Publikováno Prosinec 14, 200915 r Mám Octavku 1,9 TDi, vzadu mám kotoučové brzdy. Minulou zimu mi zůstala viset ruční brzda a spálily se mi zadní bzrdy. Vyměnil jsou kotouče, destičky i lanovody. Stále to nebylo dobré tak jsem koupil nové brzdové třmeny. Na jaře jsem opět vyměnil lanovody a kovové průchodky lanovodů do interiéru. V létě je to dobré, ale teď mi již zase zůstáva bzda viset a stále přibržďuje. Už nevím co bych ještě vyměnil aby to bylo dobré???????? Nevíte někdo co by se s tím dalo dělat????????
Prosinec 14, 200915 r To samé se mi teď stalo také, na jaře začlo jedno kolo přibrzďovat, byl napaden lanovod, oba jsem vyměnil a do včera dobré, včera jsem přijel s rozhžaveným kotoučem, zase se úplně nevrátila ručka. Dneska rozebráno, na jaře nový lanovod měl už zas popraskanou tu gumičku (harmoniku) tak vyměněna za jinou. Bzrdy jsme rozebraly, vyčistily a promazaly vodící čepy, sundaly ty páčky na ruční brzdu, promazaly, vyčistily ... teď se vrací dobře, tak jsem zvědavej jak dlouho to vydrží ...
Prosinec 14, 200915 r kupujete ty lanovody origo?jestli ne tak se ani nedivim.me to taky pribrzdovalo a mel sem kously pistek,dal sem druhy brzdic chvilku dobre a pak zase pribrzdoval tak sem se nasral a dal sem zvenku 2 silne pruziny a od te doby klid
Prosinec 17, 200915 r Dneska se mi to stalo taky. Zkousel jsem to "rozhýbat", ale nepomohlo to. Dá se s tím vůbec něco dělat, když hned potřebujete odjet?
Prosinec 17, 200915 r No tak pokud se jen nevrátí ta páčka co za ní tahá lanko jako jsme to měl já tak tam stačí šáhnout za kolo a vrátit to ručně, obvykle tomu moc nechybí, tak 3-4 mm a už to nepřibrzďuje. Ale pokud to zustalo viset v čepech ve třmenu tak jedině rozebrat, vyčistit, promazat. Pokud zamrz lanovod tak by mohlo jít ho vyháknout od kola, nebo v nejhorším od páky, a dojed bez ručky ...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.