postupné korodování: https://www.oleje.cz/clanek/Mazivarske-myty--Mytus-desaty---Dodatecne-prisady-do-motorovych-oleju takže také radši tedy vyměním olej o něco dříve než tam něco dolívat, díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xegiie Vloženo 13. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2020 menší aktualizace.. brzdy mi nepřibržďují a spotřebu mám opravdu větší, teď jsem jel trasu přes 50 km, rychlostí kolem 80, kvůli provozu, takže jsem si i většinu času hlídal 2000 otáček a i tak byla spotřeba 7,3.. ale vzpomněl jsem si, že mi měnili lambda sondu, protože původní mi překousala kuna. a když jsem tak četl o vadných lambda sondách psalo se tam toto "Poškozená lambda sonda totiž může zvýšit spotřebu paliva o 1 až 2 litry paliva na 100 km, což není pro vaši peněženku moc dobré." což by tak nějak odpovídalo.. na začátku prosince jsem domluvený s mechanikem, že se na to semnou podívá.. jestli zjistím, že to ve škodovce špatně zapojili, nebo mi dali vadnou lambda sondu, kde mi mimochodem strhli závit a musel jsem si zaplatit nový závit, práci a to že si museli koupit závitník... asi jim tam půjdu udělat pěkný vítr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.