Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo
Cauky.Měl jsem 1,6 74kW něco přes rok a půl a a byl jsem s ní opravdu spokojen.Najezdil jsem s ní přes 68tis.km a motor bez problemu.Bylo to GLXi rok výroby 2000 a když jsem ji bral tak měla najeto 84tis. km.Jediná závada bylo čidlo chladící kapaliny a několikrát jsem musel vyčistit škrtící klapku.Bohužel byla bez klimky a manželka potřebovala větší kufr tak jsem teď šel do Forda mondeo combi 2001 2,0TDDI 85kW Ghia.Ale jako druhé vozítko bych chtěl opět jetou octavku ale teď v combi a v naftě.

TDDI?! Prý vydařený motor :smich::smich::smich: Hodně štěstí -_- Ale jinak nic proti!!!

Něco se Ti nelíbí na tomto motoru??Docela by mě to zajímalo.

Vloženo

ahoj.

Vlastnim tu - GLXi 1.6 74 Kw - 1998 s klimou . Musim rict ze tahne suprove od spoda. Jede suprove. Jel jsem v 1.8 20V a ze by obrovsky rozdil? vubec nebyl. Spise ta spotreba u te me 1.6 - MF2 - 6.1 L na 100Km.

To je krasne. Mel jsem i min a tak cekam az bude tepleji. Ahoj

Vloženo
Mam taky AKL 74kW a je úplně bez problémů.......Jede fajn, i ta spotřeba jde......Nějakých 7l (průměr)  za 4000km, teď mi nějakej maník nabízel čip, prý až 25kW, je to možný? Co si o tom myslíte?

Myslime si, ze je to kravina ;) U auta bez turba nikdo nemuze jen cipem takhle zvednout vykon.

Taky jsem si to myslel, že je to kravina.............!!!!!! Díky!!!!! -_-

• o 4 týdny později...
Vloženo
Jediný co mi na tom vadí, je zpřevodování, ale za to pochopitelně nemůže motor. 4100 otáček při 140 km/h mi přijde skoro dost. Jezdím s tím skoro denně, a uvítal bych tam šestku.

coze - tak to asi nemas 74 kw a tachak do 240 km

Vloženo
Mam taky AKL 74kW a je úplně bez problémů.......Jede fajn, i ta spotřeba jde......Nějakých 7l (průměr)  za 4000km, teď mi nějakej maník nabízel čip, prý až 25kW, je to možný? Co si o tom myslíte?

Myslime si, ze je to kravina ;) U auta bez turba nikdo nemuze jen cipem takhle zvednout vykon.

Souhlas tohle je nesmysl u noveho 1.6 77kW jsem jednou videl 85kW ale to byla prev svetla vyjjimka.

Vloženo
Cauky.Měl jsem 1,6 74kW něco přes rok a půl a a byl jsem s ní opravdu spokojen.Najezdil jsem s ní přes 68tis.km a motor bez problemu.Bylo to GLXi rok výroby 2000 a když jsem ji bral tak měla najeto 84tis. km.Jediná závada bylo čidlo chladící kapaliny a několikrát jsem musel vyčistit škrtící klapku.Bohužel byla bez klimky a manželka potřebovala větší kufr tak jsem teď šel do Forda mondeo combi 2001 2,0TDDI 85kW Ghia.Ale jako druhé vozítko bych chtěl opět jetou octavku ale teď v combi a v naftě.

TDDI?! Prý vydařený motor :smich::smich::smich: Hodně štěstí -_- Ale jinak nic proti!!!

Nahodou na TDDi Ford prej docela pracoval, a nejsou tak spatny, oproti spatnejm ve starym mondeu, aspon to trvdil takxikar co mel s mondeem 2001 asi 210tis km. a docela v poho, ale na VW TDi to prej nema co mel predtim Pasika.

Vloženo
Ja mam 1,6 74kw SLX AKL, a mam nalietanych nad 250 000km a stale v pohode. AJ spotreba dobra, olej nezere. Vela robi pravidelny servis, dobry olej.

Fakt? Tak to mi moje autíčko doufám vydrží taky takhle dlouho... :)

Vloženo
Ja mam 1,6 74kw SLX AKL, a mam nalietanych nad 250 000km a stale v pohode. AJ spotreba dobra, olej nezere. Vela robi pravidelny servis, dobry olej.

Jee, tak to rad slysim, mam 190kkm a udrzbu ma dobrou, tak snad vydrzi :)-_-

Vloženo

Ja som menil každých 10000km olej OMV-0w40, do 250 000 to malo pravidelný servis v skodovke. Zatiaľ je všetko O.K. Teraz si to už servisujem sam. Uvidim dokedy vydrží motor.

Ked sa budete dobre starať o to vaše plechove baby tak vám vydrží dost dlho.

Vloženo

mam 1.6 74 kw a zatim super - spotreba dlouhodoba 6.1 a zatim zadny velky servis - jen vymena rozvodaku a ted cekam na hlasku oleje. Vse nema chybu jen toho malo mista v zadu pro nohy a taky kdyz sedi spolujezdec a chci se dostat do prihradky - ty kolena spolujezdec musi nejak sesrotit a to me mrzi

• o 2 týdny později...
Vloženo

Nahodou na TDDi Ford prej docela pracoval, a nejsou tak spatny, oproti spatnejm ve starym mondeu, aspon to trvdil takxikar co mel s mondeem 2001 asi 210tis km. a docela v poho, ale na VW TDi to prej nema co mel predtim Pasika.

no 2.0 TDDi je podařený motor, sice žere více než srovnatelná konkurence od VW, ale vydrží. Nezaměňovat s původními 1.8 TD!!! Nemají nic společného! 1.8 byly šity. Problém je pak s TDCi (96 kW tušim od roku 2002?) Motor jede jako ďas, spotřeba kolem 5,5 l. ALE je tam vstřikování DELPHI a to se dost zanáší kovovými štěpy a to je pak hukot! Oprava 100k Kč.

Vloženo

Já mám najeto 143 tkm. Ale jednou jsem tady někde četl, že maníkovi zo Slovenska klekl motor až při 637 tkm!!!! A to ještě tak blbě, že mu praskl rozvoďák. Tak kolik je teda možný na Octávě najet, když s přehledem najede 600 táců???

Tak to mi ten můj motor asi vydrží do důchodu...

Host Guest_zdenda
Vloženo

motor 1,6 75kw - přepracovaný motor 74kw,který byl většinou u modelu před faceliftem, splňuje emisní normu EURO4, má prý i o něco nižší spotřebu, moje vlastní zkušenosti- mám octavii 2002 s motorem 75kw a i když je to osmi ventilová mechanika tak to prostě jede!!! a spotřeba - můj rekord - trasa Tábor - České Budějovice poklidnou jízdou do 100km/hod - 5,8 l a zpátky trošku svižnější jízda do 130 km/hod a spotřeba 6,4l, takže fakt super spotřeba, pokud chceš benzínový motor a nechceš jen pořád závodit tak jdi do motoru 1,6 74 resp.75kw

Pro závodění doporučuji 1,8 s turbem, resp. 1,8 RS, který má 180 kobylek

Vloženo

S tou spotrebou maximalne souhlasim. Mam sice 74kW, po cipu, ale spotreba zuppa, mel sem ted pred vymazanim dlouhodoby pameti 6,4l, predtim pres zimu 6,6l, a nebojim se tomu obcas poradne protahnout perka. Ale po dalnici malokdy jedu vic jak 140-150, to by pak asi bylo vyssi ;) Ted mam dlouhodobou 7,1l dle PPC, ale je to novejma tlumicema, at se to nezda :) Jezdim rychlejs aniz by mi to prislo, proste se citim mnohem bezpecnejc i pri mnohem vetsich rychlostech, tak to slo nahoru. Palubni PC mi ukazuje asi o 0,5l min, nez je realna dlouhodoba. Ale i tak to porad jde, pri stylu jizdy. Ze jezdim rychlejs sem poznal az podle toho, ze sem do prace jezdil cca 23-25 minut, a ted najednou 17-19, dle situace ;)-_-

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...