Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Však jo, ja to psal, že to nasadí bez problému, ten by nastal až na stk a nebo nějaky horlivy cajt si všimne, že je to nějak uzké.Nemluvě o stabilitě, kdoví jak by to drželo na cestě. ;)

Vloženo (editace)
Však jo, ja to psal, že to nasadí bez problému, ten by nastal až na stk a nebo nějaky horlivy cajt si všimne, že je to nějak uzké.Nemluvě o stabilitě, kdoví jak by to drželo na cestě. ;)

já tento rozměr mám na feldu povolený ( v techničáku) ale policajt, neví jaké sů tam povolené a říkal mě kamoš policajt že kontrolují vzorek (esi je sjetý), ptom esi je na nápravě stejný a je všude stejný rozměr. ALe zas to nemuže byt do očí bijící třeba 15" kola

Editováno: , autor: Ale B
Vloženo
já tento rozměr mám na feldu povolený ( v techničáku) ale policajt, neví jaké sů tam povolené a říkal mě kamoš policajt že kontrolují vzorek (esi je sjetý), ptom esi je na nápravě stejný a je všude stejný rozměr. ALe zas to nemuže byt do očí bijící třeba 15" kola

Díky všem za rady, mám teď spíš vítr z té stability na silnici. Policajti o tom asi moc neví, těžko si můžou pamatovat, jaké gumy jsou na jaká auta povoleny. Je to dilema......co byste udělali na mém místě? :)

Vloženo
Policajti sice nevi jake jsou rozměry pneu na autech, ale s Filckama polovina jezdí :doh

Kdepak, teď už maj většinou tady u nás hošani nový autíčka na hraní, polepšili si ;)

Vloženo

pokud je nemáš zapsané v techničáku, tak kup raději nové 165/70 R13. Oni potom prý jdou někteří likvidátoři z pojišťovny v případě, že by se stala nějaká nehoda. Potom by ti taky mohli říct, že vozidlo není způsobylé k provozu. Jaká je ale realita netuším

Vloženo
pokud je nemáš zapsané v techničáku, tak kup raději nové 165/70 R13. Oni potom prý jdou někteří likvidátoři z pojišťovny v případě, že by se stala nějaká nehoda. Potom by ti taky mohli říct, že vozidlo není způsobylé k provozu. Jaká je ale realita netuším

no kamoš namlel fiata, měl tam 16" kola a 215 šířka gum, vůbec nic povolené a eště všecko sjeté (skoro slicky) a dokonce jiný vzorek na jedné nápravě a nikdo na nic nedošel. Byl jsem u té nehody tak minutu co se to stalo, policajti se vůbec o kola a gumy nestarali. Pojištovna taky nic nezjištovala, ale asi proto že byl "viník" (kdo by taky čekal na státní že před vama někdy začne na rovině někdo brzdit z ničeho nic). Ale zajímavé by bylo kdyby on nebyl viník a pojištovana se o to zajímala.

Ale ze Škodovky vychází každý rok také lejstra schálené a neschválené úpravy, tam by to mělo byt.

Vloženo

felina má disk 4,5 pokud to neni pick up ten má 5,5, tak se ty pneu dají obout,ale 155/70/13 jsou menší jak na šířku tak tím pádem tak i na výšku tudíš je kolo menší průměrově. Já jako mechanik z pneuservisu bych radši vzal ty 155 a šel se zeptat do nějakého pneuservisu jestli je nekoupí jako jeté,případně neudělal výměnu a dal na felinu 165/70/13 třeba jeté.

• o 5 měsíců později...
  • o 6 měsíců později...
Vloženo (editace)

Cus chlapi, mlada si poridila felinku, tak bych ji to trosku potunil, bohuzel jsem nikde nenasel, zda-li se vejdou na felcku 16", jaky ET, jaka sirka... + rozmer pneu. Diky

Popripade jaky by se tam vesly 15"

Editováno: , autor: Jirik_superb
Vloženo

Cus chlapi, mlada si poridila felinku, tak bych ji to trosku potunil, bohuzel jsem nikde nenasel, zda-li se vejdou na felcku 16", jaky ET, jaka sirka... + rozmer pneu. Diky

Popripade jaky by se tam vesly 15"

Pozri si do TP vozidla.Tam najdeš rozmery pneu+diskov.,ktoré musiš dodržať,pokiaľ Ti DI neudelil výnimku

• o 10 měsíců později...
Vloženo

Zdravím, chtěl bych se zeptat jak to je s velikostí kol na felicii? chci si pořídit felicii z peněz z brigády, protože mi to příjde dobré auto (za tak málo peněz). A potřeboval bych se zeptat jaké velikosti kol se tam dají nasadit??? někde sem četl že i 15" kola. Jak zjistím jaké kola tam můžu všechny dát a jak to probíhá když ty kola nejsou zapsány v TP děkuji za odpověd. :)

Vloženo

Alternativní rozměry ráfků najdeš zapsané ve velkém TP, jinak samozřejmě se dají dát 15ky a větší, ale pokud nemáš posilovač, tak budeš mít při kličkování městem celkem slušnou posilovnu :palec2:

Vloženo

15" a více, pokud nechceš mít problémy s PČR, tak zapsat do TP. Samozřejmě musíš k tomu mít homolog. list. Jinak standard rozměry najdeš ve velkým TP. Největší ofiko povolený jsou 14" s pneu 175/60 R14 (ty mám já:) ). Koukni na stránky feliciaklubu, sekce podvozek, tam toho je mrtě:)

• o 5 týdny později...
Vloženo (editace)

Zdravím vás, mám disky na felicii 5J x 13 a chtěl by jsem zeptat jestli na ně půjdou nazout gumy 175/65 R13 nebo 175/60 R13.Budu kupovat levní letní pneu a nerad by jsem koupil něco co tam potom nepůjde.Popř co si myslíte o těchto pneu http://www.bezva-pne...etni-pneu/ . Nebo jsem uvažoval o těchto http://aukro.cz/disk...1464186112.html nebo http://aukro.cz/alu-...1460921699.html . MOc děkuji za pomoc.

Editováno: , autor: Malta
Vloženo

zmíněný rozměr na 5J disk bez problému. Jinak ti pomůže třeba i tato tabulka. Co se týká těch 14" z Aukra, mrkni do velkého TP, zda je máš povolené a s jakým ET a pokud ano, záleží jen na tobě, zda koupíš jen širší třináctky papuče, nebo je vemeš ve čtrnáctkách i s ráfky ať už plech nebo ALU

BTW: Dovolil jsem si zeditovat tvůj příspěvek, neboť ti do prvního odkazu vlezlo "nebo" z další věty a odkaz nefungoval na danou pneumatiku ;)

Vloženo

Dík za editaci :) .Teď jsem zjistil,že v techničáku mám jenom 165/70 R 13 na 4.5 J x 13 ET 38.Tak disky benga nepozná ale ty gumy by mohli.Můžu se zeptat jak to probíhá,když chci zapsat do techničáku jiný rozměr?Chtěl by jsem tam dát bud ty 175/65 R13 nebo už 14-ky.Ale jestli bude složité a drahé to přidat tak buď rysknu ty 175/65 R13 nebo tam dám co tam patří 165/70 R13 a vykašlu se na to.Jak benga pozná že v techničáku nemám 175/65 R13?to hned jako skoukne v pc v autě nebo jak?

Vloženo

no jestli se nepletu, tak musíš zažádat Škodovku o povolení jiného rozměru, tuším to tu někde bylo v sekci Fábia, když si hošani chtěli dát nějaké atyp 17" nebo dokonce 18". Jinak co se týká 14" mám pocit že i Škodovka osazovala poslednější Feldy řady ".... Line" čtrnáctkama, takže teoreticky s těma čtrnáctkama by asi neměl být zas takový problém. MOžná by jsi ale neměl ani takový problém s bengama, pokud tam nebude obutý nějaký extrém jako spíš na STKáčku, páč tam má technik k dispozici velký TP a mohl by prudit

Vloženo

Jenže zase tak přemýšlím , že problém nastane až se stane nehoda.Někdo to do mě nasype nebo já třeba do někoho a jak zjistí,že jsem měl nepovolený rozměr tak to hodí automaticky na mě........Nevím,ještě jsem se s tím nesetkal.No každopádně jsem z toho jelen.

Mohl by jsem ještě poprosit jestli by jsi doporučil nějakou značku a typ pneumatik?Třeba ty 165/70 R13 kdybych to nehrotil.Je tolik značek a druhů a s takým vzorkem a takým vůbec nevím co mám vybrat.Líbili se mi Michelin energy pak něco od firestone, pirelli i dunlopy já fakt nevím. :feve:

Vloženo

je to jenom otázka peněz, kolik do toho cheš vrazit. Pak se na netu mrknout, tuším německý ADAC dělá každoročně testy pneu, jak zimní, tak i letní, tak se podívej na výsledky a co to stojí a podle toho vybírej. Konkrétně třeba tady

Vloženo

skoro každý PaCH ví jaký gumy jsou na feldě páč je ještě nedávno měli a dyž PaCH zavolá z auta někam tak mu zase někdo řekne údaje k autu, já bych málo opodstatněný experimenty (175) s gumama asi neřešil, roky jsem jezdil klasiku rozměr a nebyl důvod to měnit a cenově vyšla dost rozumně

• o 3 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...