Wittmann Vloženo 18. leden 2017 Sdílet Vloženo 18. leden 2017 nic ve zlém, ale člověk jako ty je naprosto ideální zákazník, repektive kavka k oškubání. Jen tak na okraj průměr kola s pneu 235/60*14 je jen o 22 mm menší než u 225/45*18. Vzhledem k tomu, že první pneu je o 10 mm širší, tak bych řekl, že to padne jako prdel na hrnec. O žádný mega univerzál se tedy nejedná, ostatně máš tam napsanou velikost 100, stejný systém značení používají prakticky všichni výrobci. Kdyby se ty řetězi prodávaly za 2500,- jako speciál k danému autu, tak by to jistě bylo OK. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CentriFUGA Vloženo 18. leden 2017 Sdílet Vloženo 18. leden 2017 @dell ty jsi taky chytrej jako rádio vid ? Není schválené? .. právě že v TP žádná zmínka není takže to není že by to bylo neschválené. Druhá věc - ano řetězy jsou od 14" do 18" ale koukal jsi na ty rozměry ? Asi ne chytrolíne, protože by si zjistil, že z běžných rozměrů tam jsou použitelné asi 1x 16" 1x17" a 2x18" ... zbytek jsou atypické nebo běžně nedostupné rozměry nehledě na to, že profil výšky 80 u 14" pneu mluví za vše ... ale zřejmě jen plácáš a nerozumíš tomu, naprosto ... takže to není univerzál, ale velikost 100 jak píše @Wittmann a na klasikcé 15" ti pasují třeba velikost 70, na běžné 16" velikost 80, atd... 2000kg je v pohodě, málokdy používáš řetězy když je auto uplně plně obsazené lidmi a věcmi ... takže úlet a špatně jsi tady akorát ty. Takovýhle rady co tu poskytuješ jsou k ničemu...takovýhle chytráků jsou plný fóra ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dell Vloženo 18. leden 2017 Sdílet Vloženo 18. leden 2017 to je pravda, tím že na zimu dávam kola co mám v TP zapsaná (za mě jen 205/55 R16 a nebo 205/50 R17 a na to používám příslušné sněhové řetězy, které určitě u škodovky origo nestály víc než dvojku, tak jsem ovce... je fajn všechno vojebávat a hledat neprobádané, protože určitě to jistě nikdo nevymyslel, když je to tak super Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dell Vloženo 18. leden 2017 Sdílet Vloženo 18. leden 2017 (editace) mistr CentriFUGA: máš pravdu, zapni si chytré radio a vyraž superbem v kombiku v jednom bez lyží, lidí a rakve na hory.....pak se do těch dvou tun snad vejdeš Editováno: 18. leden 2017, autor: dell Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CentriFUGA Vloženo 18. leden 2017 Sdílet Vloženo 18. leden 2017 @dell jí mám v TP i 18" a o tom, že bych je nemohl mít na zimu tam nic není, takže nic proti ničemu - a k tomu jsem si koupil řetězy, které na to pasují. Bohužel škodovka dodává jen pro 16" a 17" ... Ano hledat neprobádané - řetězy za 500 udělají úplně stejnou službu jako ty tvoje za 1500 ze škodovky ... úplně ... použiješ je tak 1-2x za zimu, když nějaká je, což zrovna letos ano. Ad odpověď dva -> superb má největší technicky přípustnou hmotnost 2197kg, váha samotného vozu 1600kg. Když jedu na hory ve 3 lidech + nějaký věci sebou rozhodně to 400kg nepřesáhne a i kdyby, přece ty řetězy nejsou navrhnuty, že při váze 2010kg automatiky vlivem přetížení prasknou. U starých řetězů nic napsaného nebylo, bylyl to taky tyhle za 500 a měl jsem je na všech autech včetně passata, tourana, atd., které taky měly nejvyšší technicky přípustnou hmotnost přes 2000kg. Ale vezmu to jinak - auto jsem koupil na 18" se zimní pneu a řeci kvůli tomu aby mi tam padly originál řetězy nebudu měnit celou sadu za 17" ? ... to by přeci naprosto ztrácelo logiku ... Ale nic, zatím tu jsou lidi, kterým moje zjištění pomohlo ... na rozdíl od někoho, kdo si bez předpisu a normy a údajů všude možně nedojde ani na záchod :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dell Vloženo 18. leden 2017 Sdílet Vloženo 18. leden 2017 ale já ti psal už předtím, ať slouží, nic proti tomu......když máš v TP zapsany R18 M+S, tak ok....z nějakýho důvodu je škodovka nedělá, asi se bojej, že to muže udělat nějakou neplechu, jinak nevidim důvod, proč by nenabízeli řetězy na R18. Stejně tak spoustu věcí v přislušenství jen přeprodávaj od renomavných výrobců pod svou značkou.. Když někde něco urazim s řetězema od nich, pujdu jim to omlatit o hlavu to je ta výhoda.... pro ostatní, je opravdu tvé zjištění pozitivní, i na R18 se daj sehnat řetězy a pasujou.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CentriFUGA Vloženo 18. leden 2017 Sdílet Vloženo 18. leden 2017 @dell No i kdyby sis urazil cokoliv řetězm od nich, nepočítej, že ti to uznaj, řeknou že si je špatně namontoval :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.