Přejít na obsah

Kolik mám oleje?

Tom_

Doporučené příspěvky

Jo i ne.

Celkem dost ubývá (1cm/týdně) pouze když používám topení. Když jezdím s vypnutým topením tak kapalina neubývá. Měrka oleje i víčko ale je bez emulze a expanzní nádobka není mastná.

Asi někde teče topení, ale do motoru to nejde. Snad. Doufám. Resp. modlím se.

To že neubývá olej mě zneklidňuje. Za 3.000 km jdu na roční prohlídku, takže když mám oleje 1 mm nad horním záhybem měrky, tak je to divné, co ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no, ja taky olej mezi vymenama doplnovat nemusim. trosicku ho ubyde, ale tak 1mm, max 2mm. ted mam najeto na napln 10 000km a jdu menit, ale jeste furt je tam oleje tak akorat...

chladici kapalinu dolevam tak 1cm za 4000 ujetych km.

budto tyhle motory skoro zadny olej nezerou, nebo do vsech tece chladici kapalina, ktera ten olej doplnuje?? :)

Odkaz ke komentáři

Host Guest_guest

Tak tady čtu ty vaše příspěvky a možná tímhle někoho naštvu,ale mám fábii 1.4 50kW.Je to rok 2002,měla to nějaká firma z Prahy a za ty 4 roky má to auto nalítáno téměř 180 000 km!!!! Až na rozvodový řetěz,který tam byl původní a musel jsem ho vyměnit,je ten motor jako nový,tj nikde ani známka po usazeninách či něčem podobném. Ale co chi hlavně říct je to,že na 15 000 km,po kterých měním olej si to nevezme víc jak deci oleje!!! Nedoleju prostě nic,už to skoro ani nehlídám,při výměně nechám ustát,doplním přesně na max a po 15 tis. je olej téměř na maximu,jen asi 2mm pod. B)

Odkaz ke komentáři

Tak tady čtu ty vaše příspěvky a možná tímhle někoho naštvu,ale mám fábii 1.4 50kW.Je to rok 2002,měla to nějaká firma z Prahy a za ty 4 roky má to auto nalítáno téměř 180 000 km!!!! Až na rozvodový řetěz,který tam byl původní a musel jsem ho vyměnit,je ten motor jako nový,tj nikde ani známka po usazeninách či něčem podobném. Ale co chi hlavně říct je to,že na 15 000 km,po kterých měním olej si to nevezme víc jak deci oleje!!! Nedoleju prostě nic,už to skoro ani nehlídám,při výměně nechám ustát,doplním přesně na max a po 15 tis. je olej téměř na maximu,jen asi 2mm pod. B)

asi to bude aj tym ze bolo pravidelne servisovane, tj vymenene oleje a filtre, nesetrilo sa tam kde nema.

co je na tom divneho?

Odkaz ke komentáři

ja mam HTP rv03, MR04, menim olej kazdy rok alebo 15ykm podla toho co nastane skor, spolu s filtrom a zvysnou prehliadkou.

Mam pevne intervaly (nemam predlzene a nepouzivam long-life).

Olej medzi vymenou po 15tkm neubyva viditelne.

Iste kazdy motor musi olej spotrebovat jedne iba zopar ml (nepostrehnutelne), iny aj niekolko litrov za 15tkm to moze byt kludne 10 litrov (a stale to bude v norme - ale je otazne ci je to zdrave).

Zalezi od vela faktorov, od technickeho stavu auta, od zabehu, od stavu piestnych stieracich kruzkov, od nabhu kilometrov, od vyiskozity a hustoty oleja, od charakteru jazd, spektra pouzivanych otacok a pod......

Ja som absolvoval zatial len dve vymeny po 15 a 30tkm, a po 35tkm som kontrloval hladina bola presne v strede rysky kde sa dolievalo, uvidime co povie vymena po 45tkm, teraz nekontrolujem kolko tam mam.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...