Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Zdravim vsechny, snazil jsem se najit ve foru odpoved, ale bohuzel marne.

Dnes jsem zokusel po puvodnim majiteli rozmrazit vodu v ostrikovacich. A podarilo se (horka para, varici nemrznouci smes)

Ale jak jsme to porad zkouseli natlakovalo se to a vypadla hadicka z cerpadla. A ted kdyz pustim ostrikovace vsechno caka vedle (logicky :) )

Nevedel by prosim nekdo jak se k tomu cerpadlu dostat? co vsechno se musi sundat? rekl bych ze jen svetlo, ale nevim..

Predem moc dekuji za odpovedi a omlouvam se zda to tu nekde je, nepodarilo se mi to najit

(PS: mam Fabii I, 11/2001, VIN 2002, 1.4 16V 55kW (nevim co vsechno je potreba :) )

Editováno: , autor: SiViN
Vloženo

Já bych to viděl že budeš muset dát dolů celej přední nárazník a nebo můžeš skusit demontovat jen to plastové nadkolí na straně řidiče to by teoreticky mohlo stačit.

Vloženo

Vytoč kola a vyšroubuj šrouby plastového podběhu a po odehnutí podběhu uvidíš část nádobky a čerpadlo.

Myslím ale, že správnější je sundat nárazník - tak by se to asi mělo dělat, abyses k tomu trochu kulturně dostal.

Pokud Ti teče kapalina dolu z podběhu, tak je to nejspíš u čerpadla. Mě se teď nedávno stalo, že mě nejel zadní ostřikovač a bylo to rozpojené v místech pod řídící jednotkou - a já pako to ještě zkouším a kapalina cákala rovnou na husí krk od ŘJ a kabelový svazek. V mém př. jsem se tam dostal oběma rukama (nemám klimu), zaklapnul jsem to do sebe a O.K - ještě to pojistím stahovačkou, někdo tady psal, že to rádo vyskakuje. Nejdřív zkoukni místa, kde nemusíš nic montovat - ale to už jsi asi udělal.

tex

Vloženo

jak psal tex naraznik nesundavej.......sundej kolo,povol šrouby podběhu a krasně se tam dostaneš nedávno sem to absolvoval když mi skoro vypad konektor z čerpadla nadržky ktereou sem musel v servise nechat po nehodě vyměnit :-( a nějak to chlapcum nesedlo :-)))

Vloženo (editace)

Ak by ti to netieklo pri čerpadle tak s oblubou to vypadáva na deliacej stene za baterkou v káblovom zväzku. Potom ten spoj zaisti proti povoleniu aspoň páskou izolepou.

Editováno: , autor: vikino1
Vloženo

jj stačí sundat kolo a podběh.

Taky mi nedavno vystřelila hadička pro zadní ostřik (je to spojene pod ŘJ) a než jsem to zjistil tak sem vycákal skoro celou nádobku :kuk: .

Jinak k te spojce prod řj jsem se dostal až po sundání vzduchového filtru, jen sem to zacvakl, drží to dobře a ničim bych to nejistil, bo radši ať se to tam znovu rozpojí, než aby se to rozpojilo v 5-tých dveřích nebo někde jinde, kde se jen horko těžko dostanu.

Vloženo (editace)

Dekuji moc vsem za napady..urcite to zkusim a vse nafotim, popisu a poslu. Napadlo me ze by nebylo spatne udelat sekci o tom jak se k necemu dostat v aute at uz slovne nebo s fotkama.

Mozna to tu nekde uz je, ale nevidel jsem. Videl jsem akorat fotky vasich milacku a jejich uprav.

Jeste jednou dekuji ;) sundavat kolo by me nenapadlo, ja myslel ze je to uplne druhy strane, spis k motoru.

Jo, jeste jsem nekoukal jestli to neni rozpojeny dal..teklo to totiz primo z levy strany narazniku.takze primo u toho podbehu.Rekl bych ze je to primo u cerpadla.

Editováno: , autor: SiViN
Vloženo (editace)

Já měl také stejný problém.

Vyskočila mi hadička od čerpadla i ta v dělící stěně pod ŘJ.

K té u čerpadla se dostaneš z podběhu. Pokud nechceš sundavat kolo,tak nemusíš. Není to sice moc pohodlné,ale stačí pouze vytočit kola do prava a vyšroubovat 2 až 3 šrouby z levého podběhu a ten pak vyhnout směrem ke kolu. Je to úplě vlevo dole. Tam stačí nacvaknout plastové kolínko a je to.

Pak zkus ostříknout i zadní okno. Pokud bude malý tlak zadního ostřiku,tak se koukni k té dělíci příčce motorového prostoru u ŘJ motoru.

Obrázky máš v tomto příspěvku: http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...st&p=605675

PS. Pokud v čerpadle a jeho rozdělovači,který je na čerpadlo nacvaknut zmrzla voda,tak s největší pravděpodobností ti bude voda prolínat a kapat z toho rozdělovače (viz obrázek). V tomto případě musíš odpojit čerpadlo z konektoru (jde to ztuha) a vycvaknout čerpadlo směrem vzhůru. Vycvaknout z něho rozdělovač (pozor jsou tam 2 o-kroužky - neztratit). Tento rozdělovač jde také velmi blbě rozdělit na černou a bílou část. Poté ho můžeš v místě spoje (mezi výstupky) opatlat silikonem nebo jiným montážním lepidlem a znovu secvaknout. Poté nech důkladně zachnout. Nacvakni i s o-kroužky na čerpadlo a čerpadlo zpět do nádobky. Připoj konektor A JE TO.

post-41062-1263892653_thumb.jpg

Editováno: , autor: hafush

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...