hudra Vloženo 19. Únor 2010 Sdílet Vloženo 19. Únor 2010 Tak jsem si všimnul, že pravý stěrač (z pohledu řidiče v autě) nemá asi na prvních 10 cm záběru správnou přítlačnou sílu. Když jsem se na to podíval venku, tak stěrač je v dolní poloze mírně prohnutý - jeho prostřední část je pár mm nad sklem, vše se srovná po těch zmiňovaných cca 10 cm záběru, takže před řidičem je sklo vždy krásně čisté. Myslím, že ze začátku mi to určitě nedělalo, já si takových blbin všímám Netušíte někdo, jestli se to dá nějak poštelovat?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 19. Únor 2010 Sdílet Vloženo 19. Únor 2010 Tak jsem si všimnul, že pravý stěrač (z pohledu řidiče v autě) nemá asi na prvních 10 cm záběru správnou přítlačnou sílu. Když jsem se na to podíval venku, tak stěrač je v dolní poloze mírně prohnutý - jeho prostřední část je pár mm nad sklem, vše se srovná po těch zmiňovaných cca 10 cm záběru, takže před řidičem je sklo vždy krásně čisté. Myslím, že ze začátku mi to určitě nedělalo, já si takových blbin všímám Netušíte někdo, jestli se to dá nějak poštelovat?? Jestliže se nejedná o vysloveně špatný kus stěrače, tak pak skutečně může jít o chybné nastavení stěračů jako takových. Problém je v tom, že po domácku se to takřka nedá přesně nastavit a v mnoha servisech se tomu snaží vyhnout. Existuje na to speciální zařízení - něco jako úhelník, který by servisy měly mít, ale z vlastní zkušenosti vím, že ne všude to mají, nebo to jsou ochotni udělat. To zařízení vypadá nějak takhle: http://shop.heni.cz/index.php?main_page=pr...oducts_id=11572 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodo-Kolín Vloženo 19. Únor 2010 Sdílet Vloženo 19. Únor 2010 Hustý... 15 kolíků za takovou pikačovinu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
5icz Vloženo 19. Únor 2010 Sdílet Vloženo 19. Únor 2010 (editace) Myslim, ze tady bude problem jinde, nez v nastaveni uhlu sklonu steracu. Spis bych si dal sterace do servisni polohy (vypnuti zapalovani v momente, kdy jsou sterace nahore) a zkusil rozhybat rameno. Editováno: 19. Únor 2010, autor: 5icz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hudra Vloženo 20. Únor 2010 Autor Sdílet Vloženo 20. Únor 2010 (editace) když dám stěrače do servisní polohy (vypnu motor, páčku stěračů zatlačím dolů), tak stěrač doléhá 100% na okno....nikde nic k jednoduchému poštelování, asi nezbude nic než navštívit servis to 5icz: jak jsi to myslel, rozhýbat rameno? Editováno: 20. Únor 2010, autor: hudra Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acek Vloženo 20. Únor 2010 Sdílet Vloženo 20. Únor 2010 to 5icz: jak jsi to myslel, rozhýbat rameno? Měl na mysli že odklopíš stěrač v servisní poloze a zkontroluješ jestli není zatulej v tom kloubu co se láme. Za mě -Zkus dát jiný ramínko asi má už unavenou přítlačnou pružinu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hudra Vloženo 20. Únor 2010 Autor Sdílet Vloženo 20. Únor 2010 tak to jsem zkoušel - ohýbat v tom kloubu, unavená přítlačná pružina po dvou měsících používání?? To by to byl pěknej šmejd, odpoledne s tím zajedu do servisu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acek Vloženo 20. Únor 2010 Sdílet Vloženo 20. Únor 2010 Jde o to jestli to není nějaká výrobní vada to je na zjištění servisem a jak se k tomu vyjádří. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hudra Vloženo 20. Únor 2010 Autor Sdílet Vloženo 20. Únor 2010 byl jsem s tím v servisu, dva technici nad tím koumali asi 20 minut, už nevěděli kudy kam a jeden z nich si všimnul, že v čepu ramínka je zanesené dost soli, vzal olej ve spreji a vše je zatím vyřešeno to mě taky mohlo napadnout jinak žádné nastavení přítlačné síly tam není Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.